LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT3 - WRZESIEŃ 2014
- Pytanie nr 1 - W hotelu z rozbudowaną strukturą organizacyjną utrzymaniem porządku w hallu recepcyjnym zajmuje s...
- Pytanie nr 2 - Do wyposażenia uzupełniającego jednostki mieszkalnej w hotelu 3* należy
- Pytanie nr 3 - Zgodnie z wymaganiami kategoryzacyjnymi jednostka apartamentowa w hotelu 5* powinna obejmować co ...
- Pytanie nr 4 - W oparciu o fragment danych z tabeli wymagań kategoryzacyjnych dla hoteli i moteli określ, dla il...
- Pytanie nr 5 - Wskaż czynności wykonywane podczas bieżącego sprzątania jednostki mieszkalnej zajmowanej przez go...
- Pytanie nr 6 - Mycie okien, czyszczenie miejsc niedostępnych oraz pranie wykładziny to czynności wykonywane w ra...
- Pytanie nr 7 - W jednostce mieszkalnej zajętej przez gościa, pokojowa podczas sprzątania zauważyła na wykładzini...
- Pytanie nr 8 - Na skutek awarii instalacji wodnej została w niewielkim stopniu zalana wykładzina w przedpokoju. ...
- Pytanie nr 9 - Do czyszczenia której powierzchni powinna pokojowa zastosować instrukcję Ścierać na wilgotno z ła...
- Pytanie nr 10 - Wskaż prawidłową kolejność czynności wykonywanych przez pokojową podczas sprzątania pokoju.
- Pytanie nr 11 - Dezynfekcję kołder, koców, poduszek i materaców w zakładzie hotelarskim przeprowadza się co najmn...
- Pytanie nr 12 - W celu usunięcia plamy z lakieru do paznokci na wykładzinie dywanowej należy zastosować
- Pytanie nr 13 - Pokojowa w trakcie sprzątania łazienki w jednostce mieszkalnej oblała środkiem dezynfekującym poz...
- Pytanie nr 14 - Pracownik hotelu znalazł naszyjnik o dużej wartości. Nie udało się ustalić właściciela. Zgodnie z...
- Pytanie nr 15 - Pokojowa podczas sprzątania jednostki mieszkalnej zwolnionej przez gościa zauważyła pozostawiony ...
- Pytanie nr 16 - Których produktów nie powinno się zamrażać?
- Pytanie nr 17 - Wskaż menu śniadaniowe, które jest odpowiednie w sezonie letnim dla dzieci w wieku szkolnym.
- Pytanie nr 18 - Kawa ze śmietanką, herbata, czekolada lub kakao, pieczywo jasne i ciemne, masło, dżem, miód, konf...
- Pytanie nr 19 - Które produkty, potrawy i napoje składają się na śniadanie francuskie?
- Pytanie nr 20 - Przygotowując śniadanie w formie bufetu, w witrynach chłodniczych należy umieścić
- Pytanie nr 21 - Z których surowców należy sporządzić kawę espresso?
- Pytanie nr 22 - Jajko po wiedeńsku to
- Pytanie nr 23 - Kawa cappuccino to
- Pytanie nr 24 - Która forma podawania śniadania w restauracji hotelu będzie najbardziej odpowiednia dla 50-osobow...
- Pytanie nr 25 - Do serwowania wyporcjowanych soków i nektarów służy
- Pytanie nr 26 - W którym kieliszku należy gościom podać do posiłku wodę?
- Pytanie nr 27 - Który rodzaj bielizny stołowej służy do dekoracji bocznych powierzchni stołów bankietowych?
- Pytanie nr 28 - Wskaż nakrycie podstawowe do śniadania francuskiego.
- Pytanie nr 29 - Wskaż zgodny z zasadami obowiązującymi w hotelarstwie sposób nakrycia stołu bielizną stołową....
- Pytanie nr 30 - Podstawowe nakrycie do śniadania rozszerzonego należy przygotować wg następujących zasad:
- Pytanie nr 31 - Do naczyń wieloporcjowych wykorzystywanych do ekspedycji potraw w bufecie śniadaniowym należą:
- Pytanie nr 32 - Do podania kiełbasek na gorąco w serwisie bufetowym należy przygotować
- Pytanie nr 33 - Którą z podanych usług świadczy nieodpłatnie swoim gościom każdy obiekt hotelarski?
- Pytanie nr 34 - Odprowadzenie samochodu gościa na parking strzeżony w hotelu 5* to usługa
- Pytanie nr 35 - Stanowisko do drobnych napraw sprzętu sportowego i turystycznego obowiązkowo posiada
- Pytanie nr 36 - Informacja o grożących niebezpieczeństwach i zasadach wzywania pomocy udzielana turystom nocujący...
- Pytanie nr 37 - Działalność SPA w obiekcie hotelarskim ma charakter
- Pytanie nr 38 - Druk dotyczący minibaru przeznaczony jest dla
- Pytanie nr 39 - Wypełniony druk zamówienia usługi prania wraz z brudną odzieżą odbiera od gościa
- Pytanie nr 40 - Który z pracowników realizuje zamówienie dotyczące dostarczenia śniadania do pokoju gościa?