LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 - PRÓBNY
- Pytanie nr 1 - Duszeniem nazywamy proces obróbki cieplnej, w którym surowiec
- Pytanie nr 2 - Który z wymienionych surowców roślinnych jest bogaty w białko o wysokiej wartości biologicznej?
- Pytanie nr 3 - Który z półproduktów zastosowanych do przygotowania surówki, został utrwalony metodą biologiczną?...
- Pytanie nr 4 - Optymalne warunki przechowywania suchych nasion roślin strączkowych to pomieszczenia o parametrac...
- Pytanie nr 5 - Mleko jest źródłem
- Pytanie nr 6 - Przesiewanie mąki ma na celu
- Pytanie nr 7 - Siekanie mąki z tłuszczem, dodanie żółtek i zarobienie składników w jedną całość to technika spor...
- Pytanie nr 8 - Naczynie przedstawione na rysunku to
- Pytanie nr 9 - Na opakowaniu majonezu podana jest data produkcji 1 kwietnia 2003roku - oraz informacja, że termi...
- Pytanie nr 10 - Przygotowując ciasto naleśnikowe należy
- Pytanie nr 11 - Do przygotowania klusek francuskich użyjesz mąki
- Pytanie nr 12 - Jeżeli do zagęszczenia 10 porcji zupy ziemniaczanej potrzebujesz 100g mąki, to ile mąki zużyjesz ...
- Pytanie nr 13 - Jaka jest cena gastronomiczna 100 g lodów waniliowych, jeżeli cena zakupu 1 kg lodów, wynosi 10 z...
- Pytanie nr 14 - Jak długo należy piec 1 kg pieczeni wołowej w temperaturze 180°C?
- Pytanie nr 15 - Jakie urządzenie należy zastosować do podgrzewania i utrzymywania w odpowiedniej temperaturze pot...
- Pytanie nr 16 - Aby zachować jak największą wartość odżywczą, rozmrażanie mięsa drobiu powinno odbywać się...
- Pytanie nr 17 - Wartość energetyczna 100 g jajecznicy o zawartości 12 g białka, 10 g tłuszczu i 1 g węglowodanów ...
- Pytanie nr 18 - Który zestaw obiadowy jest zgodny z zasadami racjonalnego żywienia?
- Pytanie nr 19 - Przy otyłości należy unikać następujących wyrobów:
- Pytanie nr 20 - Wskaż, który ze sposobów mycia naczyń, należy zastosować, aby umyte naczynia miały zagwarantowaną...
- Pytanie nr 21 - Podczas smażenia mięsa, kucharz musi być ubrany w
- Pytanie nr 22 - Podczas smażenia kotletów zapalił się tłuszcz na skutek bezpośredniego zetknięcia się tłuszczu z ...
- Pytanie nr 23 - Udzielając pierwszej pomocy poszkodowanemu, który uległ oparzeniu II stopnia należy miejsce oparz...
- Pytanie nr 24 - Mycie rąk przed przystąpieniem do przygotowania masy mięsnej, mielonej jest konieczne i wpływa na...
- Pytanie nr 25 - Szynka przez noc leżała w lodówce w jednym pojemniku z surowym mięsem drobiu. W przypadku spożyci...
- Pytanie nr 26 - Kisiel owocowy przygotowany z przeterminowanego soku żurawinowego będzie posiadał