LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT11 - CZERWIEC 2019
- Pytanie nr 1 - Usługą uzupełniającą świadczoną przez restauracje jest organizacja
- Pytanie nr 2 - System samoobsługowy stosowany jest w
- Pytanie nr 3 - Do punktów gastronomicznych zalicza się
- Pytanie nr 4 - Do usług uzupełniających świadczonych w winiarni zalicza się
- Pytanie nr 5 - Pokaz barmański flair połączony z degustacją koktajli zalicza się do usług
- Pytanie nr 6 - Przerwy kawowe planuje się podczas
- Pytanie nr 7 - Który z wymienionych napojów alkoholowych podaje się jako digestif?
- Pytanie nr 8 - Do konsumpcji befsztyka po angielsku kelner powinien zaproponować wino
- Pytanie nr 9 - Lunch roboczy to przyjęcie dyplomatyczne, które odbywa się w godzinach
- Pytanie nr 10 - Serwis rosyjski można zastosować do podawania potraw na przyjęciu
- Pytanie nr 11 - Kelner podając jednoporcjowo zupę krem ze szparagów, stosuje serwis
- Pytanie nr 12 - Usługę typu live cooking na przyjęciach rodzinnych planuje się w celu
- Pytanie nr 13 - Planując kartę menu restauracji promującej potrawy dla wegetarian, nie należy uwzględniać w niej...
- Pytanie nr 14 - Formą promocji płatną, bezosobową i adresowaną do masowego odbiorcy jest
- Pytanie nr 15 - Bezpośrednią rekomendację usługi gastronomicznej stosuje się głównie poprzez
- Pytanie nr 16 - Formą reklamy zewnętrznej usługi gastronomicznej jest
- Pytanie nr 17 - W restauracji hall i sala konsumencka, to pomieszczenia zaliczane do działu
- Pytanie nr 18 - W restauracji zmywalnia naczyń stołowych powinna być połączona
- Pytanie nr 19 - Oblicz długość stołu ustawionego w kształcie litery "I" dla 24 gości, którzy zajmą miejsca przy o...
- Pytanie nr 20 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli oblicz długość bufetu, jaką należy przygotować dla 1...
- Pytanie nr 21 - Na które przyjęcie planuje się stoły bufetowe i nie uwzględnia miejsc siedzących dla gości?
- Pytanie nr 22 - Na przyjęcia typu amerykańskiego należy przygotować
- Pytanie nr 23 - Do konsumpcji koktajlu z krewetek podanego w kieliszku koktajlowym należy zaplanować
- Pytanie nr 24 - Które urządzenie wykorzystywane jest do transportu gotowych gorących potraw podczas świadczenia u...
- Pytanie nr 25 - Przyczyną trudności w dostępie do stołu bufetowego w trakcie nakładania potraw na talerze podczas...
- Pytanie nr 26 - Której informacji nie uwzględniono w zamówieniu usługi gastronomicznej ujętym w tabeli.
- Pytanie nr 27 - Korzystając z normatywu surowcowego ujętego w tabeli, oblicz ile kilogramów marchwi i pomarańczy ...
- Pytanie nr 28 - Ile kilogramów surowego mięsa mielonego należy przygotować do sporządzenia 30 porcji kotletów mie...
- Pytanie nr 29 - Ile butelek wina o pojemności 0,7 l należy zakupić na uroczystą kolację dla 42 osób, jeżeli dla 1...
- Pytanie nr 30 - Oblicz koszt surowców zużytych do sporządzenia 5 porcji jajecznicy ze szczypiorkiem, korzystając ...
- Pytanie nr 31 - Oblicz cenę gastronomiczną netto 50 ml koniaku, jeżeli koszt zakupu butelki koniaku o pojemności ...
- Pytanie nr 32 - Korzystając z danych w tabeli oblicz, na jaką kwotę kelner powinien wystawić rachunek za zrealizo...
- Pytanie nr 33 - Kelner otrzymuje gotowe potrawy z kuchni po wcześniejszym wydrukowaniu
- Pytanie nr 34 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli oblicz, kwotę zaliczki w wysokości 20%, którą należy...
- Pytanie nr 35 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli oblicz, całkowity koszt przyjęcia okolicznościowego....
- Pytanie nr 36 - Umowa na organizację przyjęcia musi zawierać
- Pytanie nr 37 - Gość zamówił obiad na kwotę 70,00 zł, za który uzyskał 15% rabatu. Ile otrzyma reszty, płacąc za ...
- Pytanie nr 38 - Kelner podaje rachunek konsumentowi
- Pytanie nr 39 - Kelner powinien zastosować mini POS podczas
- Pytanie nr 40 - W systemie Gastro stosowanym przez kelnerów i barmanów do sprzedaży napojów służy moduł