LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT1 - TEST WIEDZY NR 4

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zidentyfikuj produkt o najdłuższej trwałości spośród wymienionych poniżej.
  • Pytanie nr 2 - Klasyfikuj następujący produkt według grupy przydatności kulinarnej: Ser żółty.
  • Pytanie nr 3 - Określ, która z poniższych diet jest najbardziej odpowiednia dla osób cierpiących na cukrzycę typ...
  • Pytanie nr 4 - Podczas przygotowywania koktajlu owocowo-warzywnego, zauważasz, że jest on zbyt gęsty. Jakie dzia...
  • Pytanie nr 5 - Załóżmy, że masz do przeniesienia następujące elementy: talerz z zupą, kieliszek z winem, dzbanek...
  • Pytanie nr 6 - Jesteś kelnerem w eleganckim hotelu i musisz złożyć serwetki w kształt łabędzi dla wieczornej kol...
  • Pytanie nr 7 - Zaznacz prawidłową sekwencję działań podczas serwowania posiłków.
  • Pytanie nr 8 - Wyobraź sobie, że serwujesz kolację dla dwóch osób. Poniżej przedstawiono tabelę z zamówieniem: ...
  • Pytanie nr 9 - Jak powinieneś serwować wino czerwone podczas eleganckiej kolacji?
  • Pytanie nr 10 - Napój Składniki Lemoniada Sok cytrynowy, woda gazowana, miód ...
  • Pytanie nr 11 - Zgodnie z przepisami prawa, jaki jest minimalny wiek, w którym można legalnie serwować alkohol w ...
  • Pytanie nr 12 - Podczas serwowania szampana, jak powinieneś otworzyć butelkę?
  • Pytanie nr 13 - Przygotowujesz się do obsługi gości z Indii, którzy zamówili danie na ostro. Jakie przyprawy powi...
  • Pytanie nr 14 - Zamówienie od gości z Włoch obejmuje danie z makaronem. W jaki sposób powinieneś podać to danie?...
  • Pytanie nr 15 - Po zakończeniu obsługi gości, masz za zadanie wyczyścić menażki. Który z poniższych produktów jes...
  • Pytanie nr 16 - Pod koniec swojej zmiany w barze, zauważasz, że niektóre butelki alkoholu są prawie puste. Co pow...
  • Pytanie nr 17 - Wybierz, która metoda utrwalania żywności jest najbardziej odpowiednia dla produktów mięsnych, ab...
  • Pytanie nr 18 - Wskaż, która metoda utrwalania żywności ma najmniejszy wpływ na wartości odżywcze produktu.
  • Pytanie nr 19 - W kontekście zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności, wskaż, który z poniższyc...
  • Pytanie nr 20 - Zamówienie na stół nr 3 wygląda następująco: PotrawaIlość Stek2 Sałatka grecka1 Cola3 Kawa...
  • Pytanie nr 21 - Jakie predyspozycje psychofizyczne są najważniejsze dla kelnera?
  • Pytanie nr 22 - Jako kelner jesteś odpowiedzialny za przygotowanie sali na przyjęcie gości. Które z poniższych st...
  • Pytanie nr 23 - Przygotowujesz salę na przyjęcie gości na kolację. Które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe?...
  • Pytanie nr 24 - Zastanów się, jakie czynności należy wykonać przy pielęgnacji i konserwacji bielizny stołowej. Kt...
  • Pytanie nr 25 - Wybierz prawidłowy sposób pielęgnacji i konserwacji zastawy stołowej.
  • Pytanie nr 26 - Podczas obsługi gości, klient prosi Cię o wyjaśnienie składników dania z karty menu. Jaki jest Tw...
  • Pytanie nr 27 - Oceń poniższą tabelę przedstawiającą różne rodzaje menu i ich charakterystyki. Która z informacji...
  • Pytanie nr 28 - Pracujesz w restauracji, która oferuje specjalne menu dla grup zorganizowanych. Jak nazywa się te...
  • Pytanie nr 29 - Zauważyłeś, że jeden z gości nie jest zadowolony z obsługi. Jak powinieneś zareagować?
  • Pytanie nr 30 - Kelner serwuje potrawy dla grupy gości. Jeden z gości jest wegetarianinem. Jak powinien postąpić ...
  • Pytanie nr 31 - Klient prosi Cię o przygotowanie "Smoothie". Które z poniższych urządzeń jest niezbędne do przygo...
  • Pytanie nr 32 - Podczas obsługi gości z Japonii, jeden z nich zamówił tradycyjną japońską herbatę Matcha. Jak pow...
  • Pytanie nr 33 - Rozważ następującą tabelę: NapójKraj pochodzenia Chai Latte1. Indie Yerba Mate2. Argentyna ...
  • Pytanie nr 34 - Jaki typ szkła jest najbardziej odpowiedni do serwowania whisky?
  • Pytanie nr 35 - Jaka jest odpowiednia kolejność serwowania dań na bufecie?
  • Pytanie nr 36 - Podczas serwisu specjalnego, kelner podaje wino do dania głównego. Które z poniższych działań jes...
  • Pytanie nr 37 - Zaznacz, które z poniższych potraw są najczęściej flambirowane.
  • Pytanie nr 38 - Jakie jest główne zadanie kelnera podczas flambirowania potrawy w obecności gości?
  • Pytanie nr 39 - Załóżmy, że po odejściu gości od stołu zauważasz poniższy stan stołu: Naczynie Ilość ...
  • Pytanie nr 40 - Które z poniższych narzędzi jest najczęściej używane przez kelnera podczas sporządzania napojów?...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ