KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2019

PYTANIE NR 26.
Korzystając z fragmentu Instrukcji technologicznej produkcji kiełbasy myśliwskiej, wskaż surowiec rozdrabniany za pomocą siatek o oczkach powyżej 10 mm
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Na podstawie fragmentu Instrukcji technologicznej produkcji kiełbasy myśliwskiej, mięso wieprzowe kl. 1 i mięso wieprzowe kl. 2 są rozdrabniane za pomocą siatek o oczkach 20 mm, co jest wartością powyżej 10 mm. Mięso wołowe kl. 1 i kl. 2 są rozdrabniane za pomocą siatek o oczkach odpowiednio 8 mm i 3 mm, co jest wartością poniżej 10 mm. Dlatego poprawną odpowiedzią jest "Mięso wieprzowe kl. 1 i wieprzowe kl. 2".



📡 Brak połączenia internetowego