LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT2 - STYCZEŃ 2022
- Pytanie nr 1 - Na której ilustracji przedstawiono warzywo liściowe?
- Pytanie nr 2 - Ziarna zbóż działają zakwaszająco na organizm człowieka, dzięki dużej zawartości w nich
- Pytanie nr 3 - Do produktów pochodzenia roślinnego należą
- Pytanie nr 4 - Do tłuszczów o najkrótszym okresie przechowywania w optymalnych warunkach należy
- Pytanie nr 5 - Na podstawie danych w tabeli wskaż środek spożywczy, który zawiera najwięcej węglowodanów.
- Pytanie nr 6 - Podstawowym surowcem do produkcji musztardy jest
- Pytanie nr 7 - Dobrej jakości surówka powinna charakteryzować się
- Pytanie nr 8 - Najkrócej w optymalnych warunkach chłodniczych należy przechowywać
- Pytanie nr 9 - W magazynie o wilgotności 50÷65% należy przechowywać
- Pytanie nr 10 - Przechowywanie kremu sułtańskiego w optymalnych warunkach dłużej niż 6 godzin, może spowodować, ż...
- Pytanie nr 11 - Instrukcje i procedury Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczą działań związanych
- Pytanie nr 12 - Którą metodę utrwalania żywności należy zastosować, aby papryka zachowała jak największą ilość wi...
- Pytanie nr 13 - Którą metodę utrwalania zastosowano do otrzymania ogórków kiszonych?
- Pytanie nr 14 - Do otrzymania którego produktu zastosowano chemiczną metodę utrwalania?
- Pytanie nr 15 - Przedmagazyn należy wyposażyć, oprócz wagi, stołu i umywalki, w wózek
- Pytanie nr 16 - Minimalna temperatura mierzona przez 2 minuty wewnątrz pieczonego schabu, powinna wynosić nie mni...
- Pytanie nr 17 - Ile kilogramów mrożonych, rybnych filetów należy pobrać z magazynu, aby przygotować 150 porcji po...
- Pytanie nr 18 - Korzystając z przedstawionego normatywu surowcowego, oblicz ile porcji potrawy należy sporządzić ...
- Pytanie nr 19 - Wykorzystując wszystkie surowce wymienione w przedstawionym normatywie, należy sporządzić czekola...
- Pytanie nr 20 - Zamieszczony fragment sposobu wykonania ciasta dotyczy produkcji
- Pytanie nr 21 - Mruganie to technika gotowania
- Pytanie nr 22 - Które ciasto przed formowaniem wyrobów należy schłodzić w lodówce?
- Pytanie nr 23 - Przedstawiony na rysunku wyrób cukierniczy, należy sporządzać z ciasta
- Pytanie nr 24 - Który surowiec powinien być wpisany w miejscu oznaczonym w tabeli symbolem X, by mógł być zastoso...
- Pytanie nr 25 - Do sporządzenia potrawki należy użyć mięsa
- Pytanie nr 26 - Powstałe podczas formowanie sztufady okrawki mięsa należy wykorzystać do sporządzania
- Pytanie nr 27 - Który proces zachodzi podczas sporządzania kisielu kawowego, po dodaniu zawiesiny z mleka i mąki?
- Pytanie nr 28 - Długotrwałe wyrabianie ciasta ziemniaczanego powoduje, że ciasto staje się
- Pytanie nr 29 - Długotrwałe gotowanie wywaru z rozdrobnionych buraków powoduje zmianę jego ciemnoczerwonej barwy ...
- Pytanie nr 30 - Które z przedstawionych na ilustracjach mieszadeł, należy zamontować w miesiarce planetarnej, aby...
- Pytanie nr 31 - Przedstawiony na ilustracji nóż należy stosować
- Pytanie nr 32 - Zastosowanie którego urządzenia pozwala na utrzymanie określonej temperatury wydawanych ciepłych ...
- Pytanie nr 33 - Suflet z sera należy podawać
- Pytanie nr 34 - Której potrawy nie należy podawać na półmisku platerowym?
- Pytanie nr 35 - Zupę cebulową należy wydawać
- Pytanie nr 36 - Którą potrawę należy podawać z cząstką cytryny?
- Pytanie nr 37 - Ile porcji napoju otrzyma się z 8 opakowań soku o pojemności 1,5 l każdy, jeżeli na 1 porcję napo...
- Pytanie nr 38 - Zgodnie z zasadami HACCP rozmrażanie mięsa należy przeprowadzać w temperaturze
- Pytanie nr 39 - Pasztet z kurczaka i warzyw należy kroić na desce koloru
- Pytanie nr 40 - Krytycznym punktem kontrolnym, który należy monitorować podczas sporządzania udek faszerowanych p...