LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC1 - TEST WIEDZY NR 1

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Podczas produkcji ciasta czekoladowego, używasz 100g masła, 200g mąki, 150g cukru, 50g kakao i 2 ...
  • Pytanie nr 2 - Przygotowujesz deser z owocami. Wybierz składnik, który dostarczy najwięcej błonnika.
  • Pytanie nr 3 - Rozważasz użycie jednego z poniższych słodzików do ciasta dla osoby na diecie niskowęglowodanowej...
  • Pytanie nr 4 - Określ, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe w kontekście wpływu zmian fizykochemicznych ...
  • Pytanie nr 5 - Wskaż, który z poniższych czynników może wpływać na tempo zmian mikrobiologicznych w produktach c...
  • Pytanie nr 6 - W kontekście przetwórstwa spożywczego, jakie działania mogą przyczynić się do zmniejszenia emisji...
  • Pytanie nr 7 - Zidentyfikuj błąd w poniższej sytuacji: Pracownik magazynu odczytał temperaturę w magazynie wyrob...
  • Pytanie nr 8 - Podczas kontroli jakości w magazynie zauważyłeś, że wilgotność powietrza wynosi 60%, podczas gdy ...
  • Pytanie nr 9 - Otrzymałeś dostawę surowców cukierniczych. Który z poniższych kroków powinieneś wykonać jako pier...
  • Pytanie nr 10 - Przyjmujesz dostawę czekolady do produkcji pralinek. Na opakowaniu widzisz informacje: "Temperatu...
  • Pytanie nr 11 - Jaka jest główna różnica między dokumentem PZ a dokumentem WZ w kontekście zarządzania magazynem?...
  • Pytanie nr 12 - Poniżej znajduje się tabela z różnymi rodzajami mąki i ich właściwościami. Który rodzaj mąki będz...
  • Pytanie nr 13 - Podczas planowania procesu technologicznego produkcji tortu, zauważasz, że zapomniałeś uwzględnić...
  • Pytanie nr 14 - Przygotowujesz krem do tortu według poniższej tabeli: SkładnikIlość Mleko500 ml Cukier200 ...
  • Pytanie nr 15 - Przygotowujesz ciasteczka owsiane i zauważasz, że są one zbyt twarde po upieczeniu. Co mogło być ...
  • Pytanie nr 16 - Planujesz produkcję ciasta czekoladowego. Poniżej znajduje się tabela z wymaganymi składnikami i ...
  • Pytanie nr 17 - Przeglądasz wyniki oceny organoleptycznej półproduktów i wyrobów cukierniczych. W tabeli widzisz ...
  • Pytanie nr 18 - Podczas oceny organoleptycznej półproduktów cukierniczych, zauważasz, że ciasto piernikowe ma zby...
  • Pytanie nr 19 - Oceniłeś organoleptycznie swoje ciasto na pierogi i zauważyłeś, że jest zbyt lepkie. Które z poni...
  • Pytanie nr 20 - Wskaż prawidłową definicję produktu ekologicznego.
  • Pytanie nr 21 - Podczas oceny organoleptycznej produktów cukierniczych, który zmysł jest najważniejszy w ocenie t...
  • Pytanie nr 22 - Przygotowujesz tort owocowy i chcesz ocenić dojrzałość owoców. Który zmysł jest najbardziej przyd...
  • Pytanie nr 23 - Zakłady przetwórstwa spożywczego mogą emitować do atmosfery szereg szkodliwych substancji. Która ...
  • Pytanie nr 24 - Które z poniższych działań jest najskuteczniejszym sposobem na ograniczenie zanieczyszczenia gleb...
  • Pytanie nr 25 - Zagrożenie Przykład Zagrożenie biologiczne Bakterie Salmonella ...
  • Pytanie nr 26 - Określ, który z poniższych systemów zarządzania jakością jest najczęściej stosowany w przemyśle s...
  • Pytanie nr 27 - Który z poniższych dodatków do żywności jest używany w produkcji wyrobów cukierniczych do poprawy...
  • Pytanie nr 28 - Jakie są główne czynniki, które powinieneś sprawdzić podczas przyjmowania dostawy surowców cukier...
  • Pytanie nr 29 - Które z poniższych stwierdzeń dotyczących magazynowania półproduktów cukierniczych jest prawdziwe...
  • Pytanie nr 30 - ProduktTemperatura przechowywania Mąka15-20°C Cukier15-20°C Jajka5-7°C Masło2-5°C Na pod...
  • Pytanie nr 31 - Zastanów się nad procesem produkcji bezy. Który z poniższych czynników NIE wpływa na jakość końco...
  • Pytanie nr 32 - Jesteś cukiernikiem przygotowującym deser na specjalne zamówienie. Receptura wymaga użycia różnyc...
  • Pytanie nr 33 - Zamierzasz upiec ciasto według nowej receptury. W dokumentacji technologicznej podano, że na jedn...
  • Pytanie nr 34 - Planujesz produkcję wyrobów cukierniczych na dużą skalę i musisz obliczyć zapotrzebowanie na suro...
  • Pytanie nr 35 - Przygotowujesz ciasto na tort. W składnikach widzisz, że wymagane jest 5 jajek. Zauważasz, że mas...
  • Pytanie nr 36 - Przygotowujesz masę do produkcji pralin. W tabeli poniżej przedstawiono składniki i ich ilości: ...
  • Pytanie nr 37 - Podczas przygotowywania ciasta drożdżowego, zdecyduj, który z poniższych czynników ma największy ...
  • Pytanie nr 38 - Wybierz odpowiedź opisującą główną różnicę między ciastem biszkoptowym a biszkoptowo-tłuszczowym....
  • Pytanie nr 39 - Przy produkcji ciastek stosujesz normę oznaczoną jako "EN 12881". Do jakiego typu norm należy to ...
  • Pytanie nr 40 - Zastanów się nad poniższą tabelą oceny organoleptycznej czekolady. Wybierz odpowiedź, która najle...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ