LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA SPC2 - TEST WIEDZY NR 8

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - W tabeli poniżej przedstawiono różne typy środków transportu wewnętrznego używanych w magazynie w...
  • Pytanie nr 2 - Przyjrzyj się tabeli przedstawiającej zawartość składników odżywczych w 100g produktu: Składni...
  • Pytanie nr 3 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest niezbędny do budowy i naprawy tkanek w organ...
  • Pytanie nr 4 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest głównym źródłem witamin i składników mineral...
  • Pytanie nr 5 - Wskaż, który z poniższych składników odżywczych jest niezbędny do produkcji hormonów i izolacji t...
  • Pytanie nr 6 - Wskaż, które z poniższych miejsc jest najbardziej prawdopodobne do pozyskania produktów ekologicz...
  • Pytanie nr 7 - Przy produkcji jogurtu, jakie zmiany biochemiczne zachodzą pod wpływem fermentacji mlekowej?
  • Pytanie nr 8 - Jakie działanie ma dodatek azotanów i azotynów do mięsa podczas jego przetwarzania?
  • Pytanie nr 9 - Planujesz produkcję mrożonego mięsa. Która metoda utrwalania żywności będzie najbardziej odpowied...
  • Pytanie nr 10 - Podaj, która z poniższych metod utrwalania żywności jest najmniej odpowiednia dla utrzymania wart...
  • Pytanie nr 11 - Zidentyfikuj urządzenie z poniższej tabeli, które jest częścią instalacji technicznej stosowanej ...
  • Pytanie nr 12 - Zidentyfikuj, jaki typ instalacji technicznej w zakładzie przetwórstwa spożywczego jest oznaczony...
  • Pytanie nr 13 - Który kolor jest zazwyczaj używany do oznaczania instalacji gazowej w zakładach przetwórstwa spoż...
  • Pytanie nr 14 - Jakie są główne źródła zanieczyszczeń wody w przemyśle spożywczym?
  • Pytanie nr 15 - Podczas monitorowania warunków magazynowania surowców, zauważyłeś, że temperatura w magazynie zac...
  • Pytanie nr 16 - Zgodnie z poniższą tabelą, który z surowców wymaga przechowywania w najniższej temperaturze? ...
  • Pytanie nr 17 - Przygotowujesz magazyn do przechowywania dodatków do żywności. Jakie warunki musisz zapewnić, aby...
  • Pytanie nr 18 - Co jest najważniejszym krokiem w przygotowaniu surowców do produkcji wyrobów spożywczych?
  • Pytanie nr 19 - Rozważasz zakup nowego urządzenia do przygotowywania surowców na produkcję jogurtu. Które z poniż...
  • Pytanie nr 20 - Podczas obsługi maszyny do produkcji wyrobów spożywczych, zauważyłeś, że niektóre surowce nie są ...
  • Pytanie nr 21 - Podczas magazynowania surowców spożywczych, zidentyfikowałeś nieznany biały proszek na powierzchn...
  • Pytanie nr 22 - Załóż, że jesteś operatorem maszyn w przemyśle spożywczym i otrzymałeś dostawę surowców, które ma...
  • Pytanie nr 23 - Jesteś operatorem maszyn w fabryce produkującej dżem. Który z poniższych procesów jednostkowych j...
  • Pytanie nr 24 - Proces jednostkowy Przykładowy produkt Fermentacja ? Który z poniższych produktów...
  • Pytanie nr 25 - Wybierz, który z poniższych parametrów technologicznych ma największy wpływ na kolor gotowego pro...
  • Pytanie nr 26 - Otrzymałeś nową instrukcję stanowiskową dotyczącą obsługi maszyny do produkcji sosów. W instrukcj...
  • Pytanie nr 27 - Produkt Temperatura przechowywania Mleko 4°C Ser 8°C Jogurt 5°C Mięso...
  • Pytanie nr 28 - Operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego musi znać i stosować zasady HACCP (Hazard Analys...
  • Pytanie nr 29 - Podczas produkcji dżemu, zauważasz, że konsystencja produktu jest zbyt rzadka. Jakie działanie po...
  • Pytanie nr 30 - Podczas prowadzenia procesu produkcji sera, zauważyłeś, że koagulacja mleka jest niewystarczająca...
  • Pytanie nr 31 - Podczas oceny organoleptycznej gotowego produktu zauważasz, że ma on nierównomierny kolor. Co to ...
  • Pytanie nr 32 - Przygotowujesz się do rozpoczęcia procesu produkcji. Które z poniższych działań jest zgodne z pro...
  • Pytanie nr 33 - Załóż, że jesteś operatorem maszyny do produkcji jogurtu. W dokumentacji technicznej maszyny zauw...
  • Pytanie nr 34 - W dokumentacji technicznej maszyny do produkcji serów zauważyłeś, że temperatura dojrzewania powi...
  • Pytanie nr 35 - Zidentyfikuj potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z obsługą maszyn do produkcji wyrobów spoż...
  • Pytanie nr 36 - Podczas obsługi maszyn do produkcji wyrobów spożywczych, które z poniższych działań jest najważni...
  • Pytanie nr 37 - Jaki jest najczęstszy rodzaj zagrożenia biologicznego występujący podczas obsługi maszyn i urządz...
  • Pytanie nr 38 - Jakie jest główne zagrożenie fizyczne związane z obsługą maszyn i urządzeń stosowanych w produkcj...
  • Pytanie nr 39 - Jako operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego, musisz przygotować wyroby gotowe do dystry...
  • Pytanie nr 40 - Produkt Data produkcji Data ważności Ciastka 2022-05-01 2022-08-01 Chleb 2022-...

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ