LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT3 + HGT6 - CZERWIEC 2010
- Pytanie nr 1 - Osoby, które korzystają z dowolnych usług i produktów obiektu hotelarskiego, z wyjątkiem noclegow...
- Pytanie nr 2 - Visitor's card to angielska nazwa karty
- Pytanie nr 3 - Na klamce pokoju od strony korytarza wisi wywieszka "don't disturb", co oznacza
- Pytanie nr 4 - Hotele na kołach, służące do przewozu osób i rzeczy, zapewniające noclegi w miejscach gdzie braku...
- Pytanie nr 5 - Turystyka obejmująca podróże związane z miejscem pochodzenia, urodzenia i zamieszkania przodków t...
- Pytanie nr 6 - Rodzaj umowy, która przewiduje zamówienie miejsc noclegowych z gwarantowanym ich wykorzystaniem, ...
- Pytanie nr 7 - Survival to turystyka
- Pytanie nr 8 - SWOT to
- Pytanie nr 9 - Tartinki to
- Pytanie nr 10 - Frapować to
- Pytanie nr 11 - Obiekty posiadające co najmniej 30 miejsc noclegowych, dostosowane do samoobsługi klientów oraz ś...
- Pytanie nr 12 - Obiekt położony poza obszarem zabudowanym przy szlakach turystycznych świadczący minimalny zakres...
- Pytanie nr 13 - HOTREC to skrót określający
- Pytanie nr 14 - Który z wymienionych skrótów organizacji to Światowa Organizacja Turystyki?
- Pytanie nr 15 - Pierwsza organizacja hotelarska w Polsce utworzona w 1928 roku to
- Pytanie nr 16 - Zgodnie z ustawą o usługach turystycznych dla campingów ustalono
- Pytanie nr 17 - Tabela zawiera minimalne wymagania kategoryzacyjne dla hoteli dotyczące części mieszkalnej. Na po...
- Pytanie nr 18 - Budzenie na życzenie gości obowiązuje w pensjonatach kategorii
- Pytanie nr 19 - Świadczenie usług rekreacyjnych na basenie i w centrum odnowy biologicznej w celu urozmaicenia po...
- Pytanie nr 20 - Skrót B&B oznacza hotel oferujący
- Pytanie nr 21 - Depozyt hotelowy to usługa
- Pytanie nr 22 - Usługi motoryzacyjne dla motelu to usługi
- Pytanie nr 23 - Usługi fakultatywne w hotelu, to:
- Pytanie nr 24 - Marketing mix to celowy dobór instrumentów, takich jak cena oraz
- Pytanie nr 25 - Strategię dyskontową, którą stosuje schronisko młodzieżowe, charakteryzuje
- Pytanie nr 26 - Informacja przekazana do lokalnej prasy o zakończeniu modernizacji hotelu jest działaniem w ramach
- Pytanie nr 27 - Człowiekiem odznaczającym się mało dynamicznym usposobieniem, zrównoważonym emocjonalnie, słabo r...
- Pytanie nr 28 - Zespół zachowań charakterystycznych dla określonego kręgu geograficznego, kulturowego i społeczne...
- Pytanie nr 29 - Kanał dystrbucji: hotel - klient to kanał
- Pytanie nr 30 - Firma, która osiągnęła sukces użycza odpłatnie innej firmie prawa do utworzenia i prowadzenia prz...
- Pytanie nr 31 - Do hotelu w Warszawie przybywa Premier Francji. Gość zostanie przywitany w holu recepcyjnym przez
- Pytanie nr 32 - Serwisem talerzowym określa się metodę
- Pytanie nr 33 - Gdy gość zamawia potrawy i napoje z karty a po złożeniu zamówienia jest indywidualnie obsługiwany...
- Pytanie nr 34 - Czas trwania doby hotelowej określa
- Pytanie nr 35 - Na podstawie informacji zawartych w przedstawionym fragmencie faktury, określ kwotę do zapłaty pr...
- Pytanie nr 36 - Koszt kolacji w restauracji hotelowej wynosi 150 zł. Jaką kwotę gość musiałby zapłacić za posiłek...
- Pytanie nr 37 - W hotelach 5* zgodnie z wymaganiami kategoryzacyjnymi pokoje z pełnym węzłem higieniczno sanitarn...
- Pytanie nr 38 - Tabela zawiera minimalne wymagania kategoryzacyjne dla hoteli dotyczące hallu recepcyjnego. Na po...
- Pytanie nr 39 - W jakiej kategorii hotelach recepcja jest wyposażona w terminal POS?
- Pytanie nr 40 - Do zakąsek i dań zasadniczych z ryb i cielęciny należy podawać gościom wina
- Pytanie nr 41 - Zadaniem aperitifu jest
- Pytanie nr 42 - Czynnikiem aktywizującym popyt na usługi hotelarskie dla gości snobistycznych jest
- Pytanie nr 43 - Zadania z zakresu przeciwdziałania praktykom monopolistycznym, rozwoju konkurencji i ochrony kons...
- Pytanie nr 44 - Jeżeli średnia frekwencja w zakładzie hotelarskim wynosi 30%, średnia cena 200 zł, to wartość wsk...
- Pytanie nr 45 - Przeprowadzona w gastronomii hotelowej analiza możliwych zagrożeń wpływających na bezpieczeństwo ...
- Pytanie nr 46 - Oznaczenie wszystkich wyjść ewakuacyjnych w obiekcie hotelarskim jest warunkiem
- Pytanie nr 47 - Przedstawiony znak ewakuacyjny oznacza kierunek do wyjścia drogi ewakuacyjnej schodami
- Pytanie nr 48 - Do podstawowych obowiązków pracownika należy
- Pytanie nr 49 - Hotel ponosi odpowiedzialność za utratę lub uszkodzenie rzeczy gościa w przypadku gdy
- Pytanie nr 50 - W przypadku pożaru w hotelu najważniejszym etapem akcji ratowniczo-gaśniczej jest