LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZEŃ 2021
- Pytanie nr 1 - Składnikiem pokarmowym balastowym jest
- Pytanie nr 2 - Który produkt spożyty w ciągu dnia, w ilościach podanych w tabeli, dostarczy organizmowi człowiek...
- Pytanie nr 3 - Do grupy składników pokarmowych, które po spożyciu w organizmie człowieka wykazują działanie regu...
- Pytanie nr 4 - Glicerol w organizmie człowieka powstaje w wyniku
- Pytanie nr 5 - Wspólną funkcją sodu, potasu i chloru w organizmie człowieka jest
- Pytanie nr 6 - Która witamina spełnia w organizmie funkcje wymienione w zamieszczonym opisie?
- Pytanie nr 7 - Proces emulgacji tłuszczu w przewodzie pokarmowym zachodzi pod wpływem
- Pytanie nr 8 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli i normy na wodę, która dla osoby dorosłej wynosi 1000...
- Pytanie nr 9 - Ile wynosi zapotrzebowanie na energię dla 25-letniej kobiety, o masie ciała 60 kg, małej aktywnoś...
- Pytanie nr 10 - Do zestawu śniadaniowego składającego się: z pieczywa mieszanego, masła, polędwicy, sałaty zielon...
- Pytanie nr 11 - Który jadłospis obiadowy zaplanowano zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia?
- Pytanie nr 12 - Ile gramów mleka może zastąpić spożycie 150 g serka homogenizowanego, jeżeli zgodnie z tabelą wza...
- Pytanie nr 13 - Który produkt można zastąpić produktami wyłącznie w obrębie tej samej grupy żywności?
- Pytanie nr 14 - 0 ile kcal wzrośnie wartość energetyczna naparu z herbaty posłodzonego 2 łyżeczkami cukru, jeśli ...
- Pytanie nr 15 - Korzystając z normatywu surowcowego oblicz, ile witaminy C dostarczy organizmowi spożycie 1 porcj...
- Pytanie nr 16 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz wartość energetyczną kotleta mielonego o masie...
- Pytanie nr 17 - Na podstawie informacji zawartych w tabeli oceń typ otyłości kobiety, której obwód talii wynosi 8...
- Pytanie nr 18 - W jadłospisie dla osób w podeszłym wieku nie należy planować
- Pytanie nr 19 - Która dieta alternatywna opiera się na spożywaniu głównie wyrobów zbożowych pełnoziarnistych z do...
- Pytanie nr 20 - Semiwegetarianizm to dieta wykluczająca z jadłospisu
- Pytanie nr 21 - Niskie spożycie produktów będących źródłem żelaza zwiększa głównie ryzyko wystąpienia
- Pytanie nr 22 - Przedstawione w tabeli objawy są spowodowane niedoborem w diecie
- Pytanie nr 23 - Którą potrawę zaplanowaną w menu bankietu można po sporządzeniu zamrozić i poddać restytucji bezp...
- Pytanie nr 24 - Który zestaw urządzeń umożliwi w zakładzie gastronomicznym produkcję zapiekanek i frytek?
- Pytanie nr 25 - Jaką masę powinna mieć próbka kontrolna gulaszu pobrana do celów sanitarno-epidemiologicznych?
- Pytanie nr 26 - Na podstawie zamieszczonego w tabeli normatywu surowcowego oblicz zapotrzebowanie surowcowe na 75...
- Pytanie nr 27 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto 200 ml soku, jeżeli cena zakupu 2 litrów soku wynosi 10,00 zł, ...
- Pytanie nr 28 - Koszt sporządzenia 100 zestawów śniadaniowych wyniósł 400,00 zł. Ile wynosi cena gastronomiczna n...
- Pytanie nr 29 - Do zakładów gastronomicznych typu żywieniowego należy zaliczyć
- Pytanie nr 30 - Działalnością uzupełniającą świadczoną przez restaurację nie jest
- Pytanie nr 31 - Którą formę promocji zastosowała kawiarnia oferując w piątki, do godziny 16.00 wszystkie desery t...
- Pytanie nr 32 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz, ile wyniesie należność za wyżywienie grupy 20...
- Pytanie nr 33 - Oblicz kwotę udzielonego rabatu za 8 zestawów obiadowych, jeżeli cena 1 zestawu w karcie menu wyn...
- Pytanie nr 34 - Które czynności kelner powinien wykonywać z prawej strony gościa?
- Pytanie nr 35 - Która z metod obsługi gości polega na ustawieniu na stole zimnych przekąsek, ciast i napojów prze...
- Pytanie nr 36 - Który opis charakteryzuje system samoobsługowy typu francuskiego?
- Pytanie nr 37 - Obrus o wymiarach 140 cm x 140 cm powinien być używany do nakrycia stołu
- Pytanie nr 38 - Którego rodzaju bielizny stołowej użyto do nakrycia stołu na przedstawionym rysunku?
- Pytanie nr 39 - Na którym rysunku przedstawiony jest nóż do masła?
- Pytanie nr 40 - Na rysunku jest przedstawiony