KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2019

PYTANIE NR 34.
Badania fizyczne oceny jakościowej konserw sterylizowanych dotyczą
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Poprawna odpowiedź dotyczy badań fizycznych oceny jakościowej konserw sterylizowanych. Badania te obejmują sprawdzenie szczelności opakowań, co jest kluczowe dla zapewnienia, że produkt jest bezpieczny do spożycia i nie został zanieczyszczony. Określenie masy zawartości konserwy w porównaniu z deklarowaną w normie jest istotne dla zgodności z przepisami i normami jakościowymi. Dodatkowo, określenie zawartości galarety i wytopionego tłuszczu pozwala na ocenę jakości produktu pod względem jego składu i konsystencji. Pozostałe odpowiedzi dotyczą innych aspektów oceny jakościowej, takich jak skład chemiczny czy wygląd, które nie są bezpośrednio związane z badaniami fizycznymi konserw sterylizowanych.



📡 Brak połączenia internetowego