LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT3 + HGT6 - CZERWIEC 2007

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Turystyka krajowa obejmuje:
  • Pytanie nr 2 - Check-out to procedura
  • Pytanie nr 3 - Przygotowanie jednostek mieszkalnych do sprzedaży to zadanie pracowników
  • Pytanie nr 4 - Room service to
  • Pytanie nr 5 - Usługi hotelarskie to krótkotrwałe, ogólnie dostępne wynajmowanie domów, mieszkań, pokoi, miejsc ...
  • Pytanie nr 6 - Na klamce pokoju od strony korytarza wisi wywieszka "maid in room" co oznacza:
  • Pytanie nr 7 - Który skrót oznacza zakwaterowanie ze śniadaniem:
  • Pytanie nr 8 - Obiekt hotelarski w centrum miasta posiadający 15 pokoi (w tym 7 jednoosobowych i 8 dwuosobowych)...
  • Pytanie nr 9 - Obiekt hotelarski zlokalizowany poza obszarem Zakopanego, przy szlaku turystycznym do Doliny Pięc...
  • Pytanie nr 10 - Na Pojezierzu Mazurskim znajdują się strzeżone obiekty noclegowe umożliwiające nocleg w namiotach...
  • Pytanie nr 11 - Hotele tranzytowe są zlokalizowane
  • Pytanie nr 12 - Do obiektów hotelarskich zgodnie z ustawą o usługach turystycznych nie zalicza się:
  • Pytanie nr 13 - Obiekt hotelarski posiadający co najmniej 30 miejsc noclegowych, dostosowany do samoobsługi, świa...
  • Pytanie nr 14 - Reprezentowanie polskiego hotelarstwa w kraju i zagranicą to jeden ze statutowych celów działania...
  • Pytanie nr 15 - Które działanie nie jest realizowane przez Polskie Zrzeszenie Hoteli ?
  • Pytanie nr 16 - Głównym celem Międzynarodowego Stowarzyszenia Hoteli i Restauracji jest:
  • Pytanie nr 17 - Codziennie lub na życzenie gości pościel zmieniana jest:
  • Pytanie nr 18 - Minimalna powierzchnia hallu recepcyjnego w hotelu kategorii 3* o 80 jednostkach mieszkalnych wynosi
  • Pytanie nr 19 - Stolik okolicznościowy występuje w wyposażeniu jednostki mieszkalnej hotelu kategorii:
  • Pytanie nr 20 - Bezpośrednie wejście do hallu recepcyjnego z zewnątrz jest obowiązkowe
  • Pytanie nr 21 - Dla moteli wyróżnia się:
  • Pytanie nr 22 - Zgodnie z wymogami kategoryzacji, usługę pralniczą świadczą:
  • Pytanie nr 23 - Podstawową usługą świadczoną przez pensjonat jest nocleg oraz:
  • Pytanie nr 24 - Które działanie hotelu zaliczane jest do strategii ceny ?
  • Pytanie nr 25 - Zmiana wystroju wnętrza hotelu to działanie w ramach strategii
  • Pytanie nr 26 - Które działanie wchodzi w skład sprzedaży osobistej ?
  • Pytanie nr 27 - W trakcie obsługi gość zachowuje się niegrzecznie w stosunku do recepcjonisty i podważa jego umie...
  • Pytanie nr 28 - Podaż usług hotelarskich na danym terenie nie zależy od:
  • Pytanie nr 29 - Recepcjonista w hotelu musi mieć możliwość przyjęcia od gościa zapłaty za usługi świadczone przez...
  • Pytanie nr 30 - W kartę pobytu recepcjonista nie wpisuje informacji dotyczącej:
  • Pytanie nr 31 - Który druk hotelowy zastosuje recepcjonista w celu przekazania informacji gościowi ?
  • Pytanie nr 32 - Którą czynność w procedurze check-out wykonuje recepcjonista na życzenie gościa?
  • Pytanie nr 33 - Recepcjonista po uzyskaniu akceptacji wstępnego rachunku przez gościa może nie sporządzać faktury...
  • Pytanie nr 34 - Recepcjonista wydaje gościowi klucze do pokoju na podstawie:
  • Pytanie nr 35 - Stanowisko recepcjonisty przyjmującego rezerwację powinno być wyposażone:
  • Pytanie nr 36 - Do podstawowego wyposażenia stanowiska pracy pokojowej nie należą:
  • Pytanie nr 37 - W restauracji hotelowej zamówiono obiad kuchni włoskiej dla grupy turystów. Która potrawa nie pow...
  • Pytanie nr 38 - W karcie menu zakładu gastronomicznego oferującego niskokaloryczne posiłki znajdują się dania:
  • Pytanie nr 39 - Napojem alkoholowym podawanym do posiłku zawierającego pieczeń z wołowiny lub dziczyzny powinno b...
  • Pytanie nr 40 - Bliny gryczane są potrawą charakterystyczną dla kuchni:
  • Pytanie nr 41 - Na uroczyste otwarcie hotelu zaproszono przedstawicieli władz lokalnych, mediów i beznesmenów, ch...
  • Pytanie nr 42 - Premie, nagrody, upominki i inne krótkookresowe działania wykorzystujące bodźce ekonomiczne w cel...
  • Pytanie nr 43 - W celu zwiększenia liczby gości hotelowych w weekendy wprowadzono niższe o 30 % ceny dla studentó...
  • Pytanie nr 44 - W Hotelu Diadem posiadającym 60 miejsc noclegowych, w miesiącu czerwcu sprzedano 900 miejsc. Stop...
  • Pytanie nr 45 - Jeśli średnia frekwencja w zakładzie hotelarskim wynosi 50%, średnia cena 250 zł, to wartość wska...
  • Pytanie nr 46 - W celu zapewnienia bezpiecznej eksploatacji obiektu hotelarskiego nie należy:
  • Pytanie nr 47 - Zaszeregowania obiektów hotelarskich do poszczególnych rodzajów dokonuje, kategorię nadaje oraz p...
  • Pytanie nr 48 - System HACCP stosuje się w celu wyeliminowania zagrożenia:
  • Pytanie nr 49 - Brak zastosowania środków dezynfekcyjnych w węzłach higieniczno-sanitarnych hotelu, może spowodow...
  • Pytanie nr 50 - Gość, którego bagaż został uszkodzony w hotelu, swoje roszczenia powinien oprzeć na przepisach:...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ