KWALIFIKACJA SPC4 - TEST WIEDZY NR 5

PYTANIE NR 5.
SystemOpis
System ASkupia się na identyfikacji zagrożeń i ustalaniu punktów krytycznych kontroli.
System BZapewnia, że produkty są konsekwentnie produkowane i kontrolowane według ustalonych standardów jakości.
System COkreśla wymagania dla systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności.
System DZapewnia ciągłe doskonalenie jakości we wszystkich aspektach organizacji.
Przyporządkuj odpowiednie systemy zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności do opisów w tabeli powyżej:
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
System HACCP (A) skupia się na identyfikacji zagrożeń i ustalaniu punktów krytycznych kontroli. GMP (B) zapewnia, że produkty są konsekwentnie produkowane i kontrolowane według ustalonych standardów jakości. ISO 22000 (C) określa wymagania dla systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności. TQM (D) zapewnia ciągłe doskonalenie jakości we wszystkich aspektach organizacji.



📡 Brak połączenia internetowego