LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC1 - TEST WIEDZY NR 3

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Która z poniższych metod utrwalania żywności jest najbardziej odpowiednia do utrwalania bakterii ...
  • Pytanie nr 2 - Określ, która metoda utrwalania jest najbardziej korzystna dla zachowania wartości odżywczych w p...
  • Pytanie nr 3 - Typ zakładuZagrożenie dla środowiska Zakład mięsnyGenerowanie odpadów organicznych Zakład mle...
  • Pytanie nr 4 - Jakie skutki dla środowiska może mieć nieodpowiednie zarządzanie odpadami w zakładzie przetwórstw...
  • Pytanie nr 5 - ProduktData ważnościTemperatura przechowywania Żelatyna31.12.202315-25°C Cukier puder01.02.20...
  • Pytanie nr 6 - Otrzymujesz dostawę surowców cukierniczych. W dokumentach dostawy zauważyłeś, że ilość dostarczon...
  • Pytanie nr 7 - Nazwa produktu Data produkcji Data ważności Ilość Czekolada...
  • Pytanie nr 8 - Przyjmując dostawę surowców cukierniczych, zauważyłeś, że jedno z opakowań jest uszkodzone. Co po...
  • Pytanie nr 9 - Podczas przeprowadzania inwentaryzacji zauważyłeś braki w magazynie surowców cukierniczych. Jakie...
  • Pytanie nr 10 - Zakładasz produkcję ciastek z mąki pełnoziarnistej. Które z poniższych działań jest najważniejsze...
  • Pytanie nr 11 - Rozważasz zastosowanie substytutu cukru w swoim przepisie na ciasteczka. Które z poniższych aspek...
  • Pytanie nr 12 - Podczas opracowywania schematu technologicznego produkcji ciastek, zauważasz, że jeden z wymagany...
  • Pytanie nr 13 - Podczas oceny organoleptycznej deseru czekoladowego, zauważasz, że ma on nieprzyjemny, metaliczny...
  • Pytanie nr 14 - Jako cukiernik, musisz przestrzegać przepisów prawa dotyczących produkcji wyrobów spożywczych. Kt...
  • Pytanie nr 15 - Zgodnie z przepisami prawa dotyczącymi produkcji wyrobów spożywczych, co powinno być uwzględnione...
  • Pytanie nr 16 - Jakie jest główne kryterium decydujące o tym, czy dany produkt może być oznaczony jako "ekologicz...
  • Pytanie nr 17 - Wśród poniższych miejsc, wskaż te, z których najczęściej pozyskuje się produkty ekologiczne.
  • Pytanie nr 18 - Planujesz produkcję ciastek owsianych z dodatkiem suszonych owoców. Jaką metodę utrwalania żywnoś...
  • Pytanie nr 19 - Wybierz prawidłową definicję dla terminu "punkt krytyczny" w kontekście systemu HACCP.
  • Pytanie nr 20 - Podczas produkcji wyrobów cukierniczych stosuje się różne dodatki do żywności. Który z poniższych...
  • Pytanie nr 21 - Jaki dokument magazynowy powinien być sporządzony po przeprowadzeniu spisu z natury w magazynie s...
  • Pytanie nr 22 - Podczas kontroli wewnętrznej stwierdzono braki w magazynie surowców cukierniczych. Który dokument...
  • Pytanie nr 23 - Podczas magazynowania surowców cukierniczych, co powinno być Twoim priorytetem?
  • Pytanie nr 24 - Jakie mogą być konsekwencje niewłaściwego przechowywania wyrobów cukierniczych?
  • Pytanie nr 25 - Podczas produkcji kremu budyniowego, który etap jest kluczowy dla uzyskania właściwej konsystencj...
  • Pytanie nr 26 - Który z poniższych składników jest niezbędny do produkcji glazury czekoladowej?
  • Pytanie nr 27 - Jakie jest główne zastosowanie syropu cukrowego w cukiernictwie?
  • Pytanie nr 28 - Rozważ następującą tabelę, która przedstawia różne rodzaje mąki i ich właściwości: Rodzaj mą...
  • Pytanie nr 29 - Jaki wpływ na jakość półproduktów i wyrobów cukierniczych ma temperatura pieczenia?
  • Pytanie nr 30 - Załóżmy, że jesteś cukiernikiem przygotowującym ciasto na tort czekoladowy. Receptura wymaga 2 kg...
  • Pytanie nr 31 - Jako cukiernik masz do dyspozycji ograniczoną ilość surowców i musisz zdecydować, który produkt n...
  • Pytanie nr 32 - Przygotowujesz ciasto drożdżowe i zauważasz, że drożdże nie są aktywne. Jakie składniki mogą pomó...
  • Pytanie nr 33 - Wybierz najbardziej odpowiednią metodę dla przygotowania bezy francuskiej.
  • Pytanie nr 34 - Podczas przygotowywania ciasta sernikowego zauważyłeś, że twarożek jest zbyt suchy. Które z poniż...
  • Pytanie nr 35 - Przygotowujesz ciasto czekoladowe i zauważyłeś, że nie masz proszku do pieczenia. Które z poniższ...
  • Pytanie nr 36 - Podczas przygotowywania lodów owocowych zauważyłeś, że konsystencja jest zbyt rzadka. Co powinien...
  • Pytanie nr 37 - Zakładasz produkcję nowego rodzaju ciasta. Wybierz, który z poniższych schematów produkcji jest n...
  • Pytanie nr 38 - Przygotowujesz nowy rodzaj ciasta dietetycznego, które ma być niskokaloryczne. Który z poniższych...
  • Pytanie nr 39 - Oto tabela przedstawiająca różne style dekoracji cukierniczych: Styl Charakterystyka 1...
  • Pytanie nr 40 - Wybierz surowiec, który jest najmniej odpowiedni do dekoracji wyrobów cukierniczych ze względu na...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ