LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2015
- Pytanie nr 1 - Do przechowywania bielizny stołowej oraz sprzętu do obsługi na sali restauracyjnej służy
- Pytanie nr 2 - Gorący napój kawowy z dodatkiem whiskey to kawa po
- Pytanie nr 3 - Przedstawiona na rysunku technika obróbki wstępnej to
- Pytanie nr 4 - Ilu kelnerów należy zatrudnić do obsługi 288 gości serwisem francuskim, jeżeli jeden kelner może ...
- Pytanie nr 5 - Kartę menu kelner powinien podać
- Pytanie nr 6 - Przyjęcia koktajlowe planuje się w godzinach
- Pytanie nr 7 - Przedstawione na rysunku nakrycie należy przygotować na przyjęcie
- Pytanie nr 8 - Na które przyjęcie zaplanowano zamieszczone menu?
- Pytanie nr 9 - Stoły bufetetowe oraz stoły z miejscami siedzącymi dla gości należy przygotować na przyjęcie
- Pytanie nr 10 - Do konsumpcji zakąski gorącej, pstrąga pieczonego w ziołach, należy podać sztućce
- Pytanie nr 11 - Kieliszek do sherry przedstawiono na rysunku
- Pytanie nr 12 - Nafcie podstawowe o, biadania rozszerzonego przedstawiono na rysunku
- Pytanie nr 13 - Przedstawione na rysunku sztućce należy stosować do konsumpcji ryb w
- Pytanie nr 14 - Którymi szczypcami serwuje się makaron?
- Pytanie nr 15 - Kelnerzy, stosując niemiecki serwis podawania potrawy, powinni poruszać się
- Pytanie nr 16 - Którą czynność kelner powinien wykonywać, podchodząc do gościa z prawej strony?
- Pytanie nr 17 - Porcjowanie potraw na talerze przy stole pomocniczym stosuje się w serwisie
- Pytanie nr 18 - Tradycyjne ciasto z Podlasia, sporządzane z jaj, mąki, cukru, masła, pieczone na specjalnym rożni...
- Pytanie nr 19 - Wina włoskie to
- Pytanie nr 20 - Potrawą kuchni hiszpańskiej jest
- Pytanie nr 21 - Stosowanie papryki, cebuli, pomidorów, smalcu i ostrej papryki, jako przypraw jest typowe dla pot...
- Pytanie nr 22 - Przedstawiony znak umieszcza się na produktach
- Pytanie nr 23 - Wino słodkie oznacza się napisem
- Pytanie nr 24 - Które oznaczenie umieszczone na etykiecie butelki koniaku informuje o jego wieku?
- Pytanie nr 25 - Wina musujące podaje się w temperaturze
- Pytanie nr 26 - Zupy gorące powinny być podawane w temperaturze około
- Pytanie nr 27 - Które urządzenie służy do ekspozycji zimnych deserów?
- Pytanie nr 28 - Ziemniaki są dobrym źródłem
- Pytanie nr 29 - Potrawami lekkostrawnymi są
- Pytanie nr 30 - Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, ile błonnika, węglowodanów i witaminy C zawiera 20...
- Pytanie nr 31 - Ile energii dostarczy porcja sera twarogowego o wadze 150 g, jeżeli 100 g tego sera zawiera 20 g ...
- Pytanie nr 32 - Fitoncydy zawarte w warzywach cebulowych działają
- Pytanie nr 33 - Który produkt zawiera najwięcej cholesterolu?
- Pytanie nr 34 - W diecie lekkostrawnej nie zaleca się spożywania
- Pytanie nr 35 - Prawidłowo zaplanowany zestaw obiadowy dla osób starszych, powinien zawierać
- Pytanie nr 36 - Który deser należy zastosować w diecie ubogoenergetycznej?
- Pytanie nr 37 - Do której potrawy nie należy podawać wina białego wytrawnego?
- Pytanie nr 38 - Po spożyciu obfitego obiadu podaje się alkohol
- Pytanie nr 39 - Mleczko waniliowe należy podawać metodą
- Pytanie nr 40 - Tradycyjny bulion z kołdunami należy podać
- Pytanie nr 41 - Które sztućce należy podać do konsumpcji ślimaków w muszelkach?
- Pytanie nr 42 - Kompot z owocami mieszanymi należy podać
- Pytanie nr 43 - Zakład gastronomiczny otrzymał zlecenie na zorganizowanie "garden party". Które miejsce będzie na...
- Pytanie nr 44 - Konsument zarezerwował dwa czteroosobowe stoliki na uroczystą kolację. Który element bielizny sto...
- Pytanie nr 45 - Ile kompletów filiżanek z podstawkami należy przygotować na przerwę kawową dla 50 osób z 40% zapa...
- Pytanie nr 46 - Rachunek za wykonaną usługę gastronomiczną kelner powinien podać
- Pytanie nr 47 - Przedstawione na rysunku urządzenie służy kelnerowi
- Pytanie nr 48 - Spożycie pieczeni z nieprzebadanego weterynaryjnie mięsa dzika może być przyczyną zakażenia
- Pytanie nr 49 - Zielone części bulwy ziemniaka zawierają szkodliwą dla zdrowia człowieka
- Pytanie nr 50 - Na rysunku przedstawiono udzielanie poszkodowanemu pierwszej pomocy