LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA ROL12 - STYCZEŃ 2016 (test 2)

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - W terminie 7 dni od dnia urodzenia cielęcia lub przed opuszczeniem przez zwierzę gospodarstwa, je...
  • Pytanie nr 2 - Graniczny Lekarz Weterynarii podlega
  • Pytanie nr 3 - W przypadku zakupienia 18-miesięcznej owcy z krajów Unii Europejskiej, zwierzę
  • Pytanie nr 4 - Mięso uznaje się za zdatne do spożycia przez ludzi, jeżeli pochodzi od
  • Pytanie nr 5 - Wilgotność powietrza mierzy się za pomocą
  • Pytanie nr 6 - Które z podanych zanieczyszczeń, w paszach pochodzenia roślinnego, powstają w wyniku naturalnych ...
  • Pytanie nr 7 - Gospodarstwo lub inne miejsce w którym przebywają zwierzęta, gdzie urzędowy lekarz weterynarii st...
  • Pytanie nr 8 - Skrót ASF oznacza
  • Pytanie nr 9 - W celu wykrycia włośnicy pobiera się poubojowo
  • Pytanie nr 10 - Wykaz chorób zakaźnych podlegających obowiązkowi rejestracji znajduje się w załączniku do
  • Pytanie nr 11 - Owalny znak z numerem zakładu produkcyjnego umieszczany jest na
  • Pytanie nr 12 - Tuberkulinizację bydła wykonuje się w wieku powyżej
  • Pytanie nr 13 - Podczas badania poubojowego można wykryć wągrzycę wykonując nacięcia
  • Pytanie nr 14 - W przypadku podejrzenia pryszczycy właściciel trzody chlewnej ma obowiązek poinformowania o tym f...
  • Pytanie nr 15 - Który z podanych czynników jest przyczyną rozkładu autolitycznego mięsa?
  • Pytanie nr 16 - Zadania związane ze zwalczaniem chorób zakaźnych zwierząt wykonuje z urzędu
  • Pytanie nr 17 - Najszybciej rozprzestrzeniającą się chorobą zakaźną jest
  • Pytanie nr 18 - Powiadamianiu o niebezpieczeństwach pochodzących z żywności lub paszy dla zdrowia ludzi służy sys...
  • Pytanie nr 19 - Jeśli transport zwierząt odbywa się na odległość powyżej 50 km, środek transportu musi posiadać...
  • Pytanie nr 20 - Bezpieczeństwo zdrowotne żywności zapewnia
  • Pytanie nr 21 - Zmiany w mięśniach, określane jako PSE powstają najczęściej w wyniku
  • Pytanie nr 22 - Jeśli transport rannego zwierzęcia do rzeźni będzie powodował dodatkowe cierpienie, zwierzę powin...
  • Pytanie nr 23 - Za terminowe oznakowanie zwierzęcia gospodarskiego odpowiedzialny jest
  • Pytanie nr 24 - Substancje stosowane w żywieniu zwierząt, m.in. jako uzupełnianie podstawowych składników pokarmo...
  • Pytanie nr 25 - Zwalczanie za pomocą środków chemicznych, fizycznych lub biologicznych wszelkich szkodliwych gryz...
  • Pytanie nr 26 - Podczas uboju bydła pobiera się rdzeń przedłużony, w celu wykonania badania w kierunku
  • Pytanie nr 27 - Czynnikiem etiologicznym wywołującym brucelozę jest
  • Pytanie nr 28 - Dwie pierwsze cyfry w weterynaryjnym numerze identyfikacyjnym nadanym zakładowi produkcyjnemu ozn...
  • Pytanie nr 29 - Które z podanych zmian, widocznych podczas badania poubojowego, mogą świadczyć o występowaniu mot...
  • Pytanie nr 30 - Do czego używany jest barwnik błękit patentowy?
  • Pytanie nr 31 - Termin "okres karencji" oznacza
  • Pytanie nr 32 - Występowanie arsenu i kadmu w paszach jest
  • Pytanie nr 33 - Przedmiot przedstawiony na rysunku służy do
  • Pytanie nr 34 - Jakie działania zapobiegają agresji u trzody utrzymywanej grupowo?
  • Pytanie nr 35 - Czy utrzymywanie cieląt do 6-go miesiąca życia na uwięzi jest zgodne z zasadami dobrostanu?
  • Pytanie nr 36 - Kto jest odpowiedzialny za szkolenia pracowników zakładów wytwarzających produkty pochodzenia zwi...
  • Pytanie nr 37 - Który z podanych czynników stosowany jest do oszołamiania świń przed ubojem?
  • Pytanie nr 38 - Ile litrów płynu trawiącego należy przygotować, w celu zbadania próby zbiorczej złożonej z 49 jed...
  • Pytanie nr 39 - Pojemniki i zbiorniki służące do transportu mleka muszą być co najmniej
  • Pytanie nr 40 - Zwierzę z gatunku niewrażliwego na chorobę, za pośrednictwem którego może być przenoszony czynnik...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ