LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT3 - TEST WIEDZY NR 4

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Przyjmując gościa w hotelu, spotkałeś się z sytuacją, w której gość jest bardzo niezadowolony z j...
  • Pytanie nr 2 - Gość hotelowy zgłosił problem z klimatyzacją w swoim pokoju. Które z poniższych działań powiniene...
  • Pytanie nr 3 - Jako pracownik obsługi hotelowej, jaki powinieneś mieć stosunek do prywatności gości?
  • Pytanie nr 4 - Rozważasz otwarcie hostelu w popularnym mieście turystycznym. Wskaż, które z poniższych stwierdze...
  • Pytanie nr 5 - Jako pracownik obsługi hotelowej musisz znać różne typy obiektów świadczących usługi hotelarskie....
  • Pytanie nr 6 - Wskazałeś na schemacie organizacyjnym hotelu dział Restauracja. Określ, jakie są główne zadania t...
  • Pytanie nr 7 - Rozważ następującą sytuację: Gość hotelowy skarży się, że w jego pokoju typu "studio" nie ma kuch...
  • Pytanie nr 8 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące wyposażenia pokoi hotelowych.
  • Pytanie nr 9 - Załóżmy, że pracujesz w hotelu, który oferuje śniadania w formie bufetu. Jakie z poniższych dział...
  • Pytanie nr 10 - Jako pracownik obsługi hotelowej, musisz znać różne formy podawania śniadań. Które z poniższych s...
  • Pytanie nr 11 - Co powinieneś zrobić po dostarczeniu śniadania do pokoju gościa?
  • Pytanie nr 12 - Które z poniższych usług dodatkowych można zaoferować gościom w hotelu? Wybierz najbardziej kompl...
  • Pytanie nr 13 - Usługa Cena Transport z lotniska 50 zł Usługi pralnicze 30 zł za kg Spa 20...
  • Pytanie nr 14 - Jako pracownik obsługi hotelowej otrzymujesz zlecenie na usługę dodatkową od gościa, który chce z...
  • Pytanie nr 15 - Gość hotelowy prosi o zamówienie usługi dodatkowej, która nie jest dostępna w ofercie hotelu. Jak...
  • Pytanie nr 16 - Jako pracownik obsługi hotelowej otrzymujesz od gościa zamówienie na usługę dodatkową, której nie...
  • Pytanie nr 17 - Podaj, które z poniższych działań najbardziej wpłynie na pozytywną renomę hotelu pod kątem ekolog...
  • Pytanie nr 18 - Które z poniższych działań jest najmniej skuteczne w budowaniu pozytywnej renomy hotelu pod kątem...
  • Pytanie nr 19 - Zidentyfikuj czynnik, który najbardziej wpływa na renomę usług hotelarskich.
  • Pytanie nr 20 - Pokój Status 101 Do sprzątania 102 Zajęty ...
  • Pytanie nr 21 - Podczas swojej zmiany w hotelu, otrzymujesz informację, że jeden z gości zgłosił awarię w swoim p...
  • Pytanie nr 22 - Rozważ sytuację, w której gość hotelowy skarży się na brak ciepłej wody w łazience. Jakie pomiesz...
  • Pytanie nr 23 - Jednym z gości hotelowych jest osoba niepełnosprawna poruszająca się na wózku inwalidzkim. Jaki t...
  • Pytanie nr 24 - Podczas obsługi gości specjalnych w obiekcie hotelarskim, który z poniższych elementów wyposażeni...
  • Pytanie nr 25 - Jesteś odpowiedzialny za utrzymanie czystości w hotelu. W jakim pomieszczeniu najczęściej stosuje...
  • Pytanie nr 26 - Jako pracownik obsługi hotelowej musisz znać różnice między różnymi typami pokoi. Który z poniższ...
  • Pytanie nr 27 - Pracujesz jako pracownik obsługi hotelowej i musisz sprzątnąć pokój, w którym gość właśnie zakońc...
  • Pytanie nr 28 - Rozważ następującą tabelę, która przedstawia różne rodzaje pomieszczeń w hotelu oraz związane z n...
  • Pytanie nr 29 - Jako pracownik obsługi hotelowej, jesteś odpowiedzialny za utrzymanie czystości i porządku w obie...
  • Pytanie nr 30 - Jako pracownik obsługi hotelowej musisz znać różnice między śniadaniami hotelowymi. Które ze stwi...
  • Pytanie nr 31 - Załóż, że przygotowujesz bufet śniadaniowy dla gości hotelowych. Które z poniższych elementów jes...
  • Pytanie nr 32 - Gość hotelowy ma celiakię. Które z poniższych produktów powinieneś wykluczyć z jego śniadania?...
  • Pytanie nr 33 - Przygotowujesz nakrycie stołu na śniadanie angielskie. Jakie elementy zastawy stołowej powinny zn...
  • Pytanie nr 34 - Przygotowujesz nakrycie stołu na śniadanie kontynentalne dla gościa, który poprosił o dodatkowe d...
  • Pytanie nr 35 - Zastanów się nad poniższą tabelą prezentującą różne typy śniadań i odpowiednie do nich nakrycia s...
  • Pytanie nr 36 - Podczas przygotowywania stołu do śniadania angielskiego, jakie elementy powinny znaleźć się na na...
  • Pytanie nr 37 - Zakończyłeś serwowanie śniadania i teraz musisz uporządkować stoły. Jakie jest prawidłowe kolejno...
  • Pytanie nr 38 - Podczas porządkowania stołów po śniadaniu, zauważyłeś, że jeden z talerzy jest pęknięty. Co powin...
  • Pytanie nr 39 - Gość hotelowy zorganizował konferencję i zamówił catering. W dniu konferencji zauważasz, że jedno...
  • Pytanie nr 40 - Jako pracownik obsługi hotelowej, musisz znać właściwe procedury utrzymania czystości. Które z po...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ