(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GłÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
ZAINSTALUJ APLIKACJĘ
LOGOWANIE
(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
LUB
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GŁÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
KWALIFIKACJA SPC2 - STYCZEŃ 2015
Udostępnij jako egzamin
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Pytanie 1 - brak odp.
Pytanie 2 - brak odp.
Pytanie 3 - brak odp.
Pytanie 4 - brak odp.
Pytanie 5 - brak odp.
Pytanie 6 - brak odp.
Pytanie 7 - brak odp.
Pytanie 8 - brak odp.
Pytanie 9 - brak odp.
Pytanie 10 - brak odp.
Pytanie 11 - brak odp.
Pytanie 12 - brak odp.
Pytanie 13 - brak odp.
Pytanie 14 - brak odp.
Pytanie 15 - brak odp.
Pytanie 16 - brak odp.
Pytanie 17 - brak odp.
Pytanie 18 - brak odp.
Pytanie 19 - brak odp.
Pytanie 20 - brak odp.
Pytanie 21 - brak odp.
Pytanie 22 - brak odp.
Pytanie 23 - brak odp.
Pytanie 24 - brak odp.
Pytanie 25 - brak odp.
Pytanie 26 - brak odp.
Pytanie 27 - brak odp.
Pytanie 28 - brak odp.
Pytanie 29 - brak odp.
Pytanie 30 - brak odp.
Pytanie 31 - brak odp.
Pytanie 32 - brak odp.
Pytanie 33 - brak odp.
Pytanie 34 - brak odp.
Pytanie 35 - brak odp.
Pytanie 36 - brak odp.
Pytanie 37 - brak odp.
Pytanie 38 - brak odp.
Pytanie 39 - brak odp.
Pytanie 40 - brak odp.
zatwierdź
PYTANIE NR 27.
Które operacje wykonuje się przy produkcji frytek ziemniaczanych?
A.
Mycie, kondycjonowanie, podsuszanie, smażenie.
B.
Obieranie, krojenie, blanszowanie, smażenie.
C.
Obieranie, krojenie, pieczenie, zamrażanie.
D.
Mycie, obieranie, formowanie, smażenie.
Zostaw bez odpowiedzi
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Obieranie
ziemniaków jest pierwszym krokiem w produkcji frytek, ponieważ usuwa się zewnętrzną warstwę, która może zawierać zanieczyszczenia i nie jest pożądana w finalnym produkcie.
Krojenie
to proces, w którym ziemniaki są cięte na kształt frytek, co jest istotne dla jednolitości rozmiaru i czasu smażenia.
Blanszowanie
polega na krótkim gotowaniu frytek w wodzie lub parze, co pomaga usunąć nadmiar cukrów, poprawia teksturę oraz zapobiega zbrązowieniu. Ostatnim etapem jest
smażenie
, które nadaje frytkom chrupkość i złoty kolor. Pozostałe odpowiedzi zawierają elementy nieodpowiadające standardowemu procesowi produkcji frytek, takie jak pieczenie czy zamrażanie, które nie są typowe dla tego procesu.
Sprawdź odpowiedź
<< Poprzednie
Następne >>
Sprawdź cały test
Sprawdź odpowiedź
Następne >>
<< Poprzednie
Sprawdź cały test
Udostępnij jako egzamin
submit_confirm
×
📱
Zainstaluj aplikację
Szybszy dostęp do testów
Zainstaluj
×
📡 Brak połączenia internetowego