LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC7 - TEST WIEDZY NR 5

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Rozważ poniższą tabelę przedstawiającą zmiany mikrobiologiczne podczas przechowywania produktów s...
  • Pytanie nr 2 - Zidentyfikuj krok, który nie jest częścią standardowego procesu oceny organoleptycznej żywności....
  • Pytanie nr 3 - Parametr Wartość według dokumentacji technologicznej Wartość uzyskana w teście Kolor ...
  • Pytanie nr 4 - Jaki jest główny cel porównywania wyników oceny organoleptycznej z dokumentacją technologiczną?...
  • Pytanie nr 5 - W tabeli przedstawiono warunki magazynowania różnych surowców spożywczych. Wybierz zestaw, który ...
  • Pytanie nr 6 - Przy produkcji soku jabłkowego według poniższej tabeli, określ, który z parametrów nie jest zgodn...
  • Pytanie nr 7 - Podczas produkcji sera podpuszczkowego, w dokumentacji technologicznej znalazłeś informację, że t...
  • Pytanie nr 8 - Jakie jest główne zadanie punktów kontrolnych (CP) w procesie produkcji wyrobów spożywczych?
  • Pytanie nr 9 - Co powinieneś zrobić po zidentyfikowaniu i skorygowaniu źródła problemu w procesie produkcji wyro...
  • Pytanie nr 10 - Podczas pobierania próbek do badań, musisz pamiętać o ich odpowiednim przechowywaniu. Które z pon...
  • Pytanie nr 11 - Podczas pobierania próbek dodatków do żywności, który z poniższych czynników jest najważniejszy d...
  • Pytanie nr 12 - Podczas analizy wyników badań fizykochemicznych wyrobów spożywczych zauważyłeś niezgodność pomięd...
  • Pytanie nr 13 - Jaki jest główny cel przeprowadzania badań fizykochemicznych surowców, dodatków do żywności, mate...
  • Pytanie nr 14 - ProduktData produkcjiData ważności Mleko UHT01.01.202301.04.2023 Ser żółty15.02.202315.05.202...
  • Pytanie nr 15 - Jaki składnik odżywczy jest głównym źródłem energii dla ludzkiego organizmu?
  • Pytanie nr 16 - Wskaż, które z poniższych źródeł mogą dostarczyć produkty ekologiczne zgodnie z normami UE:
  • Pytanie nr 17 - Który z poniższych czynników najbardziej wpływa na zmiany mikrobiologiczne zachodzące podczas prz...
  • Pytanie nr 18 - Zakładasz produkcję dżemów owocowych. W celu utrzymania jakości i trwałości produktu, planujesz z...
  • Pytanie nr 19 - Zakładając, że prowadzisz produkcję serów, jaki wpływ na proces technologiczny będzie miało zasto...
  • Pytanie nr 20 - Określ, który z poniższych dodatków do żywności jest używany do poprawy smaku i zapachu produktów...
  • Pytanie nr 21 - Rozważ poniższą tabelę przedstawiającą różne rodzaje dodatków do żywności i ich funkcje. Wskaż, k...
  • Pytanie nr 22 - Jesteś odpowiedzialny za produkcję serów w zakładzie przetwórstwa mleka. Który z poniższych mater...
  • Pytanie nr 23 - Jesteś odpowiedzialny za organizację magazynu surowców w zakładzie przetwórstwa mięsa. Które z po...
  • Pytanie nr 24 - Masz do wyboru cztery różne normy do produkcji serka wiejskiego. Które z poniższych kryteriów NIE...
  • Pytanie nr 25 - Jesteś odpowiedzialny za produkcję keczupu w fabryce przetwórstwa spożywczego. Jakie informacje p...
  • Pytanie nr 26 - Załóż, że jesteś odpowiedzialny za produkcję soku jabłkowego w fabryce przetwórstwa spożywczego. ...
  • Pytanie nr 27 - Wybierz maszynę, która jest odpowiedzialna za odseparowanie składników o różnej gęstości w proces...
  • Pytanie nr 28 - Zakład przetwórstwa spożywczego, w którym pracujesz, generuje znaczne ilości odpadów organicznych...
  • Pytanie nr 29 - Jakie są potencjalne skutki dla środowiska, jeśli zakład przetwórstwa spożywczego nie zarządza po...
  • Pytanie nr 30 - ProduktNorma wilgotności (%) Chleb pszenny45-50 Chleb żytni50-55 Chleb mieszany48-53 Moni...
  • Pytanie nr 31 - Podczas produkcji serów monitorujesz proces dojrzewania. Zauważasz, że temperatura w pomieszczeni...
  • Pytanie nr 32 - Zakładając, że masz do przeprowadzenia test na obecność skrobi w produkcie spożywczym, który odcz...
  • Pytanie nr 33 - Jaki sprzęt laboratoryjny jest najbardziej odpowiedni do przeprowadzenia analizy zawartości białk...
  • Pytanie nr 34 - Wybierz prawidłową procedurę przygotowania odczynnika do badania zawartości skrobi w produkcie sp...
  • Pytanie nr 35 - Rozważasz wybór sprzętu laboratoryjnego do badania surowców spożywczych. Które z poniższych urząd...
  • Pytanie nr 36 - Masz do dyspozycji następujące odczynniki: OdczynnikWarunki przechowywania Hydroksyd soduSuc...
  • Pytanie nr 37 - Podczas oceny organoleptycznej surowców do produkcji żywności, zidentyfikowałeś nieprawidłowy kol...
  • Pytanie nr 38 - Podczas oceny organoleptycznej dodatków do żywności, zauważyłeś nieprawidłowy smak. Jakie mogą by...
  • Pytanie nr 39 - Próbka Data pobrania Data badania 1 2022-01-01 2022-01-02 2 2022-01-03 2022-0...
  • Pytanie nr 40 - Jesteś odpowiedzialny za proces produkcji dżemu truskawkowego. Który z poniższych parametrów prac...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ