(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GłÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
ZAINSTALUJ APLIKACJĘ
LOGOWANIE
(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
LUB
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GŁÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2019
Udostępnij jako egzamin
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Pytanie 1 - brak odp.
Pytanie 2 - brak odp.
Pytanie 3 - brak odp.
Pytanie 4 - brak odp.
Pytanie 5 - brak odp.
Pytanie 6 - brak odp.
Pytanie 7 - brak odp.
Pytanie 8 - brak odp.
Pytanie 9 - brak odp.
Pytanie 10 - brak odp.
Pytanie 11 - brak odp.
Pytanie 12 - brak odp.
Pytanie 13 - brak odp.
Pytanie 14 - brak odp.
Pytanie 15 - brak odp.
Pytanie 16 - brak odp.
Pytanie 17 - brak odp.
Pytanie 18 - brak odp.
Pytanie 19 - brak odp.
Pytanie 20 - brak odp.
Pytanie 21 - brak odp.
Pytanie 22 - brak odp.
Pytanie 23 - brak odp.
Pytanie 24 - brak odp.
Pytanie 25 - brak odp.
Pytanie 26 - brak odp.
Pytanie 27 - brak odp.
Pytanie 28 - brak odp.
Pytanie 29 - brak odp.
Pytanie 30 - brak odp.
Pytanie 31 - brak odp.
Pytanie 32 - brak odp.
Pytanie 33 - brak odp.
Pytanie 34 - brak odp.
Pytanie 35 - brak odp.
Pytanie 36 - brak odp.
Pytanie 37 - brak odp.
Pytanie 38 - brak odp.
Pytanie 39 - brak odp.
Pytanie 40 - brak odp.
zatwierdź
PYTANIE NR 21.
Do konfekcjonowania elementów mięsnych w zakładach przetwórstwa mięsnego służą
A.
wilki, plasterkownice, kostkownice.
B.
krajalnice, pakowaczki, zgrzewarki.
C.
kutry, pakowaczki, znakownice.
D.
zgrzewarki, mieszarki, znakownice.
Zostaw bez odpowiedzi
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Aby odpowiedzieć na pytanie dotyczące konfekcjonowania elementów mięsnych w zakładach przetwórstwa mięsnego, musimy zrozumieć, jakie urządzenia są używane w tym procesie. Konfekcjonowanie to proces pakowania produktów w odpowiednie opakowania, które są gotowe do sprzedaży. 1. **Krajalnice** - służą do krojenia mięsa na plastry o określonej grubości. 2. **Pakowaczki** - używane do pakowania mięsa w opakowania, często próżniowe lub z atmosferą ochronną. 3. **Zgrzewarki** - służą do zamykania opakowań poprzez zgrzewanie folii. Pozostałe odpowiedzi zawierają urządzenia, które nie są bezpośrednio związane z procesem konfekcjonowania: - **Wilki** (maszynki do mielenia mięsa) i **kostkownice** (do krojenia mięsa na kostki) są używane w przetwarzaniu mięsa, ale nie w jego konfekcjonowaniu. - **Kutry** (do rozdrabniania mięsa) i **znakownice** (do znakowania produktów) również nie są bezpośrednio związane z konfekcjonowaniem. Dlatego poprawną odpowiedzią jest "krajalnice, pakowaczki, zgrzewarki", ponieważ te urządzenia są bezpośrednio związane z procesem konfekcjonowania elementów mięsnych.
Sprawdź odpowiedź
<< Poprzednie
Następne >>
Sprawdź cały test
Sprawdź odpowiedź
Następne >>
<< Poprzednie
Sprawdź cały test
Udostępnij jako egzamin
submit_confirm
×
📱
Zainstaluj aplikację
Szybszy dostęp do testów
Zainstaluj
×
📡 Brak połączenia internetowego