LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - TEST WIEDZY NR 8

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zidentyfikuj produkt na podstawie poniższego opisu: "To jest białe mięso, które jest niskotłuszcz...
  • Pytanie nr 2 - W technice gotowania sous vide, jakie są najważniejsze czynniki, które musisz kontrolować?
  • Pytanie nr 3 - Które z poniższych urządzeń gastronomicznych jest najbardziej odpowiednie do przygotowania mięsa ...
  • Pytanie nr 4 - Analizujesz plan kontroli krytycznych punktów (CCP) w restauracji. Wskaż, który z poniższych punk...
  • Pytanie nr 5 - W systemie HACCP, jakie działania powinny zostać podjęte, jeśli zostanie zidentyfikowany punkt kr...
  • Pytanie nr 6 - Które z poniższych stwierdzeń najlepiej opisuje proces przyswajania?
  • Pytanie nr 7 - Wyjaśnij, jakie przemiany zachodzą w organizmie człowieka po spożyciu pokarmu bogatego w węglowod...
  • Pytanie nr 8 - Które z poniższych twierdzeń najlepiej opisuje proces przemiany białek w organizmie człowieka?
  • Pytanie nr 9 - Jakie przemiany zachodzą w organizmie człowieka po spożyciu pokarmu bogatego w tłuszcze?
  • Pytanie nr 10 - Produkt Ilość [g] Energia [kcal] Chleb razowy 100 208 Masło 10 74 Ser żó...
  • Pytanie nr 11 - Załóż, że planujesz menu dla grupy 10 osób w wieku 25-30 lat, prowadzących aktywny tryb życia. Kt...
  • Pytanie nr 12 - Grupa wiekowa Zalecane dzienne spożycie białka (g) 1-3 lata 13 4-8 lat 19 9...
  • Pytanie nr 13 - Jest to twój pierwszy dzień jako dietetyk w szkole podstawowej. Jaki powinien być Twój pierwszy k...
  • Pytanie nr 14 - Planujesz jadłospis dla grupy sportowców. Jakie składniki powinny być obecne w ich diecie w najwi...
  • Pytanie nr 15 - Planujesz dietę dla osoby z cukrzycą typu 2. Które z poniższych składników powinieneś ograniczyć ...
  • Pytanie nr 16 - Rozważasz wprowadzenie diety bezglutenowej dla klienta z celiakią. Które z poniższych produktów p...
  • Pytanie nr 17 - Posiłek Kalorie Śniadanie 300 kcal Drugie śniadanie 200 kcal Obiad 600 kca...
  • Pytanie nr 18 - Zakładasz dietę dla osoby cierpiącej na cukrzycę. Które z poniższych produktów jest najmniej odpo...
  • Pytanie nr 19 - Jaki produkt spożywczy jest najmniej odpowiedni dla osoby na diecie niskotłuszczowej?
  • Pytanie nr 20 - Przygotowujesz kartę menu dla restauracji. Jaki element jest niezbędny do uwzględnienia w karcie ...
  • Pytanie nr 21 - W jakim celu technik żywienia i usług gastronomicznych powinien uwzględnić informacje o alergenac...
  • Pytanie nr 22 - Jeśli koszt jednostkowy dania wynosi 20 zł, a sprzedajesz je za 60 zł, jaki jest Twój procentowy ...
  • Pytanie nr 23 - Dzień tygodnia Ilość porcji Poniedziałek 150 ...
  • Pytanie nr 24 - Który z poniższych programów komputerowych jest najbardziej przydatny do zarządzania rezerwacjami...
  • Pytanie nr 25 - Wybierz prawidłową procedurę postępowania z odpadami w zakładzie gastronomicznym.
  • Pytanie nr 26 - Jakie jest główne zadanie systemu zarządzania środowiskowego w zakładzie gastronomicznym?
  • Pytanie nr 27 - Rozważasz wdrożenie systemu zarządzania środowiskowego w swojej restauracji. Które z poniższych d...
  • Pytanie nr 28 - Zakładasz firmę cateringową specjalizującą się w daniach etnicznych. Który z poniższych czynników...
  • Pytanie nr 29 - Prowadzisz usługi gastronomiczne na dużym weselu. Która metoda obsługi będzie najbardziej odpowie...
  • Pytanie nr 30 - Zastanów się nad następującą sytuacją: prowadzisz małą kawiarnię, która organizuje cotygodniowe s...
  • Pytanie nr 31 - Jakie są zasady magazynowania stołów po wykonaniu usług gastronomicznych?
  • Pytanie nr 32 - Zastanów się, który z poniższych sprzętów gastronomicznych byłby najbardziej odpowiedni do przygo...
  • Pytanie nr 33 - SprzętPotrawa A. Nóż do chleba1. Puree ziemniaczane B. Mikser ręczny2. Sałatka grecka C. Nóż...
  • Pytanie nr 34 - W systemie POS (Point of Sale) prowadzisz sprzedaż usług gastronomicznych. Po zakończeniu dnia, m...
  • Pytanie nr 35 - Używając oprogramowania do zarządzania usługami gastronomicznymi, musisz dodać nowy produkt do of...
  • Pytanie nr 36 - Oceniasz jakość dostarczonych do restauracji owoców morza. Jakie cechy powinny posiadać świeże ow...
  • Pytanie nr 37 - Przy ocenie zgodności produktu z normą, które z poniższych kryteriów jest najważniejsze?
  • Pytanie nr 38 - Jaki jest główny cel sporządzania harmonogramu czasu pracy pracownikom produkcyjnym w gastronomii...
  • Pytanie nr 39 - Załóżmy, że prowadzisz usługi cateringowe i dostarczasz posiłki do szkół. Koszt jednego posiłku w...
  • Pytanie nr 40 - Jesteś właścicielem małej kawiarni specjalizującej się w domowych ciastach. Która z poniższych st...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ