LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - TEST WIEDZY NR 3

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 200...
  • Pytanie nr 2 - Podaj, który z poniższych czynników NIE jest brany pod uwagę przy certyfikacji produktów jako eko...
  • Pytanie nr 3 - Ustal, które z poniższych stwierdzeń jest nieprawdziwe odnośnie oceny organoleptycznej żywności....
  • Pytanie nr 4 - Produkt Kolor Zapach Smak Konsystencja Produkt A Zgodny z oczekiwaniami Zgodny z o...
  • Pytanie nr 5 - Wybierz prawdziwe stwierdzenie dotyczące wpływu metod utrwalania żywności na jakość i trwałość wy...
  • Pytanie nr 6 - Która metoda utrwalania żywności jest najbardziej odpowiednia dla produktów o wysokiej zawartości...
  • Pytanie nr 7 - Podczas magazynowania surowców spożywczych, operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego zauw...
  • Pytanie nr 8 - Podczas przygotowywania surowców do produkcji wyrobów spożywczych, operator maszyn zauważa obecno...
  • Pytanie nr 9 - Jaki wpływ na jakość surowców spożywczych może mieć niewłaściwe zarządzanie wilgotnością w magazy...
  • Pytanie nr 10 - Podczas konserwacji maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, które z poniżs...
  • Pytanie nr 11 - Po zakończeniu konserwacji maszyny stosowanej w produkcji wyrobów spożywczych, co powinieneś zrob...
  • Pytanie nr 12 - Dlaczego konserwacja maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych jest tak ważna...
  • Pytanie nr 13 - Załóżmy, że masz do zmagazynowania partię wyrobów gotowych, które wymagają przechowywania w specy...
  • Pytanie nr 14 - Załóż, że pracujesz w magazynie firmy produkującej soki. Dostajesz zlecenie na przemieszczenie pa...
  • Pytanie nr 15 - Podczas przygotowywania wyrobów gotowych do dystrybucji, jakie zagrożenie zdrowotne może wystąpić...
  • Pytanie nr 16 - Czas Temperatura 8:00 5°C 10:00 7°C 12:00 10°C 14:00 12°C 16:00...
  • Pytanie nr 17 - Jaki jest obowiązek operatora maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego wobec przepisów dotyczących...
  • Pytanie nr 18 - Jaka jest odpowiedzialność operatora maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego za niewłaściwe przec...
  • Pytanie nr 19 - Jaki jest stosunek kaloryczności tłuszczu do kaloryczności węglowodanów?
  • Pytanie nr 20 - Jakie jest znaczenie wartości energetycznej w kontekście produkcji wyrobów spożywczych?
  • Pytanie nr 21 - Zidentyfikuj, który z poniższych procesów produkcji jest typowy dla produktów ekologicznych.
  • Pytanie nr 22 - Jakie są główne zalety stosowania maszyn i urządzeń w produkcji ekologicznej?
  • Pytanie nr 23 - Twoja firma planuje wprowadzić nowy produkt - ciastka z czekoladą. Dokumentacja technologiczna wy...
  • Pytanie nr 24 - Podczas oceny organoleptycznej dodatków do żywności, stwierdziłeś, że kolor jednego z dodatków je...
  • Pytanie nr 25 - Przy produkcji mleka UHT, której operacji nie wykonuje się?
  • Pytanie nr 26 - Podczas prowadzenia procesu produkcji wyrobów spożywczych, zauważasz, że temperatura w piecu do w...
  • Pytanie nr 27 - Podczas produkcji jogurtu naturalnego, odczytujesz pH produktu jako 4,5. Sprawdzając dokumentację...
  • Pytanie nr 28 - Podczas oceny organoleptycznej wyrobu gotowego zauważyłeś, że smak różni się od tego, który jest ...
  • Pytanie nr 29 - Co jest najważniejszym celem przestrzegania procedur zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrow...
  • Pytanie nr 30 - Które z poniższych urządzeń jest najbardziej odpowiednie do produkcji jogurtu naturalnego?
  • Pytanie nr 31 - Typ dokumentuZawartość AInformacje o parametrach technicznych maszyny BHistoria przeglądów i ...
  • Pytanie nr 32 - Jesteś odpowiedzialny za obsługę nowej maszyny do produkcji wyrobów spożywczych. Jakie dokumenty ...
  • Pytanie nr 33 - Zauważyłeś, że jedna z maszyn w zakładzie produkcji wyrobów spożywczych działa niesprawnie. Jakie...
  • Pytanie nr 34 - Podczas obsługi maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, jakie dokumenty po...
  • Pytanie nr 35 - Podczas obsługi maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji wyrobów spożywczych, które z poniższych...
  • Pytanie nr 36 - Załóż, że jesteś operatorem maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym i musisz przygotować dokumen...
  • Pytanie nr 37 - Przygotowujesz dokumentację magazynową dla partii wyrobów gotowych. W jakiej jednostce powinieneś...
  • Pytanie nr 38 - Jesteś odpowiedzialny za przemieszczanie ciężkich ładunków na duże dystanse w magazynie. Który śr...
  • Pytanie nr 39 - Przygotowujesz maszynę do produkcji mleka. Które z poniższych czynności jest nieodpowiednie podcz...
  • Pytanie nr 40 - Zastanów się nad procesem przygotowania maszyny do produkcji soku. Które z poniższych działań jes...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ