LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 2

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Rozważ poniższą tabelę przedstawiającą skład chemiczny różnych produktów spożywczych: Produk...
  • Pytanie nr 2 - Rozważ poniższą tabelę, która przedstawia różne produkty żywnościowe i ich klasyfikację według gr...
  • Pytanie nr 3 - Załóż, że masz do przygotowania następujące potrawy: spaghetti alla carbonara, steak z sosem piep...
  • Pytanie nr 4 - Jako kelner, musisz podać gościom napoje. Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe dotyczące ...
  • Pytanie nr 5 - Podczas obsługi gości w restauracji, często musisz przenosić różne elementy na tacy. Które ze stw...
  • Pytanie nr 6 - Jesteś kelnerem w restauracji i przygotowujesz stół na romantyczną kolację dla dwóch osób. Które ...
  • Pytanie nr 7 - Załóżmy, że jesteś kelnerem w restauracji i otrzymujesz informację o rezerwacji stołu dla osoby z...
  • Pytanie nr 8 - Jaką technikę należy zastosować podczas serwowania win?
  • Pytanie nr 9 - Podczas obsługi gości z Japonii, zauważasz, że jeden z gości zamówił sushi. Jak powinieneś podać ...
  • Pytanie nr 10 - Przygotowujesz się do obsługi gości z Chin, którzy zamówili danie z ryżem. Poniżej znajduje się t...
  • Pytanie nr 11 - Zakończyłeś obsługę gości i teraz musisz posprzątać stół. Które z poniższych czynności powinieneś...
  • Pytanie nr 12 - Czynność Porządek wykonania Wymiana obrusu Zbieranie brudnych naczyń Czys...
  • Pytanie nr 13 - Jak często powinieneś przeprowadzać czynności porządkowe codzienne w części handlowo-usługowej za...
  • Pytanie nr 14 - Po zakończeniu swojej zmiany w barze, zauważasz, że jeden z blenderów nie działa poprawnie. Co po...
  • Pytanie nr 15 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące metody utrwalania żywności znaną jako kwaszenie.
  • Pytanie nr 16 - Przygotowujesz menu dla grupy osób starszych. Które z poniższych dań powinieneś zdecydowanie uwzg...
  • Pytanie nr 17 - Podczas przygotowywania drinków dla klientów, musisz użyć specjalnego sprzętu. Który z poniższych...
  • Pytanie nr 18 - Załóżmy, że musisz przygotować kawę espresso dla klienta. Które z poniższych urządzeń jest niezbę...
  • Pytanie nr 19 - Poniżej znajduje się tabela z listą sprzętu gastronomicznego. Wybierz zestaw, który jest najbardz...
  • Pytanie nr 20 - Jaki jest główny cel stosowania zasad zrównoważonego rozwoju w gastronomii?
  • Pytanie nr 21 - Podczas przygotowywania potrawy zgodnie z recepturą, zauważyłeś, że składniki są podane w gramach...
  • Pytanie nr 22 - Podczas przygotowywania potrawy w obecności gościa, używasz wózka do tranżerowania. Jakie są pods...
  • Pytanie nr 23 - Jesteś kelnerem i przygotowujesz potrawę przy stole gościa. Jaki jest poprawny porządek obsługi u...
  • Pytanie nr 24 - Zgodnie z zasadami higieny pracy, jak często powinieneś czyścić urządzenia gastronomiczne, które ...
  • Pytanie nr 25 - Zastanów się nad poniższą tabelą, która przedstawia różne sytuacje, które mogą wystąpić podczas p...
  • Pytanie nr 26 - Które z poniższych cech charakteru są najważniejsze dla kelnera?
  • Pytanie nr 27 - Jako kelner, często musisz dostosować układ sali do specyficznych potrzeb wydarzenia. Która z pon...
  • Pytanie nr 28 - Jakie są zalecane metody konserwacji szkła i porcelany w serwisie stołowym?
  • Pytanie nr 29 - Co powinieneś zrobić, jeśli klient prosi Cię o polecenie wina do wybranego dania?
  • Pytanie nr 30 - Jako kelner, często będziesz musiał wyjaśniać gościom różnice między menu a la carte a menu degus...
  • Pytanie nr 31 - Przygotowujesz stoły na wieczorne przyjęcie. Jakie są kluczowe elementy, na które powinieneś zwró...
  • Pytanie nr 32 - Podczas serwowania potraw w restauracji, kelner zauważył, że jedna z potraw jest nieestetycznie u...
  • Pytanie nr 33 - Podczas serwowania wina białego gościom, zauważasz, że jeden z nich jest niepełnoletni. Jak powin...
  • Pytanie nr 34 - Nazwa Procent alkoholu Wódka 40% Whisky 40-50% Porto Tawny 20% Champa...
  • Pytanie nr 35 - Podczas serwisu specjalnego, kelner serwuje potrawy i napoje bezalkoholowe w obecności gości. Wsk...
  • Pytanie nr 36 - Etapy serwisu specjalnego Kolejność Podanie menu 2 Przyjęcie zamówienia 3 P...
  • Pytanie nr 37 - Podczas flambirowania potrawy, jakie są podstawowe zasady bezpieczeństwa, które musisz przestrzeg...
  • Pytanie nr 38 - Potrawa Składnik do flambirowania Stek Diane Brandy Bananas Foster Rum Cher...
  • Pytanie nr 39 - Rozpoznaj składnik pokarmowy na podstawie poniższego opisu: "Jest to organiczny związek chemiczny...
  • Pytanie nr 40 - Rozważ następującą sytuację: Klient prosi o otwarcie butelki wina. Które z poniższych narzędzi po...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ