LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT3 - STYCZEŃ 2021

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Organizowanie i nadzorowanie wszystkich czynności związanych z obsługą gości w pokojach hotelowyc...
  • Pytanie nr 2 - Kto w hotelu prowadzi magazyn bielizny brudnej i czystej?
  • Pytanie nr 3 - Który rodzaj pokoju hotelowego przedstawiono na zamieszczonej ilustracji?
  • Pytanie nr 4 - Które elementy wyposażenia uzupełniającego jednostki mieszkalnej są obowiązkowe we wszystkich hot...
  • Pytanie nr 5 - W hotelu odremontowano 50 jednostek mieszkalnych. Który rodzaj sprzątania należy przeprowadzić w ...
  • Pytanie nr 6 - Zabieg deratyzacji polega na zwalczaniu szkodliwych
  • Pytanie nr 7 - Którą metodę należy zastosować, aby usunąć gumę do żucia przyklejoną do dywanu?
  • Pytanie nr 8 - Do którego urządzenia korytarzowa powinna nalać wody, przygotowując je do czyszczenia dywanu meto...
  • Pytanie nr 9 - Na podstawie przedstawionej instrukcji ustal ilość proszku do prania 30 kg obrusów.Do prania obru...
  • Pytanie nr 10 - Którą z wymienionych czynności należy wykonać w pierwszej kolejności podczas sprzątania jednostki...
  • Pytanie nr 11 - Zakładanie czystego prześcieradła przedstawione na rysunkach 1-4 przebiega w kolejności
  • Pytanie nr 12 - Usługa turndown service, realizowana w hotelach luksusowych, polega na
  • Pytanie nr 13 - W którym z podanych przypadków hotel nie jest odpowiedzialny za mienie gościa?
  • Pytanie nr 14 - Których danych, zgodnie z procedurami hotelowymi, nie wpisuje się do protokołu znalezienia rzeczy...
  • Pytanie nr 15 - W jakiej temperaturze powinno się przechowywać jaja?
  • Pytanie nr 16 - Której z podanych potraw nie można zaplanować na śniadanie dla gości przestrzegających diety wega...
  • Pytanie nr 17 - Która tabela zawiera zalecany procentowy rozdział zapotrzebowania energetycznego na poszczególne ...
  • Pytanie nr 18 - Który zestaw potraw i napojów należy przygotować dla gości korzystających z oferty śniadania kont...
  • Pytanie nr 19 - Który z podanych zestawów zawiera napoje i produkty typowe wyłącznie dla śniadania amerykańskiego...
  • Pytanie nr 20 - Do czego służy przedstawione na ilustacji urządzenie?
  • Pytanie nr 21 - Które produkty można pokroić za pomocą przedstawionego na ilustracji urządzenia?
  • Pytanie nr 22 - Która potrawa o galaretowatej powierzchni powstaje przez wylanie masy jajecznej na patelnię i sma...
  • Pytanie nr 23 - Do sporządzenia kawy po irlandzku należy przygotować napar kawowy oraz:
  • Pytanie nr 24 - Wskaż metodę obsługi rodzinnego świątecznego śniadania, którą zastosowano wobec gości, jeżeli kel...
  • Pytanie nr 25 - W której formie serwowany jest kilkudaniowy posiłek najczęściej spotykany w sanatoriach i ośrodka...
  • Pytanie nr 26 - Którą formę podawania śniadania powinno się zaproponować nowożeńcom, planującym pobyt w apartamen...
  • Pytanie nr 27 - Wskaż prawidłową kolejność nakrycia stołu bielizną stołową.
  • Pytanie nr 28 - Przedstawiony na fotografii dzbanek należy stosować do podawania
  • Pytanie nr 29 - Na którym rysunku przedstawiono zestaw do krojenia i nakładania sera znajdującego się na bufecie ...
  • Pytanie nr 30 - Która grupa zawiera podstawowe elementy nakrycia do śniadania prostego?
  • Pytanie nr 31 - Która z podanych atrakcji proponowanych gościom hotelowym nie należy do usług specjalnych?
  • Pytanie nr 32 - Na podstawie zamieszczonego piktogramu, określ rodzaj usługi dodatkowej świadczonej w hotelu.
  • Pytanie nr 33 - Która z wymienionych usług hotelarskich nie jest usługą uzupełniającą?
  • Pytanie nr 34 - Który z przedstawionych fragmentów zamówienia dotyczy usług dodatkowych typu biznesowego?
  • Pytanie nr 35 - Które ustawienie stołów i krzeseł powinien zaproponować pracownik hotelu, członkom rodziny, na ur...
  • Pytanie nr 36 - Który element wyposażenia nie występuje w hotelowej sali konferencyjnej?
  • Pytanie nr 37 - Prezes firmy farmaceutycznej złożył zamówienie do hotelu na zorganizowanie konferencji. Na jej za...
  • Pytanie nr 38 - W której sytuacji pracownik służby pięter może zabrać do prania odzież z pokoju gościa?
  • Pytanie nr 39 - Przesłane przez kontrahenta pisemne zamówienie usług dodatkowych wymaga od pracowników centrum bi...
  • Pytanie nr 40 - Na podstawie zamieszczonego cennika oraz informacji dodatkowych, oblicz wartość pakietu usług prz...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ