(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GłÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
ZAINSTALUJ APLIKACJĘ
LOGOWANIE
(
Zapomniałem hasła
)
ZALOGUJ SIĘ
LUB
ZAREJESTRUJ SIĘ
STRONA GŁÓWNA
TWÓJ PAKIET PREMIUM
MOJE WYNIKI
MOJE EGZAMINY
PRÓBNE EGZAMINY ZAWODOWE
KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
NAUKA ZDALNA
GENERATOR TESTÓW
ARCHIWUM ARKUSZY
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
KWALIFIKACJA SPC7 - CZERWIEC 2023
Udostępnij jako egzamin
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
Pytanie 1 - brak odp.
Pytanie 2 - brak odp.
Pytanie 3 - brak odp.
Pytanie 4 - brak odp.
Pytanie 5 - brak odp.
Pytanie 6 - brak odp.
Pytanie 7 - brak odp.
Pytanie 8 - brak odp.
Pytanie 9 - brak odp.
Pytanie 10 - brak odp.
Pytanie 11 - brak odp.
Pytanie 12 - brak odp.
Pytanie 13 - brak odp.
Pytanie 14 - brak odp.
Pytanie 15 - brak odp.
Pytanie 16 - brak odp.
Pytanie 17 - brak odp.
Pytanie 18 - brak odp.
Pytanie 19 - brak odp.
Pytanie 20 - brak odp.
Pytanie 21 - brak odp.
Pytanie 22 - brak odp.
Pytanie 23 - brak odp.
Pytanie 24 - brak odp.
Pytanie 25 - brak odp.
Pytanie 26 - brak odp.
Pytanie 27 - brak odp.
Pytanie 28 - brak odp.
Pytanie 29 - brak odp.
Pytanie 30 - brak odp.
Pytanie 31 - brak odp.
Pytanie 32 - brak odp.
Pytanie 33 - brak odp.
Pytanie 34 - brak odp.
Pytanie 35 - brak odp.
Pytanie 36 - brak odp.
Pytanie 37 - brak odp.
Pytanie 38 - brak odp.
Pytanie 39 - brak odp.
Pytanie 40 - brak odp.
zatwierdź
PYTANIE NR 28.
System kompleksowego zarządzania jakością w zakładzie spożywczym to
A.
ISO
B.
GHP
C.
TQM
D.
HACCP
Zostaw bez odpowiedzi
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
1. **TQM (Total Quality Management)** - jest to system kompleksowego zarządzania jakością, który obejmuje wszystkie aspekty działalności zakładu, w tym procesy produkcyjne, zarządzanie personelem, relacje z klientami i dostawcami oraz ciągłe doskonalenie. TQM jest szeroko stosowany w różnych branżach, w tym w przemyśle spożywczym. 2. **GHP (Good Hygienic Practices)** - są to dobre praktyki higieniczne, które koncentrują się na utrzymaniu higieny w procesach produkcyjnych, ale nie obejmują wszystkich aspektów zarządzania jakością. 3. **ISO (International Organization for Standardization)** - ISO to międzynarodowa organizacja zajmująca się standaryzacją. Istnieje wiele norm ISO dotyczących zarządzania jakością (np. ISO 9001), ale sam skrót "ISO" nie odnosi się bezpośrednio do kompleksowego zarządzania jakością. 4. **HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points)** - jest to system zarządzania bezpieczeństwem żywności, który identyfikuje, ocenia i kontroluje zagrożenia związane z bezpieczeństwem żywności. HACCP jest ważnym elementem zarządzania jakością w zakładach spożywczych, ale nie obejmuje wszystkich aspektów kompleksowego zarządzania jakością.
Sprawdź odpowiedź
<< Poprzednie
Następne >>
Sprawdź cały test
Sprawdź odpowiedź
Następne >>
<< Poprzednie
Sprawdź cały test
Udostępnij jako egzamin
submit_confirm
×
📱
Zainstaluj aplikację
Szybszy dostęp do testów
Zainstaluj
×
📡 Brak połączenia internetowego