KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2024

PYTANIE NR 20.
Którą potrawę z drobiu należy smażyć w głębokim tłuszczu?
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Kotlet de volaille to popularna potrawa z drobiu, która polega na smażeniu fileta z kurczaka zawiniętego wokół masła i panierowanego, w głębokim tłuszczu. Pozostałe wymienione potrawy, takie jak kotlet pożarski (mielone mięso drobiowe z dodatkami, panierowane i smażone na patelni), filet z kostką (filet drobiowy przygotowywany na różne sposoby, ale niekoniecznie przez smażenie w głębokim tłuszczu) oraz sznycel ministerski (potrawa nie jest typowo związana ze smażeniem w głębokim tłuszczu), nie są tradycyjnie przygotowywane przez smażenie w głębokim tłuszczu. Dlatego poprawną odpowiedzią jest "Kotlet de volaille".



📡 Brak połączenia internetowego