KWALIFIKACJA SPC4 - CZERWIEC 2019

PYTANIE NR 1.
Zgodnie z wymaganiami PN Warunki klimatyczne i okresy przechowywania w chłodniach w czasie przechowywania produktów mięsnych w chłodni warunki klimatyczne
A.
B.
C.
D.
Wyjaśnienie poprawnej odpowiedzi:
Zgodnie z wymaganiami Polskich Norm (PN) dotyczących przechowywania produktów mięsnych w chłodniach, warunki klimatyczne powinny być zawsze stałe. Stałe warunki klimatyczne są kluczowe dla zapewnienia odpowiedniej jakości i bezpieczeństwa przechowywanych produktów mięsnych. Zmienność warunków mogłaby prowadzić do pogorszenia jakości mięsa, a także do ryzyka rozwoju mikroorganizmów. Dlatego też odpowiedź "powinny być zawsze stałe" jest zgodna z aktualnymi normami i przepisami dotyczącymi przechowywania produktów mięsnych w chłodniach.



📡 Brak połączenia internetowego