LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT3 + HGT6 - STYCZEŃ 2010

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Przyjęcie okolicznościowe, podczas którego uczestnicy sami pobierają wystawione potrawy, natomias...
  • Pytanie nr 2 - Sommelier to osoba odpowiedzialna w restauracji za
  • Pytanie nr 3 - Krótkotrwałe, ogólnie dostępne wynajmowanie domów, mieszkań, pokoi, miejsc noclegowych, a także m...
  • Pytanie nr 4 - Hotel stosuje taryfę cenową FB (fuli board) co oznacza, że w cenę wkalkulowano
  • Pytanie nr 5 - Pokojowa w trakcie sprzątania pokoju może umieścić na klamce od strony korytarza wywieszkę
  • Pytanie nr 6 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych obiekt hotelarski posiadając co najmniej 7 pokoi, świad...
  • Pytanie nr 7 - Który z obiektów hotelarskich zgodnie z ustawą o usługach turystycznych oprócz noclegów świadczy ...
  • Pytanie nr 8 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych obiekt zlokalizowany poza obszarem zabudowanym, położon...
  • Pytanie nr 9 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych domy wycieczkowe to obiekty świadczące minimalny zakres...
  • Pytanie nr 10 - Polskie Zrzeszenie Hoteli
  • Pytanie nr 11 - Polish Quality Hotel umieszczone obok nazwy własnej oznacza, że obiekt hotelarski
  • Pytanie nr 12 - Obrona interesów właścicieli europejskich hoteli, restauracji i kawiarń to najważniejszy cel dzia...
  • Pytanie nr 13 - Głównym celem Międzynarodowego Stowarzyszenia Hoteli i Restauracji jest
  • Pytanie nr 14 - Tabela zawiera minimalne wymagania kategoryzacyjne dla hoteli dotyczące hallu recepcyjnego. Na po...
  • Pytanie nr 15 - Oddzielne wejście dla gości oraz wydzielona droga ich bagażu są obowiązkowe
  • Pytanie nr 16 - Dla pensjonatów wyróżnia się
  • Pytanie nr 17 - Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy we wszystkich kategoriach hoteli wymagany j...
  • Pytanie nr 18 - Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy suszarka do włosów powinna znajdować się w ...
  • Pytanie nr 19 - Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy usługa bagażowa jest wymagana
  • Pytanie nr 20 - Do usług wykraczających poza minimum kategoryzacyjne świadczonych gościom w hotelu miejskim kateg...
  • Pytanie nr 21 - Które z działań hotelu podejmowane jest w ramach strategii ceny?
  • Pytanie nr 22 - W ramach strategii produktu można zaproponować
  • Pytanie nr 23 - Który z instrumentów marketingu zastosował hotel umieszczając billboard informujący o ofercie na ...
  • Pytanie nr 24 - Udoskonalenie produktu poprzez wprowadzenie usług "rent a car" do oferty hotelowej wymaga promocj...
  • Pytanie nr 25 - Jak powinien zachować się recepcjonista jeżeli klient jest zbyt dociekliwy?
  • Pytanie nr 26 - Recepcjonista w trakcie procedury check-out zauważył, że gość jest niezadowolony z pobytu. W tej ...
  • Pytanie nr 27 - Popyt na usługi hotelarskie świadczone przez schroniska położone w górach nie zależy od
  • Pytanie nr 28 - Tabela zawiera dane dotyczące liczby miejsc noclegowych (w tys.) w Polsce w hotelach według kateg...
  • Pytanie nr 29 - Popyt na usługi hotelarskie
  • Pytanie nr 30 - Restauracja hotelowa przy dużej ilości obsługiwanych gości oraz ze względów ekonomicznych organiz...
  • Pytanie nr 31 - W procedurze obsługi VIP nie występuje etap
  • Pytanie nr 32 - W formularz rezerwacyjny recepcjonista nie wpisuje informacji dotyczącej
  • Pytanie nr 33 - Dokument hotelowy dotyczący ustalenia warunków rezerwacji przesyłany zamawiającemu do akceptacji ...
  • Pytanie nr 34 - Gość hotelowy zarezerwował pobyt w hotelu w dniach od 10 do 14 marca, informując, że przyjeżdża o...
  • Pytanie nr 35 - Jaką kwotę powinien wpisać recepcjonista w niewypełnione pole w przedstawionym fragmencie faktury...
  • Pytanie nr 36 - Korespondencja gości aktualnie mieszkających w hotelu przechowywana jest
  • Pytanie nr 37 - Zgodnie z rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy usługą wymaganą w każdym hotelu bez względu...
  • Pytanie nr 38 - Śniadanie wiedeńskie wzmocnione składa się:
  • Pytanie nr 39 - Gość chce zamówić w restauracji hotelowej zimną przekąskę i wino. Kelner powinien zaproponować kl...
  • Pytanie nr 40 - W restauracji hotelowej klienci próbowali bezpłatnie nowe dania szefa kuchni. Który z instrumentó...
  • Pytanie nr 41 - Które z działań podejmowane są w ramach sprzedaży osobistej?
  • Pytanie nr 42 - W hotelu "Saturn" posiadającym 50 miejsc noclegowych w kwietniu sprzedano 500 miejsc. Stopień wyk...
  • Pytanie nr 43 - Jaki był średni czas pobytu gościa jeżeli w marcu tego roku w hotelu było 500 gości, a sprzedano ...
  • Pytanie nr 44 - Hotel posiada 200 miejsc noclegowych. Aby jego działalność była rentowna powinien miesięcznie osi...
  • Pytanie nr 45 - Kobieta zatrudniona na stanowisku pokojowej powiadomiła przełożonego, że jest w ciąży. Czy w zwią...
  • Pytanie nr 46 - W celu zapewnienia bezpieczeństwa sanitarno-higienicznego w hotelu należy dezynfekować kołdry, ko...
  • Pytanie nr 47 - Jaki dokument reguluje kwestie porządkowe związane z pobytem gościa w hotelu?
  • Pytanie nr 48 - Ewidencję hoteli prowadzi
  • Pytanie nr 49 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych na zewnątrz obiektu hotelarskiego należy umieścić
  • Pytanie nr 50 - Które działanie powinien wykonać recepcjonista w pierwszej kolejności gdy uruchomi się alarm sygn...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ