LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA ROL12 - STYCZEŃ 2021

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Z inicjatywy producenta pobierane są próbki do badań
  • Pytanie nr 2 - Centralnym organem administracji rządowej, kierującym działalnością Inspekcji Weterynaryjnej, jes...
  • Pytanie nr 3 - Termohigrometr umożliwia pomiar
  • Pytanie nr 4 - W kurniku, w którym utrzymywanych jest 18 000 brojlerów a padło 15 sztuk, wskaźnik śmiertelności ...
  • Pytanie nr 5 - Na podstawie fragmentu rozporządzenia określ, ile czasu powinien wynosić w kurniku nieprzerwany o...
  • Pytanie nr 6 - Badanie przedubojowe bydła potwierdzające brak choroby zakaźnej przeprowadza
  • Pytanie nr 7 - Posiadacz świń zobowiązany jest oznakować zwierzę w terminie nieprzekraczającym
  • Pytanie nr 8 - Dziennik podróży powinien towarzyszyć przesyłce zwierząt trwającej ponad
  • Pytanie nr 9 - Mięso świń pozyskane na użytek własny, poddane ubojowi na terenie niepodlegającym ograniczeniom, ...
  • Pytanie nr 10 - Zoonozą jest
  • Pytanie nr 11 - Za urzędowo wolne od brucelozy powinno być uznane stado
  • Pytanie nr 12 - Zabrania się podawania zwierzętom gospodarskim
  • Pytanie nr 13 - Na podstawie zamieszczonego fragmentu księgi rejestracji świń wskaż kolejny numer siedziby stada....
  • Pytanie nr 14 - Obecność piasku w produktach pochodzenia zwierzęcego jest zanieczyszczeniem
  • Pytanie nr 15 - Mykotoksyny są toksycznymi metabolitami
  • Pytanie nr 16 - Substancje, których dodanie do paszy polepsza lub zmienia właściwości organoleptyczne paszy lub w...
  • Pytanie nr 17 - Dodanie do paszy kokcydiostatyków ma na celu zniszczenie
  • Pytanie nr 18 - Miejscem predylekcyjnym u trzody, w którym otorbia się Trichinella spiralis, jest
  • Pytanie nr 19 - Przedstawiony na rysunku sprzęt jest wykorzystywany w metodzie wykrywania
  • Pytanie nr 20 - Przedstawiony na rysunku przyrząd jest wykorzystywany do diagnostyki
  • Pytanie nr 21 - Do badań w kierunku BSE pobiera się próbkę
  • Pytanie nr 22 - Wymazy podeszwowe pobierane są w stadach drobiu w kierunku
  • Pytanie nr 23 - Znak jakości zdrowotnej, nanoszony na powierzchnię produktów pochodzenia zwierzęcego, zawiera inf...
  • Pytanie nr 24 - Z przedstawionego wykresu odczytaj wartość pH tkanki mięśniowej zmierzone 5 godzin po uboju dla m...
  • Pytanie nr 25 - Kto wpisuje informacje dotyczące łańcucha żywieniowego zwierząt kierowanych do uboju?
  • Pytanie nr 26 - Na podstawie zamieszczonego fragmentu decyzji określ poziom dobrostanu w kurniku, w którym skumul...
  • Pytanie nr 27 - Jeżeli zwierzę jest zdrowe pod wszelkimi względami, ale miało wypadek, który uniemożliwił transpo...
  • Pytanie nr 28 - Badanie przedubojowe nie jest przeprowadzane w przypadku uboju
  • Pytanie nr 29 - Do zasadniczych surowców rzeźnych należy
  • Pytanie nr 30 - W trakcie poubojowego badania głowy bydła w wieku powyżej 6 tygodnia życia, mięśnie żwacze zewnęt...
  • Pytanie nr 31 - W przypadku badania szczegółowego płuc świni nacięcia należy poprowadzić zgodnie z rysunkiem
  • Pytanie nr 32 - Materiał SRM powstaje w trakcie uboju
  • Pytanie nr 33 - Które uboczne produkty pochodzenia zwierzęcego mogą być wykorzystane do produkcji karmy dla zwier...
  • Pytanie nr 34 - Ubój zwierzęcia chorego na chorobę zakaźną lub podejrzanego o chorobę lub zakażenie, to ubój
  • Pytanie nr 35 - Przy zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt obszar wyznaczony wokół obszaru zapowietrzonego, podleg...
  • Pytanie nr 36 - Na podstawie fragmentu rozporządzenia wskaż decyzję, którą powinien podjąć powiatowy lekarz weter...
  • Pytanie nr 37 - Przedstawiony na rysunku przedmiot służy do
  • Pytanie nr 38 - Na podstawie zamieszczonej instrukcji określ, ile preparatu Virkon S należy odważyć do sporządzen...
  • Pytanie nr 39 - Dezynsekcja obejmuje likwidację
  • Pytanie nr 40 - Do fizycznych metod dezynfekcji należy stosowanie

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ