LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2009

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Pulpety to potrawa z mięsnej masy mielonej
  • Pytanie nr 2 - Serwatka to
  • Pytanie nr 3 - Smażenie to proces obróbki cieplnej, w którym na półprodukt działa
  • Pytanie nr 4 - W której grupie surowców znajdują się tylko tłuszcze zwierzęce?
  • Pytanie nr 5 - Zielona pietruszka to surowiec zawierający
  • Pytanie nr 6 - Która potrawa zawiera białko pełnowartościowe?
  • Pytanie nr 7 - Które warzywo dostarcza najwięcej energii?
  • Pytanie nr 8 - Która potrawa obiadowa dostarcza najwięcej witaminy C?
  • Pytanie nr 9 - Głównym surowcem do produkcji ćwikły jest
  • Pytanie nr 10 - Pączki produkuje się z ciasta
  • Pytanie nr 11 - Polędwica z patelni to potrawa przygotowana z mięsa
  • Pytanie nr 12 - Pomieszczenie, w którym przechowuje się warzywa korzeniowe i ziemniaki powinno być
  • Pytanie nr 13 - Mąki i kasze przechowuje się
  • Pytanie nr 14 - Grzyby mają wartość
  • Pytanie nr 15 - Podczas gotowania kisielu skrobia
  • Pytanie nr 16 - Podczas smażenia mięs saute białko
  • Pytanie nr 17 - Jaką obróbkę cieplną należy zastosować do przygotowania sznycli ministerskich?
  • Pytanie nr 18 - Potrawa przygotowana z ciasta ziemniaczanego to
  • Pytanie nr 19 - Polędwica z patelni to potrawa
  • Pytanie nr 20 - Naczynie przedstawione na rysunku służy do
  • Pytanie nr 21 - Rysunek przedstawia
  • Pytanie nr 22 - Na opakowaniu wody mineralnej widnieje znak, który oznacza, że opakowanie
  • Pytanie nr 23 - Sporządzając mięsną masę mieloną należy kolejno
  • Pytanie nr 24 - Sporządzając półprodukty na kotlety z mięsnej masy mielonej należy wyrobioną masę
  • Pytanie nr 25 - Potrawkę przygotowuje się
  • Pytanie nr 26 - Do przygotowania kotletów schabowych saute oprócz mięsa potrzebne są
  • Pytanie nr 27 - Surowce potrzebne do przygotowania rybnej masy mielonej to:
  • Pytanie nr 28 - Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są:
  • Pytanie nr 29 - Do zagęszczenia 10 porcji zupy krem z pomidorów potrzeba 40g mąki i 2 żółtka. Ile mąki i żółtek p...
  • Pytanie nr 30 - Ile litrów wywaru potrzebuje kucharz do przyrządzenia 5 porcji zupy, jeżeli normatyw 1 porcji prz...
  • Pytanie nr 31 - Całkowity koszt wytworzenia jednej porcji zupy wynosi 2 zł. Marża gastronomiczna w wysokości 50% ...
  • Pytanie nr 32 - Całkowity koszt wytworzenia jednej porcji zupy wynosi 2 zł. Jaka będzie cena zupy po naliczeniu 1...
  • Pytanie nr 33 - Ile czasu powinien przewidzieć kucharz na krojenie 60 kg flaków, jeżeli maszyna do ich krojenia m...
  • Pytanie nr 34 - Ciasto na makaron przygotowuje się
  • Pytanie nr 35 - Które z podanych naczyń powinno być użyte do podania lodów?
  • Pytanie nr 36 - Aby zapobiec zniszczeniu zielonego barwnika warzyw podczas gotowania nie należy dodawać
  • Pytanie nr 37 - Aby zapobiec utracie witamin warzywa po obróbce wstępnej brudnej należy
  • Pytanie nr 38 - Ile białka zwierzęcego zawiera potrawa składająca się ze 100 g mięsa, 50 g cebuli, 100 g mąki, 50...
  • Pytanie nr 39 - Jaka jest wartość energetyczna l kg mąki?
  • Pytanie nr 40 - Ze spalenia w organizmie człowieka 1 g białka otrzymuje się 4 kcal, a ze spalenia 1 g tłuszczu 9 ...
  • Pytanie nr 41 - Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami racjonalnego żywienia?
  • Pytanie nr 42 - Jaki deser należy zaproponować do naleśników z serem, aby uzupełnić wartość witaminową posiłku?...
  • Pytanie nr 43 - Która zupa powinna być zaproponowana osobie stosującej dietę lekkostrawną?
  • Pytanie nr 44 - Konserwacja urządzeń gazowych w zakładzie gastronomicznym należy do
  • Pytanie nr 45 - Strój ochronny kucharza powinien być uszyty
  • Pytanie nr 46 - Korzystanie z patelni z obluzowaną rączką może być przyczyną
  • Pytanie nr 47 - Udzielając pierwszej pomocy poszkodowanemu ze złamaną nogą należy
  • Pytanie nr 48 - Podczas porcjowania schabu na kotlety nie kontrolowano wagi każdej porcji. Taki sposób postępowan...
  • Pytanie nr 49 - Cukier przechowywany w pomieszczeniu o dużej wilgotności będzie
  • Pytanie nr 50 - Potrawa z mięsa dziczyzny niepoddanego kontroli weterynaryjnej może

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ