LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - TEST WIEDZY NR 3
- Pytanie nr 1 - Załóż, że masz do przygotowania menu dla osoby na diecie wegańskiej. Które z poniższych dań będzi...
- Pytanie nr 2 - Przygotowujesz potrawę z użyciem techniki duszenia. Wybierz właściwą charakterystykę dla tej meto...
- Pytanie nr 3 - Określ, które z poniższych stwierdzeń jest prawdziwe w kontekście czynników wpływających na straw...
- Pytanie nr 4 - Przyporządkuj odpowiedni enzym do składnika pokarmowego, który jest przez niego trawiony. Użyj po...
- Pytanie nr 5 - Wskaż, w którym z poniższych miejsc w organizmie człowieka zachodzi trawienie tłuszczów.
- Pytanie nr 6 - Tworzysz plan żywienia dla osoby starszej. Które z poniższych składników powinny być obecne w jej...
- Pytanie nr 7 - Planujesz dietę dla osoby starszej, która ma problemy z utrzymaniem masy ciała. Które z poniższyc...
- Pytanie nr 8 - Planujesz dietę dla sportowca. Które z poniższych składników odżywczych powinno być obecne w najw...
- Pytanie nr 9 - Planujesz przygotować potrawę, która wymaga bardzo precyzyjnej kontroli temperatury. Które urządz...
- Pytanie nr 10 - Rozważasz stworzenie karty menu dla restauracji, która ma na celu zaspokojenie różnych potrzeb di...
- Pytanie nr 11 - Otrzymałeś poniższą tabelę z listą potraw do umieszczenia w karcie menu. Które z poniższych dział...
- Pytanie nr 12 - Przygotowujesz kartę menu dla restauracji fast food. Które z poniższych działań jest najważniejsz...
- Pytanie nr 13 - Podczas sporządzania kalkulacji ceny potrawy, które z poniższych kosztów są uważane za koszty poś...
- Pytanie nr 14 - Jako technik żywienia i usług gastronomicznych, musisz zrozumieć rynek na którym działasz. Które ...
- Pytanie nr 15 - Przygotowujesz miejsce do obsługi cateringowej na otwartym powietrzu dla 100 osób. Jakie ustawien...
- Pytanie nr 16 - Po zakończeniu usługi gastronomicznej, musisz sporządzić dokumentację niezbędną do rozliczenia sp...
- Pytanie nr 17 - Załóżmy, że po zakończeniu usługi gastronomicznej zauważyłeś brak kilku sztuk sztućców. Jakie dzi...
- Pytanie nr 18 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące zboża i produktów zbożowych.
- Pytanie nr 19 - Zidentyfikuj rodzaj wędliny, który jest typowo suszony, a nie gotowany czy wędzony.
- Pytanie nr 20 - Zidentyfikuj, który z poniższych składników pokarmowych jest niezbędny dla prawidłowego funkcjono...
- Pytanie nr 21 - Przygotowujesz posiłek składający się z ryby, warzyw i ryżu. Który z poniższych elementów posiłku...
- Pytanie nr 22 - Wskaż, który z poniższych dokumentów jest najważniejszym narzędziem w procesie oceny zgodności w ...
- Pytanie nr 23 - Załóż, że prowadzisz restaurację i chcesz wprowadzić nowe danie do menu. Które z poniższych źróde...
- Pytanie nr 24 - Wyjaśnij wpływ niedoboru białka na funkcjonowanie organizmu człowieka.
- Pytanie nr 25 - Wybierz prawidłowe stwierdzenie dotyczące wpływu tłuszczów na organizm człowieka.
- Pytanie nr 26 - Wskaż prawidłowe stwierdzenie dotyczące wpływu cukrów prostych na organizm człowieka.
- Pytanie nr 27 - Podaj, który z poniższych składników odżywczych jest najważniejszym źródłem energii dla organizmu...
- Pytanie nr 28 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest niezbędny do budowy i regeneracji tkanek w o...
- Pytanie nr 29 - Przyjrzyj się poniższej tabeli przedstawiającej przemiany składników odżywczych w organizmie czło...
- Pytanie nr 30 - Poniżej znajduje się tabela przedstawiająca różne rodzaje żywności i ich odpowiednie temperatury ...
- Pytanie nr 31 - Danie Koszt składników Czas przygotowania (min) Stek 20 zł 30 Salatka Cezar ...
- Pytanie nr 32 - Jaka forma reklamy jest najmniej efektywna w promocji usług gastronomicznych, biorąc pod uwagę ko...
- Pytanie nr 33 - Zastanawiasz się nad wyborem bielizny stołowej na formalną kolację. Jakie powinny być jej cechy?...
- Pytanie nr 34 - Wybierasz opakowania do usług cateringowych. Które z poniższych cech są najważniejsze?
- Pytanie nr 35 - Przeglądasz raporty sprzedaży z ostatniego miesiąca dla swojej restauracji. Zauważasz, że sprzeda...
- Pytanie nr 36 - Rozważ następującą sytuację. Jesteś odpowiedzialny za planowanie menu dla grupy pięciu osób w wie...
- Pytanie nr 37 - Oceniasz jakość dostarczonego do restauracji sera. Które z poniższych cech świadczy o świeżości s...
- Pytanie nr 38 - Zidentyfikuj dietę, która jest zgodna z poniższym opisem: "Dieta ta wyklucza spożywanie produktów...
- Pytanie nr 39 - Wyobraź sobie, że prowadzisz restaurację i chcesz wprowadzić nowe danie do menu. Które z poniższy...
- Pytanie nr 40 - Podczas oceny zgodności produktu z normą, otrzymujesz następujące wyniki: ParametrWynikNorma ...