LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC1 - TEST WIEDZY NR 8
- Pytanie nr 1 - Podczas planowania procesu technologicznego produkcji ciastek, zauważasz, że jeden z półproduktów...
- Pytanie nr 2 - Otrzymałeś dostawę różnych surowców cukierniczych. Poniżej przedstawiono tabelę z informacjami o ...
- Pytanie nr 3 - Składnik Ilość Cukier 200g Mąka 300g Masło 100g Jajka 2 sztuki ...
- Pytanie nr 4 - Podczas produkcji ciastek, zauważasz, że ciasto jest zbyt suche. Jaka zmiana biochemiczna może by...
- Pytanie nr 5 - Podczas oceny organoleptycznej produktu spożywczego, który z poniższych parametrów nie jest brany...
- Pytanie nr 6 - Zidentyfikuj urządzenie, które jest najczęściej stosowane do kontrolowania temperatury w piecu cu...
- Pytanie nr 7 - Podczas produkcji wyrobów cukierniczych, masz do czynienia z normą oznaczoną jako "PN-90/A-82002"...
- Pytanie nr 8 - Jaki jest najważniejszy cel stosowania środków transportu w zakładzie produkcji wyrobów cukiernic...
- Pytanie nr 9 - Podczas czyszczenia maszyny do mieszania ciasta zauważyłeś, że jeden z przycisków jest uszkodzony...
- Pytanie nr 10 - Rozważ następującą tabelę prezentującą różne rodzaje opakowań stosowanych w produkcji wyrobów cuk...
- Pytanie nr 11 - Określ, który z poniższych dodatków do żywności jest używany w produkcji wyrobów cukierniczych do...
- Pytanie nr 12 - Wybierz prawidłową odpowiedź dotyczącą funkcji opakowań stosowanych w produkcji półproduktów i wy...
- Pytanie nr 13 - Dostajesz dostawę surowców do produkcji ciastek. Dostawca dostarcza Ci dokumentację dostawy, któr...
- Pytanie nr 14 - Podczas oceny organoleptycznej jajek zauważasz, że białko jest cienkie i wodniste, a żółtko jest ...
- Pytanie nr 15 - Podczas oceny organoleptycznej masła zauważasz, że ma ono kwasowy zapach. Co to oznacza?
- Pytanie nr 16 - Podczas oceny organoleptycznej cukru zauważasz, że ma on wilgotną konsystencję. Co to oznacza?
- Pytanie nr 17 - Zidentyfikuj urządzenie magazynowe na podstawie poniższego opisu: "To urządzenie jest wykorzystyw...
- Pytanie nr 18 - Przygotowujesz magazyn do przechowywania surowców cukierniczych. Wybierz urządzenie magazynowe, k...
- Pytanie nr 19 - Jaki jest główny cel prawidłowego magazynowania surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych?...
- Pytanie nr 20 - Zidentyfikuj, który z poniższych sposobów przechowywania surowców jest zgodny z zasadami bezpiecz...
- Pytanie nr 21 - Zidentyfikuj, które z poniższych działań są zgodne z zasadami bezpieczeństwa i higieny pracy podc...
- Pytanie nr 22 - Oto tabela z informacjami o surowcach do produkcji ciastek: Surowiec Data dostawy...
- Pytanie nr 23 - Jako cukiernik, musisz znać zasady magazynowania surowców, półproduktów i wyrobów cukierniczych. ...
- Pytanie nr 24 - Rozważ następującą tabelę przedstawiającą różne rodzaje wyrobów cukierniczych: Nazwa...
- Pytanie nr 25 - Które z poniższych wyrobów cukierniczych są przykładem wykorzystania galaretki?
- Pytanie nr 26 - Zastanów się, jakie są konsekwencje niewłaściwej dezynfekcji jaj używanych do produkcji wyrobów c...
- Pytanie nr 27 - Rozważasz wprowadzenie do produkcji nowego rodzaju wyrobu cukierniczego. Który z poniższych czynn...
- Pytanie nr 28 - Rozważasz wprowadzenie do produkcji ciastek bezglutenowych. Które z poniższych stwierdzeń jest pr...
- Pytanie nr 29 - Rozważasz wprowadzenie do produkcji nowego rodzaju wyrobu cukierniczego. Który z poniższych czynn...
- Pytanie nr 30 - Podczas procesu produkcji ciasta czekoladowego, zauważasz, że temperatura w piecu jest wyższa niż...
- Pytanie nr 31 - Zakładasz cukiernię i chcesz zrobić wyjątkową dekorację na torty. Które z poniższych tworzyw deko...
- Pytanie nr 32 - Która z poniższych technik dekoracyjnych jest najbardziej odpowiednia do wykonania delikatnych, a...
- Pytanie nr 33 - Rozważasz użycie czekolady do dekoracji tortu. Która z poniższych czekolad jest najbardziej odpow...
- Pytanie nr 34 - Jaka technika dekoracyjna jest najbardziej odpowiednia do wykonania realistycznych figur i postac...
- Pytanie nr 35 - Wybierz odpowiednią technikę dekoracyjną do wykonania wzoru na powierzchni tarty owocowej.
- Pytanie nr 36 - Przygotowujesz dekorację ciasta za pomocą techniki piping. Które narzędzie będzie najbardziej odp...
- Pytanie nr 37 - Załóżmy, że masz do wykonania dekorację tortu, która zawiera różne elementy wykonane z masy cukro...
- Pytanie nr 38 - Rozważ następującą sytuację: Masz do wykonania dekorację tortu w kształcie kwiatów. Który z poniż...
- Pytanie nr 39 - Który z poniższych czynników jest najważniejszy podczas konfekcjonowania wyrobów cukierniczych do...
- Pytanie nr 40 - Przy jakiej temperaturze powinno się przechowywać ciasto czekoladowe przed jego pieczeniem?