LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT5 - CZERWIEC 2022

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Lampka nocna, w pokoju hotelowym, powinna znajdować się
  • Pytanie nr 2 - Możliwość wygodnego spożywania posiłku przez gościa hotelowego w jednostce mieszkalnej hotelu 5* ...
  • Pytanie nr 3 - W klasycznym minibarze w pokoju hotelowym nie powinno zabraknąć
  • Pytanie nr 4 - Wykonywanie dodatkowych czynności porządkowych, związanych ze zbliżającymi się świętami Bożego Na...
  • Pytanie nr 5 - Wskaż prawidłową kolejność wykonywania prac porządkowych w hotelowym w.h.s.
  • Pytanie nr 6 - Podstawową i najprostszą metodą czyszczenia wykładziny w pokoju hotelowym jest
  • Pytanie nr 7 - Wieczorny serwis pokoju obejmuje przede wszystkim
  • Pytanie nr 8 - Na rysunku przedstawiono teleskopową
  • Pytanie nr 9 - Zaplamiony czerwonym barszczem, kolorowy obrus powinno się wyprać w proszku do prania z dodatkiem
  • Pytanie nr 10 - Rękawice stosowane przez pracowników hotelu do czyszczenia węzłów higieniczno-sanitarnych powinny...
  • Pytanie nr 11 - Jednostka mieszkalna typu twin to pokój z
  • Pytanie nr 12 - Widoczna na rysunku jednostka mieszkalna reprezentuje standard
  • Pytanie nr 13 - Bidet i muszlę klozetową w jednostce mieszkalnej myje się
  • Pytanie nr 14 - Zgodnie z procedurą sprzątania jednostki mieszkalnej po wyjeździe gościa, pracownik służby pięter...
  • Pytanie nr 15 - Przed założeniem czystego prześcieradła należy sprawdzić
  • Pytanie nr 16 - Zgodnie z przydziałem pokoi do posprzątania, największą liczbę stanowią pokoje
  • Pytanie nr 17 - Zamieszczone symbole oznaczają, że ubrań nie należy suszyć
  • Pytanie nr 18 - Stół detaszerski przedstawiony na rysunku służy do
  • Pytanie nr 19 - Przedstawiony na rysunku wózek służy do
  • Pytanie nr 20 - Jak powinna postąpić pokojowa po znalezieniu rzeczy gościa po jego wyjeździe z hotelu?
  • Pytanie nr 21 - W sali konsumpcyjnej przedstawionej na rysunku, wydzielono otwartą kuchnię, przeznaczoną do
  • Pytanie nr 22 - Podstawowym elementem wyposażenia kuchni właściwej jest
  • Pytanie nr 23 - Rysunek przedstawia
  • Pytanie nr 24 - Widoczne na rysunku urządzenie to
  • Pytanie nr 25 - Włożenie brudnych naczyń do maszyny myjącej poprzedza czynność, która polega na ich
  • Pytanie nr 26 - Przedstawione na rysunku urządzenie do miksowania i mieszania, to
  • Pytanie nr 27 - Deska do krojenia warzyw ma kolor
  • Pytanie nr 28 - Do mechanicznego obrania 70 kg ziemniaków pomocnik kucharza powinien użyć
  • Pytanie nr 29 - Proces mechanicznego usuwania pestek z owoców jadalnych to
  • Pytanie nr 30 - Obróbka wstępna żywności polega na
  • Pytanie nr 31 - Przedstawione symbole graficzne umieszczane na opakowaniach informują o
  • Pytanie nr 32 - Dla jednej osoby przy stole w restauracji należy przygotować miejsce o szerokości minimum
  • Pytanie nr 33 - Układ sali konsumenckiej polegający na ustawieniu okrągłych stołów, przy których zasiadają goście...
  • Pytanie nr 34 - Bieliznę stołową układa się na stole w następującej kolejności:
  • Pytanie nr 35 - Który znak umieszczony na parkingu hotelowym dotyczy miejsca zastrzeżonego?
  • Pytanie nr 36 - Usunięcie śniegu z powierzchni chodnika to
  • Pytanie nr 37 - Zabieg zraszania dróg dojazdowych do hotelu powinien być stosowany w dni
  • Pytanie nr 38 - Do przycinania żywopłotów wokół obiektu świadczącego usługi hotelarskie pracownik zastosuje
  • Pytanie nr 39 - W przypadku stwierdzenia zużycia metalowych łańcuchów przy hotelowych huśtawkach, należy taki ele...
  • Pytanie nr 40 - Codzienna konserwacja kapoków w sezonie letnim polega na ich dokładnym

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ