LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 - CZERWIEC 2009
- Pytanie nr 1 - Pulpety to potrawa z mięsnej masy mielonej
- Pytanie nr 2 - Serwatka to
- Pytanie nr 3 - Smażenie to proces obróbki cieplnej, w którym na półprodukt działa
- Pytanie nr 4 - W której grupie surowców znajdują się tylko tłuszcze zwierzęce?
- Pytanie nr 5 - Zielona pietruszka to surowiec zawierający
- Pytanie nr 6 - Która potrawa zawiera białko pełnowartościowe?
- Pytanie nr 7 - Które warzywo dostarcza najwięcej energii?
- Pytanie nr 8 - Która potrawa obiadowa dostarcza najwięcej witaminy C?
- Pytanie nr 9 - Głównym surowcem do produkcji ćwikły jest
- Pytanie nr 10 - Pączki produkuje się z ciasta
- Pytanie nr 11 - Polędwica z patelni to potrawa przygotowana z mięsa
- Pytanie nr 12 - Pomieszczenie, w którym przechowuje się warzywa korzeniowe i ziemniaki powinno być
- Pytanie nr 13 - Mąki i kasze przechowuje się
- Pytanie nr 14 - Grzyby mają wartość
- Pytanie nr 15 - Podczas gotowania kisielu skrobia
- Pytanie nr 16 - Podczas smażenia mięs saute białko
- Pytanie nr 17 - Jaką obróbkę cieplną należy zastosować do przygotowania sznycli ministerskich?
- Pytanie nr 18 - Potrawa przygotowana z ciasta ziemniaczanego to
- Pytanie nr 19 - Polędwica z patelni to potrawa
- Pytanie nr 20 - Naczynie przedstawione na rysunku służy do
- Pytanie nr 21 - Rysunek przedstawia
- Pytanie nr 22 - Na opakowaniu wody mineralnej widnieje znak, który oznacza, że opakowanie
- Pytanie nr 23 - Sporządzając mięsną masę mieloną należy kolejno
- Pytanie nr 24 - Sporządzając półprodukty na kotlety z mięsnej masy mielonej należy wyrobioną masę
- Pytanie nr 25 - Potrawkę przygotowuje się
- Pytanie nr 26 - Do przygotowania kotletów schabowych saute oprócz mięsa potrzebne są
- Pytanie nr 27 - Surowce potrzebne do przygotowania rybnej masy mielonej to:
- Pytanie nr 28 - Podstawowymi składnikami ciasta biszkoptowego są:
- Pytanie nr 29 - Do zagęszczenia 10 porcji zupy krem z pomidorów potrzeba 40g mąki i 2 żółtka. Ile mąki i żółtek p...
- Pytanie nr 30 - Ile litrów wywaru potrzebuje kucharz do przyrządzenia 5 porcji zupy, jeżeli normatyw 1 porcji prz...
- Pytanie nr 31 - Całkowity koszt wytworzenia jednej porcji zupy wynosi 2 zł. Marża gastronomiczna w wysokości 50% ...
- Pytanie nr 32 - Całkowity koszt wytworzenia jednej porcji zupy wynosi 2 zł. Jaka będzie cena zupy po naliczeniu 1...
- Pytanie nr 33 - Ile czasu powinien przewidzieć kucharz na krojenie 60 kg flaków, jeżeli maszyna do ich krojenia m...
- Pytanie nr 34 - Ciasto na makaron przygotowuje się
- Pytanie nr 35 - Które z podanych naczyń powinno być użyte do podania lodów?
- Pytanie nr 36 - Aby zapobiec zniszczeniu zielonego barwnika warzyw podczas gotowania nie należy dodawać
- Pytanie nr 37 - Aby zapobiec utracie witamin warzywa po obróbce wstępnej brudnej należy
- Pytanie nr 38 - Ile białka zwierzęcego zawiera potrawa składająca się ze 100 g mięsa, 50 g cebuli, 100 g mąki, 50...
- Pytanie nr 39 - Jaka jest wartość energetyczna l kg mąki?
- Pytanie nr 40 - Ze spalenia w organizmie człowieka 1 g białka otrzymuje się 4 kcal, a ze spalenia 1 g tłuszczu 9 ...
- Pytanie nr 41 - Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami racjonalnego żywienia?
- Pytanie nr 42 - Jaki deser należy zaproponować do naleśników z serem, aby uzupełnić wartość witaminową posiłku?...
- Pytanie nr 43 - Która zupa powinna być zaproponowana osobie stosującej dietę lekkostrawną?
- Pytanie nr 44 - Konserwacja urządzeń gazowych w zakładzie gastronomicznym należy do
- Pytanie nr 45 - Strój ochronny kucharza powinien być uszyty
- Pytanie nr 46 - Korzystanie z patelni z obluzowaną rączką może być przyczyną
- Pytanie nr 47 - Udzielając pierwszej pomocy poszkodowanemu ze złamaną nogą należy
- Pytanie nr 48 - Podczas porcjowania schabu na kotlety nie kontrolowano wagi każdej porcji. Taki sposób postępowan...
- Pytanie nr 49 - Cukier przechowywany w pomieszczeniu o dużej wilgotności będzie
- Pytanie nr 50 - Potrawa z mięsa dziczyzny niepoddanego kontroli weterynaryjnej może