LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - STYCZEŃ 2012

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Który zakład gastronomiczny, ze względu na charakter świadczonych usług, zalicza się do typu uzup...
  • Pytanie nr 2 - Które czynności wykonywane są w zakładzie gastronomicznym barista?
  • Pytanie nr 3 - Jaką metodę obsługi zastosował kelner, który pobrał z ekspedycji potrawę ułożoną na półmisku i se...
  • Pytanie nr 4 - Przedstawiony na schemacie sposób podawania potraw dotyczy serwisu
  • Pytanie nr 5 - Jaki system ekspedycyjny przedstawiono na zamieszczonym schemacie?
  • Pytanie nr 6 - Gorące zakąski z sera podpuszczkowego dojrzewającego to
  • Pytanie nr 7 - W restauracji zorganizowano przyjęcie, na które kelnerzy przygotowali dwa razy więcej nakryć niż ...
  • Pytanie nr 8 - Na przyjęciu zasiadanym goście usadzeni będą po obu stronach stołu bankietowego. Do nakrycia stoł...
  • Pytanie nr 9 - Przyjęcie organizowane w godzinach od 16-tej do 20-tej, trwające około dwóch godzin to
  • Pytanie nr 10 - Na którym przyjęciu okolicznościowym można zastosować serwis francuski typu A do podawania tortu ...
  • Pytanie nr 11 - Na rysunku przedstawiono zestaw do serwowania
  • Pytanie nr 12 - Przedstawiony na rysunku zestaw służy do przyrządzania kawy po
  • Pytanie nr 13 - Naczynie przedstawione na fotografii to
  • Pytanie nr 14 - Która zupa powinna być podawana w filiżance?
  • Pytanie nr 15 - Na schemacie przedstawiono nakrycie podstawowe przygotowane do podania śniadania
  • Pytanie nr 16 - Na którym rysunku przedstawiono nakrycie przygotowane do podania spaghetti?
  • Pytanie nr 17 - Który zestaw potraw jest typowy dla kuchni polskiej?
  • Pytanie nr 18 - Moskole, kwaśnica i bundz to typowe potrawy
  • Pytanie nr 19 - Która wódka gatunkowa jest charakterystyczna dla kuchni włoskiej?
  • Pytanie nr 20 - Wołowina, baranina, płatki owsiane, chleb, mleko, ziemniaki są podstawowymi surowcami dla tradycy...
  • Pytanie nr 21 - Podstawą typowego dla kuchni rosyjskiej napoju jest
  • Pytanie nr 22 - Która potrawa jest typowa dla kuchni węgierskiej?
  • Pytanie nr 23 - Wino wytrawne na etykietach jest oznaczane napisem
  • Pytanie nr 24 - Informacja V.O. znajdująca się na etykiecie koniaku oznacza, że okres jego dojrzewania wynosi min...
  • Pytanie nr 25 - W jakiej temperaturze należy podawać zimne napoje bezalkoholowe w upalne dni?
  • Pytanie nr 26 - Temperatura podawania zupy pomidorowej z ryżem wynosi
  • Pytanie nr 27 - Jaka jest wymagana temperatura i dopuszczalny czas przechowywania zimnych zakąsek przygotowywanyc...
  • Pytanie nr 28 - W jakiej temperaturze należy przechowywać miody pitne?
  • Pytanie nr 29 - Najwięcej wapnia w 100 g produktu zawiera
  • Pytanie nr 30 - Oblicz, ile białka dostarczy 200 g marchewki z groszkiem, jeżeli 100 g tej potrawy zawiera 60 g m...
  • Pytanie nr 31 - Ile energii dostarcza organizmowi 100 ml coca-coli, jeżeli w tej objętości znajduje się 11 g węgl...
  • Pytanie nr 32 - Która potrawa dostarczy w 100 g najwięcej tłuszczu?
  • Pytanie nr 33 - Ile posiłków należy uwzględnić przy planowaniu jadłospisu dziennego dla dzieci w wieku od 4 do 6 ...
  • Pytanie nr 34 - Którego produktu nie należy polecać osobie z zaleconą dietą lekkostrawną?
  • Pytanie nr 35 - Który zestaw obiadowy zaplanowano zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia?
  • Pytanie nr 36 - Konsumentowi z chorobą wrzodową jako drugie danie obiadowe należy zaproponować
  • Pytanie nr 37 - Napój alkoholowy podawany do kawy to
  • Pytanie nr 38 - Które naczynie służy do jednoporcjowego podawania kawy mazagran?
  • Pytanie nr 39 - Na którym rysunku przedstawiono chwyt stosowany do serwowania jaj garnirowanych serwisem francusk...
  • Pytanie nr 40 - W restauracji na życzenie klienta zorganizowano przyjęcie zasiadane, na którym potrawy będą serwo...
  • Pytanie nr 41 - Na rachunek bankowy restauracji wpłynęła kwota 1 500 zł z rachunku bankowego zleceniodawcy. W jak...
  • Pytanie nr 42 - Trybuszon służy
  • Pytanie nr 43 - Zakład gastronomiczny w celu pozyskania nowych klientów nie powinien
  • Pytanie nr 44 - W przypadku stwierdzenia ulatniania się gazu z urządzenia gazowego należy w pierwszej kolejności
  • Pytanie nr 45 - Na rysunku przedstawiono sztućce przeznaczone do konsumpcji
  • Pytanie nr 46 - Który związek chemiczny gromadzony w bulwach kiełkujących ziemniaków może spowodować zatrucie pok...
  • Pytanie nr 47 - Spożycie mięsa wieprzowego niebadanego weterynaryjnie grozi zakażeniem
  • Pytanie nr 48 - Jakie środki ochrony indywidualnej powinien stosować pracownik wykonujący obróbkę wstępną brudną ...
  • Pytanie nr 49 - Nowo zaprojektowana restauracja dysponuje salą o powierzchni 48 m2. Ile miejsc konsumenckich możn...
  • Pytanie nr 50 - Pracownik zakładu gastronomicznego postępując nieuważnie oparzył sobie dłoń gorącą wodą. Poparzon...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ