LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA BUD14 + BUD15 + HGT2 + HGT12 - PRÓBNY
- Pytanie nr 1 - Etażerka to
- Pytanie nr 2 - Bezpośrednia obserwacja pracy kelnera przy stoliku dostawczym, np. podczas czynności związanych z...
- Pytanie nr 3 - Lampka wina i koktajl party różnią się miedzy innymi tym, że pierwsze przyjęcie zaczyna się najcz...
- Pytanie nr 4 - Rysunek przedstawia kieliszek do serwowania
- Pytanie nr 5 - Zdjęcia 1, 2, 3, 4, przedstawiają sposób trzymania łyżki i widelca podczas serwowania potraw prze...
- Pytanie nr 6 - Duży asortyment serów, do których jest często podawane wino, to charakterystyczny element kuchni
- Pytanie nr 7 - Wino o zawartości od 11 do 14% alkoholu zalicza się do win
- Pytanie nr 8 - Wina musujące mają właściwości orzeźwiające. Podaje się je w temperaturze
- Pytanie nr 9 - Aby zabezpieczyć korek przed wysychaniem i nie dopuścić do zmian cech organoleptycznych oraz zaka...
- Pytanie nr 10 - Potrawy z kasz są wysokoenergetyczne ze względu na dużą zawartość w nich
- Pytanie nr 11 - Planując jadłospis codzienny dla młodzieży, powinno się uwzględnić następującą liczbę posiłków w ...
- Pytanie nr 12 - Wino serwuje się zgodnie z zasadami właściwego doboru do potraw, aby osiągnąć dobre efekty smakow...
- Pytanie nr 13 - Zupy kremy są uważane za potrawę wykwintną, dlatego do ich serwowania stosuje się sprzęt oraz dod...
- Pytanie nr 14 - Placówka gastronomiczna otrzymała zlecenie na zorganizowanie bankietu zasiadanego na 20 osób. Zde...
- Pytanie nr 15 - System rozliczeń kelnerskich, który wymaga zatrudniania kontrolerki na stanowisku z odpowiednio p...
- Pytanie nr 16 - W działalności zakładu gastronomicznego bardzo ważne jest przeciwdziałanie odchodzeniu dotychczas...
- Pytanie nr 17 - Pracownik obsługujący w części barowej zakładu gastronomicznego expres do kawy powinien przede ws...
- Pytanie nr 18 - Zastosowanie do produkcji potraw jaj nieumytych oraz niezdezynfekowanych może wywołać rozwój drob...
- Pytanie nr 19 - Pojemniki porcelanowe lub szklane, przeznaczone na musztardę i chrzan, powinny mieć wymienioną za...
- Pytanie nr 20 - Podczas organizowania koktajlbaru w plenerze, należy pamiętać o tym, aby konsument
- Pytanie nr 21 - Kelner po przyjęciu zamówienia, poszedł w kierunku kasy kelnerskiej, potknął się i upadł. Istniej...