LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - STYCZEŃ 2016

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Najwięcej tłuszczu dostarczy organizmowi człowieka spożycie 100 g
  • Pytanie nr 2 - Która witamina należy do grupy składników rozpuszczalnych w tłuszczach?
  • Pytanie nr 3 - Makro elementem jest
  • Pytanie nr 4 - Cukrem występującym w mleku jest
  • Pytanie nr 5 - Który produkt należy do grupy "pustych kalorii", dostarczających organizmowi tylko węglowodanów p...
  • Pytanie nr 6 - Które cukry proste powstaną w wyniku hydrolizy maltozy?
  • Pytanie nr 7 - Lipaza trzustkowa rozkłada
  • Pytanie nr 8 - W którym zestawie zaplanowano potrawy różniące się barwą, smakiem i metodą obróbki cieplnej?
  • Pytanie nr 9 - Którego produktu zbożowego nie należy stosować w diecie łatwostrawnej?
  • Pytanie nr 10 - W diecie laktowegetarian należy uwzględnić
  • Pytanie nr 11 - Planując jadłospisy, nasiona roślin strączkowych można zastąpić
  • Pytanie nr 12 - Ile tłuszczu znajduje się w 100 g rogala maślanego o wartości energetycznej 330 kcal i zawartości...
  • Pytanie nr 13 - Korzystając z normatywu surowcowego oblicz, ile białka dostarczy organizmowi jedna porcja jajeczn...
  • Pytanie nr 14 - Jeśli 200 g deseru dostarcza 7 g węglowodanów, 5 g białka i 4 g tłuszczu to wartość energetyczna ...
  • Pytanie nr 15 - W metodzie analitycznej do oceny sposobu żywienia wykorzystuje się
  • Pytanie nr 16 - Jeśli wskaźnik Body Mass Index - BMI wynosi 29, to oznacza to
  • Pytanie nr 17 - Dieta Dukana polega na ograniczeniu spożywania produktów
  • Pytanie nr 18 - W organizmie człowieka wchłanianie żelaza zwiększa
  • Pytanie nr 19 - Spożywanie produktów o niskim indeksie glikemicznym jest zalecane w żywieniu chorych
  • Pytanie nr 20 - Instytucją odpowiedzialną za opracowanie polskich tabel składu i wartości odżywczej produktów spo...
  • Pytanie nr 21 - W technologii cook-freeze potrawy po obróbce cieplnej zamraża się
  • Pytanie nr 22 - Wyżywienie niepełne prowadzą
  • Pytanie nr 23 - Jaką ilością śmietany o zawartości tłuszczu 36% można zastąpić 20 g masła, jeśli 100 g masła zawi...
  • Pytanie nr 24 - Ile powinna wynosić minimalna temperatura serwowania zup gorących?
  • Pytanie nr 25 - Której choroby cywilizacyjnej dotyczą zamieszczone w ramce zalecenia Instytutu Żywności i Żywieni...
  • Pytanie nr 26 - Który zestaw należy stosować w żywieniu dziewcząt w wieku 14 lat, o małej aktywności fizycznej, j...
  • Pytanie nr 27 - Zakład gastronomiczny świadcząc usługi cateringowe, do transportu zup gorących powinien stosować...
  • Pytanie nr 28 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli oblicz zapotrzebowanie na surowce niezbędne do sporzą...
  • Pytanie nr 29 - Do sporządzenia 4 porcji kawy latte użyto 160 ml kawy espresso i 1 200 ml mleka. Ile kawy i mleka...
  • Pytanie nr 30 - Oblicz cenę gastronomiczną netto 100 ml wina, jeśli zakupiona butelka o pojemności 0,75 1 kosztow...
  • Pytanie nr 31 - Do grupy zakładów gastronomicznych typu uzupełniającego zalicza się
  • Pytanie nr 32 - Właściciel restauracji wprowadzając 20% upust cenowy dla rodziny z dziećmi, która zamówi co najmn...
  • Pytanie nr 33 - Koszty organizacji bankietu wynoszą 2 500,00 zł. Oblicz zadatek w wysokości 20%, który powinien w...
  • Pytanie nr 34 - Ilu kelnerów powinna zatrudnić restauracja do obsługi 150 gości podczas przyjęcia zasiadanego, je...
  • Pytanie nr 35 - Zestaw naczyń przedstawionych na zdjęciu przygotowano do sporządzenia i podania herbaty
  • Pytanie nr 36 - Do serwowania jaj garnirowanych z półmiska na talerz gościa, należy stosować serwis
  • Pytanie nr 37 - Nakrycie przedstawione na schemacie przygotowano na przyjęcie typu
  • Pytanie nr 38 - Stoliki koktajlowe ustawione na przyjęciu służą
  • Pytanie nr 39 - Talerzyk do pieczywa powinien mieć średnicę
  • Pytanie nr 40 - Urządzenie przedstawione na zdjęciu służy

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ