LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- MOJE WYNIKI
- MOJE EGZAMINY
- PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Kwalifikacja TG7 - CZERWIEC 2009
(Sporządzanie potraw i napojów)
Przykładowe pytania z testu 'Kwalifikacja TG7 - CZERWIEC 2009':
- W której grupie surowców znajdują się tylko tłuszcze zwierzęce? ........- Głównym surowcem do produkcji ćwikły jest ........
- Grzyby mają wartość ........
- Polędwica z patelni to potrawa ........
- Sporządzając półprodukty na kotlety z mięsnej masy mielonej należy wyrobioną masę ........
- Do zagęszczenia 10 porcji zupy krem z pomidorów potrzeba 40g mąki i 2 żółtka. Ile mąki i żółtek potrzeba do zagęszczenia 5 porcji zupy? ........
- Ciasto na makaron przygotowuje się ........
- Jaka jest wartość energetyczna l kg mąki? ........
