LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA SPC7 - TEST WIEDZY NR 3
- Pytanie nr 1 - Podczas produkcji jogurtu, fermentacja mlekowa jest kluczowym procesem biochemicznym. Która z pon...
- Pytanie nr 2 - Poniżej znajduje się tabela z wynikami oceny organoleptycznej pewnego produktu spożywczego. ...
- Pytanie nr 3 - Jeżeli w zakładzie przetwórstwa spożywczego zobaczysz rurę oznaczoną kolorem żółtym, to do jakiej...
- Pytanie nr 4 - Przyjrzyj się poniższemu kodowi HTML: <table> <tr> <td>Instalacja powietrz...
- Pytanie nr 5 - Zinterpretuj informacje zawarte w instrukcji technologicznej produkcji jogurtu naturalnego: "Ferm...
- Pytanie nr 6 - Zidentyfikuj punkt krytyczny kontroli (CCP) na podstawie poniższej tabeli, przedstawiającej różne...
- Pytanie nr 7 - Jesteś odpowiedzialny za nadzorowanie produkcji chleba w piekarni. Zauważasz, że proces fermentac...
- Pytanie nr 8 - Typ próbkiNarzędzie do pobrania PłynPipeta MięsoSkalpel Powietrze? Na podstawie powyższej...
- Pytanie nr 9 - Podczas pobierania próbek półproduktów do badań, jaką metodę należy zastosować?
- Pytanie nr 10 - Podczas pobierania próbek surowców do badań, zauważasz, że jedna z partii posiada nieznane oznacz...
- Pytanie nr 11 - Podczas przechowywania pobranych próbek wyrobów spożywczych, który z poniższych czynników jest na...
- Pytanie nr 12 - Jaki jest główny cel pobierania próbek surowców, dodatków do żywności, materiałów pomocniczych, p...
- Pytanie nr 13 - Przygotowujesz się do przeprowadzenia badań fizykochemicznych na dodatkach do żywności. Jakie są ...
- Pytanie nr 14 - Wybierz prawidłowe stwierdzenie dotyczące metody refraktometrycznej stosowanej do badania zawarto...
- Pytanie nr 15 - Podczas interpretacji wyników badań fizykochemicznych półproduktu zauważyłeś, że zawartość soli j...
- Pytanie nr 16 - Zinterpretuj poniższą tabelę przedstawiającą wyniki badań fizykochemicznych surowca do produkcji ...
- Pytanie nr 17 - Jako technik technologii żywności jesteś odpowiedzialny za kontrolę jakości półproduktów w proces...
- Pytanie nr 18 - Który z poniższych składników odżywczych jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu ner...
- Pytanie nr 19 - Rozważ następującą tabelę, która przedstawia różne metody uprawy roślin: MetodaUżywa pestycy...
- Pytanie nr 20 - Wybierz prawdziwe twierdzenie dotyczące produktów ekologicznych.
- Pytanie nr 21 - Wskaż, co charakteryzuje żywność ekologiczną:
- Pytanie nr 22 - Podczas produkcji mleka UHT, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe dotyczące zmian fizykoc...
- Pytanie nr 23 - Podczas produkcji konfitur owocowych, jaki jest główny powód dodawania cukru do owoców?
- Pytanie nr 24 - Podczas produkcji soku pomarańczowego, enzymy są inaktywowane przez proces pasteryzacji. Co jest ...
- Pytanie nr 25 - ProduktpH Mleko6.5-6.7 Sok pomarańczowy3.3-4.2 Woda mineralna7.0-7.5 Na podstawie powyższ...
- Pytanie nr 26 - Jesteś odpowiedzialny za produkcję kiszonek. Która metoda utrwalania żywności jest najbardziej od...
- Pytanie nr 27 - Zidentyfikuj, które z poniższych stwierdzeń prawidłowo opisuje wpływ zagrożeń na jakość i bezpiec...
- Pytanie nr 28 - Zakładając, że jesteś odpowiedzialny za planowanie procesu produkcji dżemu truskawkowego, który z...
- Pytanie nr 29 - Jesteś odpowiedzialny za produkcję ciasta czekoladowego. W przepisie na ciasto jest podane, że na...
- Pytanie nr 30 - Jesteś odpowiedzialny za produkcję chleba w piekarni. W przepisie na chleb jest podane, że na jed...
- Pytanie nr 31 - Zakładasz produkcję jogurtu owocowego. Poniżej znajduje się tabela z listą surowców niezbędnych d...
- Pytanie nr 32 - Otrzymujesz poniższą tabelę z dokumentacją technologiczną dotyczącą produkcji ciasta czekoladoweg...
- Pytanie nr 33 - Określ, do czego służy maszyna o nazwie "pakowaczka próżniowa" w przetwórstwie spożywczym.
- Pytanie nr 34 - Określ, które z poniższych działań jest niezgodne z zasadami zarządzania odpadami w przemyśle spo...
- Pytanie nr 35 - Jakie są możliwości zagospodarowania odpadów z produkcji wina?
- Pytanie nr 36 - Co jest głównym celem planowania zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów poprodukcyjnych w...
- Pytanie nr 37 - Podczas produkcji soku pomarańczowego monitorujesz proces pasteryzacji. Zgodnie z normami jakości...
- Pytanie nr 38 - Wybierz prawidłowy zestaw odczynników, które są używane do badania zawartości tłuszczu w wyrobach...
- Pytanie nr 39 - Substancja Limit As 0.1 mg/kg Pb 0.2 mg/kg Cd 0.05 mg/kg Hg 0.01 mg/...
- Pytanie nr 40 - Podczas produkcji soku pomarańczowego, musisz wybrać odpowiednią prasę do owoców. Które z poniższ...