LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2015

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Do przechowywania bielizny stołowej oraz sprzętu do obsługi na sali restauracyjnej służy
  • Pytanie nr 2 - Gorący napój kawowy z dodatkiem whiskey to kawa po
  • Pytanie nr 3 - Przedstawiona na rysunku technika obróbki wstępnej to
  • Pytanie nr 4 - Ilu kelnerów należy zatrudnić do obsługi 288 gości serwisem francuskim, jeżeli jeden kelner może ...
  • Pytanie nr 5 - Kartę menu kelner powinien podać
  • Pytanie nr 6 - Przyjęcia koktajlowe planuje się w godzinach
  • Pytanie nr 7 - Przedstawione na rysunku nakrycie należy przygotować na przyjęcie
  • Pytanie nr 8 - Na które przyjęcie zaplanowano zamieszczone menu?
  • Pytanie nr 9 - Stoły bufetetowe oraz stoły z miejscami siedzącymi dla gości należy przygotować na przyjęcie
  • Pytanie nr 10 - Do konsumpcji zakąski gorącej, pstrąga pieczonego w ziołach, należy podać sztućce
  • Pytanie nr 11 - Kieliszek do sherry przedstawiono na rysunku
  • Pytanie nr 12 - Nafcie podstawowe o, biadania rozszerzonego przedstawiono na rysunku
  • Pytanie nr 13 - Przedstawione na rysunku sztućce należy stosować do konsumpcji ryb w
  • Pytanie nr 14 - Którymi szczypcami serwuje się makaron?
  • Pytanie nr 15 - Kelnerzy, stosując niemiecki serwis podawania potrawy, powinni poruszać się
  • Pytanie nr 16 - Którą czynność kelner powinien wykonywać, podchodząc do gościa z prawej strony?
  • Pytanie nr 17 - Porcjowanie potraw na talerze przy stole pomocniczym stosuje się w serwisie
  • Pytanie nr 18 - Tradycyjne ciasto z Podlasia, sporządzane z jaj, mąki, cukru, masła, pieczone na specjalnym rożni...
  • Pytanie nr 19 - Wina włoskie to
  • Pytanie nr 20 - Potrawą kuchni hiszpańskiej jest
  • Pytanie nr 21 - Stosowanie papryki, cebuli, pomidorów, smalcu i ostrej papryki, jako przypraw jest typowe dla pot...
  • Pytanie nr 22 - Przedstawiony znak umieszcza się na produktach
  • Pytanie nr 23 - Wino słodkie oznacza się napisem
  • Pytanie nr 24 - Które oznaczenie umieszczone na etykiecie butelki koniaku informuje o jego wieku?
  • Pytanie nr 25 - Wina musujące podaje się w temperaturze
  • Pytanie nr 26 - Zupy gorące powinny być podawane w temperaturze około
  • Pytanie nr 27 - Które urządzenie służy do ekspozycji zimnych deserów?
  • Pytanie nr 28 - Ziemniaki są dobrym źródłem
  • Pytanie nr 29 - Potrawami lekkostrawnymi są
  • Pytanie nr 30 - Na podstawie danych zawartych w tabeli oblicz, ile błonnika, węglowodanów i witaminy C zawiera 20...
  • Pytanie nr 31 - Ile energii dostarczy porcja sera twarogowego o wadze 150 g, jeżeli 100 g tego sera zawiera 20 g ...
  • Pytanie nr 32 - Fitoncydy zawarte w warzywach cebulowych działają
  • Pytanie nr 33 - Który produkt zawiera najwięcej cholesterolu?
  • Pytanie nr 34 - W diecie lekkostrawnej nie zaleca się spożywania
  • Pytanie nr 35 - Prawidłowo zaplanowany zestaw obiadowy dla osób starszych, powinien zawierać
  • Pytanie nr 36 - Który deser należy zastosować w diecie ubogoenergetycznej?
  • Pytanie nr 37 - Do której potrawy nie należy podawać wina białego wytrawnego?
  • Pytanie nr 38 - Po spożyciu obfitego obiadu podaje się alkohol
  • Pytanie nr 39 - Mleczko waniliowe należy podawać metodą
  • Pytanie nr 40 - Tradycyjny bulion z kołdunami należy podać
  • Pytanie nr 41 - Które sztućce należy podać do konsumpcji ślimaków w muszelkach?
  • Pytanie nr 42 - Kompot z owocami mieszanymi należy podać
  • Pytanie nr 43 - Zakład gastronomiczny otrzymał zlecenie na zorganizowanie "garden party". Które miejsce będzie na...
  • Pytanie nr 44 - Konsument zarezerwował dwa czteroosobowe stoliki na uroczystą kolację. Który element bielizny sto...
  • Pytanie nr 45 - Ile kompletów filiżanek z podstawkami należy przygotować na przerwę kawową dla 50 osób z 40% zapa...
  • Pytanie nr 46 - Rachunek za wykonaną usługę gastronomiczną kelner powinien podać
  • Pytanie nr 47 - Przedstawione na rysunku urządzenie służy kelnerowi
  • Pytanie nr 48 - Spożycie pieczeni z nieprzebadanego weterynaryjnie mięsa dzika może być przyczyną zakażenia
  • Pytanie nr 49 - Zielone części bulwy ziemniaka zawierają szkodliwą dla zdrowia człowieka
  • Pytanie nr 50 - Na rysunku przedstawiono udzielanie poszkodowanemu pierwszej pomocy

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ