LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT3 - WRZESIEŃ 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Który pracownik hotelu zobowiązany jest do aktualizacji informacji o stanie pokoi przygotowanych ...
  • Pytanie nr 2 - Łazienka urządzona w sposób przedstawiony na zdjęciu, występuje w jednostce mieszkalnej
  • Pytanie nr 3 - Który zestaw zawiera niezbędne elementy wyposażenia meblowego jednostki mieszkalnej w hotelu 4*?
  • Pytanie nr 4 - Która grupa zawiera elementy wyposażenia rozbudowanego węzła higieniczno-sanitarnego w hotelowej ...
  • Pytanie nr 5 - Który rodzaj sprzątania należy przeprowadzić, jeżeli zauważono w pokoju hotelowym obecność insekt...
  • Pytanie nr 6 - Który zabieg należy wykonać w hotelu, w celu zniszczenia drobnoustrojów z powierzchni użytkowych?...
  • Pytanie nr 7 - W celu usunięcia plamy z lakieru do paznokci na wykładzinie dywanowej należy zastosować
  • Pytanie nr 8 - Aby usunąć zabrudzenie z pasty do butów na posadzce z terakoty w łazience hotelowej, pokojowa pow...
  • Pytanie nr 9 - Które urządzenie należy zastosować do szorowania, polerowania i konserwacji podłogi marmurowej w ...
  • Pytanie nr 10 - Pad to szczotka wykorzystywana w pracy służby pięter do
  • Pytanie nr 11 - Ile wody i środka czyszczącego powinna zużyć korytarzowa do umycia posadzki w hallu recepcyjnym o...
  • Pytanie nr 12 - Wskaż czynności wykonywane podczas bieżącego sprzątania jednostki mieszkalnej zajmowanej przez go...
  • Pytanie nr 13 - Którą czynność należy wykonać w pierwszej kolejności, podczas sprzątania węzła higieniczno-sanita...
  • Pytanie nr 14 - Na czym polega standardowa metoda ścielenia łóżka stosowana w hotelu 5*?
  • Pytanie nr 15 - W trakcie sprzątania jednostki mieszkalnej pokojowa upuściła na podłogę aparat fotograficzny nale...
  • Pytanie nr 16 - Komu, w pierwszej kolejności, pokojowa w dużym hotelu powinna zgłosić, stwierdzone w trakcie sprz...
  • Pytanie nr 17 - Komu pokojowa powinna przekazać przedmioty pozostawione w pokoju zwolnionym przez gościa?
  • Pytanie nr 18 - Jakie warunki powinny panować w pomieszczeniach magazynowych, służących do przechowywania warzyw,...
  • Pytanie nr 19 - Która tabela zawiera zalecany procentowy rozdział zapotrzebowania energetycznego na poszczególne ...
  • Pytanie nr 20 - Którą z podanych potraw można uzupełnić podaną w ramce propozycję menu śniadania amerykańskiego?...
  • Pytanie nr 21 - Przedstawione na fotografii produkty są typowymi składnikami śniadania
  • Pytanie nr 22 - Jak długo należy gotować jajko we wrzącej osolonej wodzie, aby otrzymać przedstawione na zdjęciu ...
  • Pytanie nr 23 - Do sporządzenia kawy po irlandzku należy przygotować napar kawowy oraz:
  • Pytanie nr 24 - Kawa na bazie podwójnej ilości tradycyjnego naparu espresso z dodatkiem mleka, udekorowana klekse...
  • Pytanie nr 25 - Do herbaty po rosyjsku podaje się
  • Pytanie nr 26 - Które śniadanie należy przygotować dla grupy turystycznej, jeżeli na voucherze ma zaznaczoną opcj...
  • Pytanie nr 27 - W celu ochrony blatu stołu przed zarysowaniem oraz ograniczenia odgłosu stawianej zastawy stołowe...
  • Pytanie nr 28 - Jeżeli blat kwadratowego stołu ma wymiar 80 x 80 cm, to obrus powinien mieć standardowo rozmiar
  • Pytanie nr 29 - Która z przedstawionych na rysunkach szklanek do gorących napojów przeznaczona jest do podawania ...
  • Pytanie nr 30 - Przedstawiona na zdjęciu etażerka służy do ekspozycji
  • Pytanie nr 31 - Które zdjęcie przedstawia nóż do krojenia wędlin wykładany na bufecie śniadaniowym?
  • Pytanie nr 32 - Przedstawiony na fotografii wózek służy do
  • Pytanie nr 33 - Możliwość zakupu w cukierni hotelowej czekoladek produkowanych na terenie obiektu, to przykład us...
  • Pytanie nr 34 - Która z wymienionych usług hotelarskich nie jest usługą uzupełniającą?
  • Pytanie nr 35 - Która z poniższych usług jest standardowo oferowana nieodpłatnie w hotelach?
  • Pytanie nr 36 - Które obiekty, ze względu na charakter i kategorię, muszą posiadać zespół sal wielofunkcyjnych?...
  • Pytanie nr 37 - Hotel otrzymał zamówienie na zorganizowanie konferencji. Najlepszym sposobem serwowania posiłków ...
  • Pytanie nr 38 - Które obiekty, zgodnie z wymogami kategoryzacji, są zobowiązane do realizacji zamówienia na potra...
  • Pytanie nr 39 - Które obiekty mają obowiązek, zgodnie z wymogami kategoryzacyjnymi, zorganizować dodatkowe sprząt...
  • Pytanie nr 40 - Na podstawie zamieszczonego cennika, określ ile wynosi łączna wartość za usługę prasowania spodni...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ