LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2020
- Pytanie nr 1 - Źródłem białka roślinnego są
- Pytanie nr 2 - Który tłuszcz zawiera największą ilość NNKT, zgodnie z danymi zamieszczonymi w tabeli?
- Pytanie nr 3 - Która witamina zapewnia organizmowi człowieka prawidłowy wzrost i mineralizację kości?
- Pytanie nr 4 - Przedstawione w tabeli zmiany w organizmie człowieka są objawami przede wszystkim
- Pytanie nr 5 - Glicerol w organizmie człowieka powstaje w wyniku
- Pytanie nr 6 - Zgodnie z rekomendacją polskich norm żywienia zawartość soli kuchennej w diecie nie powinna przek...
- Pytanie nr 7 - Do potrawy z jaj sadzonych należy zaplanować dodatek, który uzupełni w potrawie brak
- Pytanie nr 8 - Zgodnie z zasadami zamiany produktów mleko można zastąpić
- Pytanie nr 9 - Ile kg pieczywa należy przygotować, aby zastąpić 5,0 kg kaszy, jeżeli zgodnie z tabelą zamiennośc...
- Pytanie nr 10 - Ile wynosi wartość energetyczna kotleta schabowego, który dostarcza organizmowi 6,5 g białka, 1,4...
- Pytanie nr 11 - Ile węglowodanów dostarczy organizmowi 1 porcja surówki z buraków i jabłek o masie 150 g, jeżeli ...
- Pytanie nr 12 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 1 porcji kisielu karmel...
- Pytanie nr 13 - Do oceny jakościowej sposobu żywienia należy zastosować metodę
- Pytanie nr 14 - W diecie laktowegetarian uwzględnia się warzywa, owoce oraz
- Pytanie nr 15 - Zaburzenie odżywiania, polegające na celowej utracie masy ciała i występowaniu jadłowstrętu psych...
- Pytanie nr 16 - Która instytucja kontroluje stan sanitarny zakładu i stan higieny pracowników?
- Pytanie nr 17 - Do obowiązków sommeliera należy
- Pytanie nr 18 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli określ, w jakiej temperaturze należy przechowywać go...
- Pytanie nr 19 - Który przyrząd służy do pomiaru ciśnienia pary w kotle warzelnym?
- Pytanie nr 20 - Próbki kontrolne potraw przeznaczone do celów sanitarno-epidemiologicznych należy pobierać w iloś...
- Pytanie nr 21 - W karcie menu restauracji należy umieścić informację o
- Pytanie nr 22 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz zapotrzebowanie na surowce do sporządzenia 4...
- Pytanie nr 23 - Ile należy zakupić mrożonych ryb pokrytych wodną glazurą, jeżeli normatyw surowcowy przewiduje uż...
- Pytanie nr 24 - Korzystając z danych zamieszczonych w tabeli, oblicz cenę brutto 1 zestawu obiadowego w przedszko...
- Pytanie nr 25 - Ile wynosi cena gastronomiczna netto 50 ml wódki, jeżeli koszt zakupu butelki wódki o pojemności ...
- Pytanie nr 26 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto 1 porcji barszczu ukraińskiego, jeżeli cena gastronomiczna nett...
- Pytanie nr 27 - Zakład gastronomiczny wprowadzając rabaty dla stałych gości stosuje, marketing-mix w zakresie
- Pytanie nr 28 - Jeżeli zakład gastronomiczny organizuje konferencję dla przedstawicieli branży gastronomicznej, t...
- Pytanie nr 29 - Na podstawie zamieszczonych w tabeli danych o usługach świadczonych podczas warsztatów dla matek ...
- Pytanie nr 30 - Ile zapłaci stały klient za obiad dla grupy 24 osób, jeśli standardowa cena jednego zestawu wynos...
- Pytanie nr 31 - Podając gościom zupę wyporcjowaną w talerzu głębokim, kelner stosuje serwis
- Pytanie nr 32 - Którą potrawę należy wyserwować z półmiska na talerz, stosując chwyt płaski sztućców?
- Pytanie nr 33 - Podłużne ozdobne serwety układane na obrusie to
- Pytanie nr 34 - Do konsumpcji zestawu składającego się z mostka cielęcego, puree z ziemniaków i kalafiora z wody ...
- Pytanie nr 35 - Którą zupę należy podać konsumentowi w naczyniu przedstawionym na rysunku?
- Pytanie nr 36 - W kieliszku przedstawionym na rysunku należy podać
- Pytanie nr 37 - Przedstawione na rysunku urządzenie służy do sporządzania
- Pytanie nr 38 - Do sporządzenia espresso należy wykorzystać
- Pytanie nr 39 - Na którym rysunku przedstawiono termos transportowy?
- Pytanie nr 40 - Urządzenie przedstawione na rysunku służy do sporządzania i ekspedycji