LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZEŃ 2022
- Pytanie nr 1 - Białko pełnowartościowe występuje
- Pytanie nr 2 - Źródłem kolagenu są
- Pytanie nr 3 - Który surowiec wpływa alkalizująco na odczyn płynów ustrojowych człowieka?
- Pytanie nr 4 - Lipazy to enzymy trawiące
- Pytanie nr 5 - Insulina to hormon, który we krwi reguluje poziom
- Pytanie nr 6 - Na podstawie danych zawartych w tabeli, oblicz maksymalną wartość energetyczną kolacji dla osoby ...
- Pytanie nr 7 - Zgodnie z zasadami planowania jadłospisów do zestawu obiadowego, w skład którego wchodzą: boeuf S...
- Pytanie nr 8 - Ile miodu naturalnego należy przygotować do zastąpienia 0,6 kg cukru, jeżeli zgodnie z tabelą zam...
- Pytanie nr 9 - Zgodnie z tabelą zamienności produktów, mleko należy zastąpić
- Pytanie nr 10 - Ile białka dostarczy 1 porcja żurku o masie 300 g, jeżeli zawartość tego składnika w 100 g zupy w...
- Pytanie nr 11 - Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, ile gramów tłuszczu dostarczy organizmowi człowiek...
- Pytanie nr 12 - Korzystając z informacji zawartych w tabeli, oceń masę ciała kobiety, której BMI wynosi 39.
- Pytanie nr 13 - O który dodatek warzywny należy uzupełnić zestaw potraw składający się z barszczu czerwonego, kot...
- Pytanie nr 14 - W zamieszczonym w tabeli zestawie obiadowym dla osoby na diecie niskoenergetycznej zamienić należy
- Pytanie nr 15 - W diecie owowegetarian uwzględnia się warzywa, owoce oraz
- Pytanie nr 16 - Zaburzenie odżywiania, polegające na celowej utracie masy ciała i występowaniu jadłowstrętu psych...
- Pytanie nr 17 - Przegrzanie organizmu, spowolnienie czynności umysłowych, zatrucie szkodliwymi produktami przemia...
- Pytanie nr 18 - Zadaniem Instytutu Żywności i Żywienia jest
- Pytanie nr 19 - Zasada FIFO "first in, first out" dotyczy kolejności
- Pytanie nr 20 - Do kontroli którego parametru należy użyć przyrządu przedstawionego na ilustracji?
- Pytanie nr 21 - Befsztyk tatarski należy umieścić w karcie menu restauracji w pozycji
- Pytanie nr 22 - Do sporządzenia 1 porcji sufletu jabłkowego należy użyć 135 g upieczonych, przetartych jabłek. Il...
- Pytanie nr 23 - Ile pęczków rzodkiewki o masie 0,25 kg każdy należy zaplanować do sporządzenia 50 porcji surówki,...
- Pytanie nr 24 - Ile zapłaci w barze gość za zestaw dnia, korzystający z 20% rabatu, w ramach programu lojalnościo...
- Pytanie nr 25 - Ile wyniesie cena gastronomiczna brutto 150 ml wina, jeżeli cena zakupu butelki wina o pojemności...
- Pytanie nr 26 - Zakładem gastronomicznym typu zamkniętego jest
- Pytanie nr 27 - Do podstawowych usług gastronomicznych restauracji należy
- Pytanie nr 28 - Który instrument promocji zastosowano zamieszczając nieodpłatnie w mediach pozytywne opinie o dzi...
- Pytanie nr 29 - Przykładem działania marketingowego public relations restauracji jest
- Pytanie nr 30 - Korzystając z informacji zamieszczonych w tabeli, oblicz na jaką kwotę należy wystawić rachunek z...
- Pytanie nr 31 - Jeżeli klient cyklicznie odbiera zamówione potrawy, za które uregulował należność "z góry", to je...
- Pytanie nr 32 - Którą czynność wykonuje kelner na przedstawionej ilustracji?
- Pytanie nr 33 - Serwując zupę z wazy z lewej strony gościa, kelner stosuje serwis
- Pytanie nr 34 - Systemem samoobsługowym, w którym potrawy i napoje wydawane są przez "okienko" łączące kuchnię z ...
- Pytanie nr 35 - Na którym rysunku przedstawiono teatralne ustawienie stołów?
- Pytanie nr 36 - Stoły bufetowe z potrawami i napojami oraz stoły i krzesła dla gości należy przygotować na
- Pytanie nr 37 - Talerz głęboki należy zastosować do podania
- Pytanie nr 38 - Na której ilustracji strzałką oznaczono element bielizny stołowej, którym jest napperon?
- Pytanie nr 39 - Narzędzie przedstawione na ilustracji służy do konsumpcji
- Pytanie nr 40 - Do czego jest przeznaczony przedstawiony na ilustracji sprzęt pomocniczy?