LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - TEST WIEDZY NR 6

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Porównaj mąkę pszenną i mąkę żytnią. Która z poniższych odpowiedzi prawidłowo opisuje różnice mię...
  • Pytanie nr 2 - Produkt Parametry jakościowe Chleb Świeżość, konsystencja, zapach Mleko Smak, za...
  • Pytanie nr 3 - Wskaż, który z poniższych produktów jest wyrobem gotowym.
  • Pytanie nr 4 - Określ, który z poniższych produktów jest najmniej odpowiedni do serwowania w restauracji ze wzgl...
  • Pytanie nr 5 - Rozważ następującą sytuację: Przygotowujesz zupę krem z pieczarek. Które z poniższych urządzeń ga...
  • Pytanie nr 6 - Podaj, które z poniższych urządzeń gastronomicznych jest najbardziej odpowiednie do przygotowania...
  • Pytanie nr 7 - Przypuśćmy, że w Twojej restauracji jest problem z utrzymaniem właściwej temperatury w lodówce. J...
  • Pytanie nr 8 - Produkt Temperatura przechowywania Mięso surowe 5°C Mleko 4°C Jaja 20°C ...
  • Pytanie nr 9 - Podczas procesu trawienia, enzymy biorą aktywny udział w rozkładzie składników odżywczych. Który ...
  • Pytanie nr 10 - Podaj, który z poniższych składników odżywczych dostarcza najwięcej energii na gram:
  • Pytanie nr 11 - Która z poniższych witamin jest niezbędna do prawidłowego przebiegu procesu beta-oksydacji kwasów...
  • Pytanie nr 12 - Przygotowujesz dietę dla osoby starszej, cierpiącej na chorobę serca. Które z poniższych składnik...
  • Pytanie nr 13 - Planujesz dietę dla sportowca. Które z poniższych składników powinny być obecne w większych ilośc...
  • Pytanie nr 14 - Przygotowujesz plan żywienia dla grupy dzieci w wieku szkolnym. Które z poniższych składników pow...
  • Pytanie nr 15 - Zakładasz jadłospis dla seniora prowadzącego siedzący tryb życia. Oblicz, ile kalorii powinien do...
  • Pytanie nr 16 - Wykorzystując program do układania jadłospisów, zauważyłeś, że wartość energetyczna diety jest za...
  • Pytanie nr 17 - Rozważ następującą tabelę zawierającą informacje na temat zapotrzebowania kalorycznego różnych gr...
  • Pytanie nr 18 - Planujesz dietę dla sportowca. Które z poniższych składników powinieneś zwiększyć w jego diecie?...
  • Pytanie nr 19 - Rozważ następujący plan żywienia dla osoby z cukrzycą typu 2: PosiłekMenu ŚniadaniePłatki ows...
  • Pytanie nr 20 - Ułożono dietę dla osoby z niedokrwistością. Które z poniższych produktów powinno się włączyć do d...
  • Pytanie nr 21 - Które z poniższych zmian w diecie osoby z wysokim poziomem cholesterolu LDL jest najbardziej zale...
  • Pytanie nr 22 - Na podstawie poniższej tabeli, która prezentuje zawartość białka w różnych produktach, wskaż, któ...
  • Pytanie nr 23 - Planujesz dietę dla osoby z chorobą wrzodową żołądka. Który z poniższych produktów powinien być o...
  • Pytanie nr 24 - Załóżmy, że jesteś odpowiedzialny za planowanie menu w restauracji. Który z poniższych programów ...
  • Pytanie nr 25 - Zidentyfikuj, który z poniższych dokumentów jest niezbędny do wdrożenia systemu zarządzania środo...
  • Pytanie nr 26 - Rodzaj odpadu Ilość (kg) Odpady organiczne 150 Odpady szklane 30 Odpady pap...
  • Pytanie nr 27 - Aspekt Wpływ na środowisko Zużycie energii Wysoki Zużycie wody Średni Produ...
  • Pytanie nr 28 - Jaki jest główny cel wdrożenia systemu zarządzania środowiskowego w Twojej restauracji?
  • Pytanie nr 29 - Danie Cena Tradycyjne pierogi 20 zł Regionalny bigos 25 zł Etniczne sushi ...
  • Pytanie nr 30 - Jaka jest najważniejsza cecha dania ekologicznego, która powinna być podkreślona w ofercie usług ...
  • Pytanie nr 31 - Podczas rozliczania sprzętu po wykonaniu usługi gastronomicznej, zauważasz, że brakuje jednego ta...
  • Pytanie nr 32 - Które z poniższych zasad jest najważniejsza podczas sztaplowania stołów po wykonaniu usługi gastr...
  • Pytanie nr 33 - Podczas rozliczania bielizny stołowej po wykonaniu usługi gastronomicznej, zauważasz, że jedna se...
  • Pytanie nr 34 - Rozważ następujące stwierdzenie: "Wszystkie owoce morza są bezpieczne do spożycia na surowo." Czy...
  • Pytanie nr 35 - Który z poniższych produktów jest uważany za owoc morza, ale nie jest ani rybą, ani skorupiakiem,...
  • Pytanie nr 36 - Przygotowujesz ciasto drożdżowe. Który z poniższych sprzętów gastronomicznych będzie najbardziej ...
  • Pytanie nr 37 - Wykorzystując specjalistyczne oprogramowanie do zarządzania usługami gastronomicznymi, otrzymujes...
  • Pytanie nr 38 - Przygotowujesz rozliczenie finansowe usług gastronomicznych za ostatni miesiąc. Poniżej znajduje ...
  • Pytanie nr 39 - Oceniasz jakość dostarczonych do restauracji warzyw. Który z poniższych zestawów cech świadczy o ...
  • Pytanie nr 40 - Oceniasz jakość dostarczonych do restauracji jaj. Które z poniższych cech świadczy o świeżości ja...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ