LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2022
- Pytanie nr 1 - Głównym węglowodanem występującym w ziemniakach jest
- Pytanie nr 2 - Który z wymienionych surowców zawiera w 100 g najwięcej białka?
- Pytanie nr 3 - Do grupy produktów o działaniu alkalizującym w organizmie człowieka należy zaliczyć
- Pytanie nr 4 - Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie człowieka są objawami
- Pytanie nr 5 - Żółć w organizmie człowieka wspomaga trawienie
- Pytanie nr 6 - W którym odcinku układu pokarmowego człowieka pepsyna rozpoczyna trawienie białka?
- Pytanie nr 7 - Które produkty, zgodnie z opracowaną przez IŻŻ Piramidą Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej,...
- Pytanie nr 8 - Który zestaw należy zaplanować na podwieczorek dla osoby ciężko pracującej fizycznie jako uzupełn...
- Pytanie nr 9 - Który zestaw obiadowy przeznaczony dla dzieci w wieku przedszkolnym, został opracowany zgodnie z ...
- Pytanie nr 10 - Zgodnie z tabelą zamiany produktów masło można zastąpić
- Pytanie nr 11 - Ile kilogramów chleba zastąpi 2 kg kaszy, jeżeli zgodnie z tabelą zamiany produktów 100 g kaszy z...
- Pytanie nr 12 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz wartość energetyczną 1 porcji klusek francuski...
- Pytanie nr 13 - Ile wynosi wartość energetyczna jogurtu owocowego zawierającego 45 g białka, 10 g węglowodanów i ...
- Pytanie nr 14 - Na podstawie zamieszczonej w tabeli analizy wskaźników BMI oceń stan odżywienia osoby, której BMI...
- Pytanie nr 15 - Która dieta wegetariańska dopuszcza spożycie maślanki?
- Pytanie nr 16 - Niskie spożycie błonnika zwiększa ryzyko wystąpienia
- Pytanie nr 17 - Który błąd żywieniowy powoduje u dzieci i młodzieży zahamowanie procesów wzrostowych?
- Pytanie nr 18 - Kontrolowanie warunków higienicznych sporządzania posiłków w placówkach gastronomicznych jest zad...
- Pytanie nr 19 - W schemacie technologicznym produkcji marchwi zasmażanej, po etapie pobrania surowców z magazynu,...
- Pytanie nr 20 - Stanowisko do produkcji potraw techniką sous-vide należy wyposażyć w
- Pytanie nr 21 - Która ilustracja przedstawia przyrząd służący do pomiaru temperatury wewnątrz porcji mięsa podcza...
- Pytanie nr 22 - Którą z wymienionych potraw należy zaplanować w menu dla osoby chorej na celiakię?
- Pytanie nr 23 - Sporządzając standardową kartę menu restauracji, listę oferowanych potraw należy rozpocząć od gru...
- Pytanie nr 24 - W której grupie napojów karty menu należy umieścić Tokaj, Merlot i Chardonnay?
- Pytanie nr 25 - Korzystając z tabeli oblicz, ile fasoli szparagowej i bułki tartej należy przygotować do sporządz...
- Pytanie nr 26 - Ile kilogramów karkówki należy zakupić do przygotowania 10 kg pieczeni, jeżeli straty masy podcza...
- Pytanie nr 27 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto kanapki, jeżeli koszt surowca wynosi 1,50 zł, marża gastronomic...
- Pytanie nr 28 - Pracownicy stołówki płacąc 9,00 zł za zestaw obiadowy, którego cena w ofercie zakładu wynosi 15,0...
- Pytanie nr 29 - Do zakładów gastronomicznych typu żywieniowego zalicza się:
- Pytanie nr 30 - Bufety z napojami i słodyczami działające w kinach to placówki gastronomiczne zaliczane do
- Pytanie nr 31 - Zakład gastronomiczny stosując kupony rabatowe działa w zakresie
- Pytanie nr 32 - Na podstawie danych zamieszczonych w cenniku, oblicz cenę brutto jednodniowego szkolenia dla 50 o...
- Pytanie nr 33 - Którą metodę obsługi zastosował kelner, jeżeli wyporcjował potrawę przy stole gości używając wózk...
- Pytanie nr 34 - Kelner z prawej strony gościa powinien zaserwować
- Pytanie nr 35 - Który rodzaj przyjęcia łączy w sobie możliwość korzystania z bufetów oraz miejsc siedzących przy ...
- Pytanie nr 36 - Który obrus należy zaplanować do nakrycia stołu o wymiarach 80 cm x 120 cm?
- Pytanie nr 37 - Naczyniem przedstawionym na ilustracji jest
- Pytanie nr 38 - Elementem bielizny stołowej, którego zadaniem jest tłumienie odgłosów ustawianych naczyń na stole...
- Pytanie nr 39 - Element przedstawiony na ilustracji stanowi część
- Pytanie nr 40 - Sprzęt pomocniczy przedstawiony na ilustracji jest przeznaczony do