LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 + HGT12 - CZERWIEC 2009 (test 2)
- Pytanie nr 1 - Sommelier to pracownik
- Pytanie nr 2 - Podawanie potraw ze stolika dostawczego lub wózka kelnerskiego to metoda serwowania zwana
- Pytanie nr 3 - Kawa po staropolsku to kawa z dodatkiem
- Pytanie nr 4 - Śniadanie proste to inaczej
- Pytanie nr 5 - Zupa jarzynowa - Minestra to potrawa kuchni
- Pytanie nr 6 - Ustawienie na stole pełnego nakrycia, półmisków z zimnymi zakąskami, napojów alkoholowych i bezal...
- Pytanie nr 7 - Zakąska zimna, którą kelner powinien podać na lodzie to
- Pytanie nr 8 - Który sposób przenoszenia szkła nie jest poprawny?
- Pytanie nr 9 - Oficjalne przyjęcie organizowane w godzinach 12.00 - 13.00, na którym kelnerzy roznoszą na tacach...
- Pytanie nr 10 - Obrus zwisa poza brzeg stołu 25 - 30 cm. Tak nakryty stół ma zastosowanie na przyjęcie typu
- Pytanie nr 11 - Przyjęcia koktajlowe organizowane są w godzinach
- Pytanie nr 12 - Przedstawione na rysunku naczynie służy do podawania
- Pytanie nr 13 - Na rysunku przedstawiono sztućce do krojenia i nakładania
- Pytanie nr 14 - Do rozdrabniania i łączenia składników soft drinku służy
- Pytanie nr 15 - Kelner nakrywając stół, przed przyjściem gości powinien przenosić sztućce
- Pytanie nr 16 - Z lewej strony konsumenta kelner
- Pytanie nr 17 - Na rysunku przedstawiono serwowanie potraw metodą
- Pytanie nr 18 - Kartoflak to charakterystyczne danie dla kuchni regionu
- Pytanie nr 19 - Tequila to wódka gatunkowa pochodząca
- Pytanie nr 20 - Narodowym zwyczajem Anglików jest picie herbaty o godzinie
- Pytanie nr 21 - Trzy gwiazdki umieszczone na etykiecie butelki koniaku francuskiego oznaczają, że okres leżakowan...
- Pytanie nr 22 - Śmietanka o zawartości 18% tłuszczu nie nadaje się do
- Pytanie nr 23 - Zalecana temperatura parzenia kawy wynosi około
- Pytanie nr 24 - Dopuszczalny czas przechowywania befsztyka tatarskiego w temperaturze od 4°C do 6°C wynosi
- Pytanie nr 25 - Piwo powinno być przechowywane w ciemnych i chłodnych pomieszczeniach w temperaturze
- Pytanie nr 26 - Produkty zbożowe są głównym źródłem
- Pytanie nr 27 - Jak zapobiegać stracie witamin podczas obróbki wstępnej warzyw korzeniowych?
- Pytanie nr 28 - Który z podanych zestawów potraw jest wskazany przy chorobie wrzodowej żołądka?
- Pytanie nr 29 - Na wielkanocny stół nie podaje się
- Pytanie nr 30 - Planując jadłospis dla osoby chorej na celiakię należy wyeliminować produkty i potrawy zawierając...
- Pytanie nr 31 - W diecie wysokobiałkowej zalecanym napojem jest
- Pytanie nr 32 - Jaki napój alkoholowy można zaproponować konsumentowi do deseru?
- Pytanie nr 33 - Do pieczonej kaczki można zaproponować konsumentowi wino
- Pytanie nr 34 - Do konsumpcji pasztetu w cieście francuskim podaje się
- Pytanie nr 35 - Zupę szczawiową z jajkiem podaje się
- Pytanie nr 36 - Na deser owoce wieloporcjowo podaje się
- Pytanie nr 37 - Mazagran podaje się
- Pytanie nr 38 - Zakład gastronomiczny przyjął zlecenie na zorganizowanie cocktail party. Które menu można zastoso...
- Pytanie nr 39 - Wskaż poprawną kolejność podawania potraw podczas bankietu.
- Pytanie nr 40 - System rozliczeń kelnerskich, który wymaga kasy, w której kelner ma swój licznik z kluczem nazywa...
- Pytanie nr 41 - Prawidłowo wystawiony konsumentowi rachunek powinien zawierać następujące informacje:
- Pytanie nr 42 - W okresie ferii zimowych w zakładzie gastronomicznym wprowadzono o 30% niższe ceny na dania główn...
- Pytanie nr 43 - W lokalu gastronomicznym wzrosła ilość skarg klientów na jakość obsługi kelnerskiej. Jakie działa...
- Pytanie nr 44 - Jaki rodzaj reklamy należy zastosować w celu masowego rozpowszechnienia informacji o działalności...
- Pytanie nr 45 - Kawa, aby miała miły i intensywny aromat powinna być przechowywana
- Pytanie nr 46 - Pracodawca zatrudniając pracownika na stanowisko kucharza ma obowiązek skierować go na badania
- Pytanie nr 47 - Maksymalny czas schładzania potraw przygotowanych w technologii Cook-chill (gotuj i schłódź) wyno...
- Pytanie nr 48 - Rozdzielenie pomieszczeń obróbki wstępnej jako "strefy brudnej" od pomieszczeń obróbki właściwej ...
- Pytanie nr 49 - Zgodnie z wymogami Dobrej Praktyki Higienicznej (GHP) i systemu HACCP, polietylenowe deski do kro...
- Pytanie nr 50 - Pracownica podczas wykonywania pracy na stojąco w dusznym pomieszczeniu doznała omdlenia. Podczas...