KWALIFIKACJA HGT1 - CZERWIEC 2014

PYTANIE NR 12.
Łączenie wszystkich składników mięsnej masy mielonej to
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
1. **Tablerowanie** - jest to proces mieszania i wyrabiania masy mięsnej, aby uzyskać jednolitą konsystencję. Jest to poprawna odpowiedź na pytanie. 2. **Trybowanie** - oznacza usuwanie kości z mięsa, co nie jest związane z łączeniem składników masy mielonej. 3. **Temperowanie** - odnosi się do kontrolowania temperatury, najczęściej w kontekście czekolady lub innych substancji, a nie mięsa mielonego. 4. **Tranżerowanie** - to krojenie mięsa na porcje, co również nie dotyczy łączenia składników masy mielonej. Na podstawie analizy terminów, poprawną odpowiedzią jest "tablerowanie", co jest zgodne z kluczem odpowiedzi.



📡 Brak połączenia internetowego