LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT11 - STYCZEŃ 2020
- Pytanie nr 1 - Do usług uzupełniających świadczonych przez bar kawowy należy
- Pytanie nr 2 - Zakładem gastronomicznym typu żywieniowego jest
- Pytanie nr 3 - Placówką gastronomiczną należącą do sektora publicznego rynku usług gastronomicznych jest
- Pytanie nr 4 - Działalność usługowa zakładu gastronomicznego polega na
- Pytanie nr 5 - Do usług żywieniowych świadczonych w barze mlecznym należy sporządzanie potraw
- Pytanie nr 6 - Karta menu okolicznościowego stanowi obowiązkowy element nakrycia stołu do
- Pytanie nr 7 - Do konsumpcji grillowanego sandacza kelner powinien zaproponować klientowi wino
- Pytanie nr 8 - Który napój alkoholowy należy zaplanować na aperitif?
- Pytanie nr 9 - Trzypiętrowy tort weselny z płonącymi racami należy podać serwisem
- Pytanie nr 10 - Serwis synchroniczny planuje się w celu podniesienia atrakcyjności obsługi gości na przyjęciu
- Pytanie nr 11 - Który serwis należy zastosować, aby szybko i sprawnie podać jednoporcjowo zamówiony posiłek dla 4...
- Pytanie nr 12 - Komplementarność potraw i napojów stosowana podczas planowania oferty przyjęcia okolicznościowego...
- Pytanie nr 13 - Dobierz dodatek skrobiowy do zestawu obiadowego zamieszczonego w ramce.
- Pytanie nr 14 - Tanią i szybką formą promocji restauracji jest
- Pytanie nr 15 - Do elementów marketingu mix nie zalicza się
- Pytanie nr 16 - W celu zwiększenia funkcjonalności sali konsumenckiej i przyspieszenia obsługi gości na sali usta...
- Pytanie nr 17 - W części produkcyjnej zakładu gastronomicznego znajduje się
- Pytanie nr 18 - Ile sztuk stolików koktajlowych należy przygotować na przyjęcie koktajlowe dla 160 osób przyjmują...
- Pytanie nr 19 - Korzystając z danych ujętych w tabeli, oblicz minimalną powierzchnię sali restauracyjnej niezbędn...
- Pytanie nr 20 - Korzystając z informacji w ramce, oblicz długość prostokątnego stołu bufetowego zaplanowanego na ...
- Pytanie nr 21 - Teatralną i klasową formę ustawienia stołów stosuje się do podczas
- Pytanie nr 22 - Do konsumpcji szarlotki z lodami waniliowymi podanej na talerzu deserowym należy zaplanować
- Pytanie nr 23 - Niezbędnym elementem wyposażenia restauracji posiadającej w ofercie sprzedaży mieszane napoje alk...
- Pytanie nr 24 - Do wystawienia potraw gorących na przyjęciu bufetowym należy zaplanować
- Pytanie nr 25 - Podczas przyjęć zasiadanych goście mogą zajmować miejsca po obu stronach stołu, jeżeli jego szero...
- Pytanie nr 26 - Korzystając z danych w tabeli oblicz, ilu kelnerów należy zaplanować do obsługi 80-osobowej grupy...
- Pytanie nr 27 - Ile kilogramów truskawek należy przygotować do sporządzenia 30 porcji koktajlu truskawkowego, prz...
- Pytanie nr 28 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli oblicz, ile mleka i cukru kryształu potrzeba do spor...
- Pytanie nr 29 - Ile sztuk litrowych kartonów koncentratu soku pomarańczowego należy zaplanować do sporządzenia na...
- Pytanie nr 30 - Oblicz cenę gastronomiczną netto 3 porcji zupy kremu z brokułów, jeżeli całkowity koszt surowców ...
- Pytanie nr 31 - Oblicz wskaźnik Fc (Food cost) dla jednej porcji gulaszu wołowego wiedząc, że koszt surowca na je...
- Pytanie nr 32 - Klient zamówił obiad na kwotę 120,00 zł, za który zapłacił banknotem o nominale 200,00 zł. Ile zł...
- Pytanie nr 33 - Korzystając z zamówienia zamieszczonego w tabeli oblicz, na jaką kwotę kelner powinien wystawić ł...
- Pytanie nr 34 - Oblicz łączny koszt usług dodatkowych przyjęcia weselnego wyszczególnionych w tabeli.
- Pytanie nr 35 - Korzystając z danych w tabeli, oblicz koszt całkowity przyjęcia integracyjnego zorganizowanego dl...
- Pytanie nr 36 - W karcie zlecenia organizacji przyjęcia należy uwzględnić
- Pytanie nr 37 - Którą potrawę należy uwzględnić w menu przyjęcia dyplomatycznego?
- Pytanie nr 38 - Jeżeli restauracja hotelowa nie posiada przenośnych terminali, a gość chce uregulować należność z...
- Pytanie nr 39 - Przenośne urządzenie służące do obsługi systemu LRS to
- Pytanie nr 40 - System przywoławczy GPS (Guest Pagin System) jest stosowany do