LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 7

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zakładając, że serwujesz gościom z Japonii, który z poniższych zestawów jest najbardziej odpowied...
  • Pytanie nr 2 - Jaki jest odpowiedni sposób serwowania herbaty w Wielkiej Brytanii?
  • Pytanie nr 3 - Wskaż, który z poniższych produktów jest najbogatszy w błonnik.
  • Pytanie nr 4 - Wskaż, który z poniższych produktów jest najbogatszy w węglowodany.
  • Pytanie nr 5 - Wybierz metodę oceny towaroznawczej żywności, która polega na badaniu składu chemicznego produktu...
  • Pytanie nr 6 - Wybierz prawidłową definicję oceny mikrobiologicznej w kontekście oceny towaroznawczej żywności....
  • Pytanie nr 7 - Które z poniższych produktów spożywczych wymaga przechowywania w temperaturze poniżej -18 stopni ...
  • Pytanie nr 8 - Zidentyfikuj, do której tradycji kelnerskiej należy technika flambeing, czyli podpalanie potrawy ...
  • Pytanie nr 9 - Technika Kraj Guéridon A Sashimi B Pasta al dente C Dopasuj techniki ...
  • Pytanie nr 10 - Wybierz prawidłową kolejność działań podczas serwowania wina w obecności gościa.
  • Pytanie nr 11 - Przygotowujesz kawę dla klienta. Klient prosi o kawę z mlekiem. Który z poniższych typów kawy będ...
  • Pytanie nr 12 - Wybierasz wino do serwowania z danym głównym, które składa się z pieczonego kurczaka z ziołami. K...
  • Pytanie nr 13 - Zamówiono u Ciebie deser. Klient prosi o coś lekkiego i owocowego. Który z poniższych deserów będ...
  • Pytanie nr 14 - Podczas porcjowania potrawy w obecności gościa, zauważasz, że jeden z gości jest niespokojny i wy...
  • Pytanie nr 15 - Wybierz prawidłowe zestawienie wyposażenia dla poszczególnych pomieszczeń części handlowo-usługow...
  • Pytanie nr 16 - Jesteś kelnerem w restauracji z dużą salą bankietową. Które z poniższych elementów wyposażenia je...
  • Pytanie nr 17 - Przygotowujesz stół dla dwóch gości na kolację. Jakie elementy powinny znaleźć się na stole?
  • Pytanie nr 18 - Jaki jest najważniejszy aspekt obsługi gości w restauracji?
  • Pytanie nr 19 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące serwowania potraw i napojów metodą "na widok gościa".
  • Pytanie nr 20 - Jaka jest główna zaleta serwowania potraw i napojów metodą "na widok gościa"?
  • Pytanie nr 21 - Klient zamówił herbatę zieloną z miodem. Jakie są kolejne kroki, które musisz podjąć, aby przygot...
  • Pytanie nr 22 - Jaki jest prawidłowy sposób serwowania napoju bezalkoholowego klientowi?
  • Pytanie nr 23 - Gość zamawia czekoladę na gorąco. Jaki jest prawidłowy sposób podania tego napoju?
  • Pytanie nr 24 - Zwróć uwagę na poniższą tabelę przedstawiającą godziny podawania różnych posiłków w różnych kraja...
  • Pytanie nr 25 - Jesteś kelnerem w eleganckiej restauracji. Oto zamówienie jednego z gości: sałatka grecka, rosół,...
  • Pytanie nr 26 - Jesteś kelnerem w restauracji. Oto zamówienie jednego z gości: bruschetta, minestrone, pizza marg...
  • Pytanie nr 27 - Wyobraź sobie, że masz do obsłużenia stół z gośćmi, którzy zamówili różne dania. Które z poniższy...
  • Pytanie nr 28 - Podczas oceny estetyki potrawy, kelner zauważył, że na talerzu z sałatką cezar brakuje jednego z ...
  • Pytanie nr 29 - Oceń zestawienie potraw na podstawie poniższej tabeli i wskaż, który zestaw jest nieodpowiedni. ...
  • Pytanie nr 30 - Podczas oceny jakości potrawy, kelner zauważa, że zupa jest zbyt rzadka. Co to może oznaczać?
  • Pytanie nr 31 - Kelner ocenia jakość serwowanego wina. Który z poniższych czynników nie wpływa na ocenę jakości w...
  • Pytanie nr 32 - Podczas sprzątania stołu po zakończeniu usługi kelnerskiej, zauważasz, że na stole pozostały niew...
  • Pytanie nr 33 - Podczas sprzątania stołu po zakończeniu usługi kelnerskiej, zauważasz, że na talerzu pozostało tr...
  • Pytanie nr 34 - Rozważ następujące składniki: wódka, likier malibu, sok ananasowy, śmietanka. Do jakiego popularn...
  • Pytanie nr 35 - Napój Składnik 1 Składnik 2 Składnik 3 Martini Wermut Wódka ? Uzupełnij tabel...
  • Pytanie nr 36 - Podaj ilość składników potrzebnych do sporządzenia drinka według następującej receptury: 3 części...
  • Pytanie nr 37 - Zakładając, że jedna część równa się 50 ml, oblicz ilość składników potrzebnych do sporządzenia d...
  • Pytanie nr 38 - Przygotowujesz koktajl Long Island Iced Tea. Który z poniższych składników NIE jest potrzebny do ...
  • Pytanie nr 39 - Załóż, że jesteś kelnerem i korzystasz z systemu POS do obsługi zamówień klientów. W trakcie godz...
  • Pytanie nr 40 - Załóż, że korzystasz z programu komputerowego do rozliczania usług kelnerskich, który umożliwia ś...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ