KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2018

PYTANIE NR 31.
W produkcji którego wyrobu gotowego następują po sobie następujące etapy technologiczne: dobór surowców podstawowych (peklowanych), rozdrabnianie, kutrowanie, mieszanie farszu z przyprawami, napełnianie, osadzanie, wędzenie, obróbka cieplna, chłodzenie.
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Proces produkcji kiełbasy rzeszowskiej średnio rozdrobnionej obejmuje etapy takie jak dobór surowców (w tym przypadku mięsa peklowanego), rozdrabnianie, kutrowanie, mieszanie farszu z przyprawami, napełnianie osłonek, osadzanie, wędzenie, obróbka cieplna oraz chłodzenie. Wszystkie te etapy są zgodne z opisanymi w pytaniu, co czyni tę odpowiedź poprawną. Pozostałe opcje nie pasują do opisanych etapów technologicznych lub dotyczą innych rodzajów produktów mięsnych.



📡 Brak połączenia internetowego