LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA ROL5 - CZERWIEC 2014

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Przedsiębiorca uruchamiający jednoosobową działalność gospodarczą musi wypełnić wniosek
  • Pytanie nr 2 - Wymagany niezbędny kapitał założycielski do uruchomienia spółki akcyjnej wynosi minimum
  • Pytanie nr 3 - Która ze spółek posiada osobowość prawną?
  • Pytanie nr 4 - Miejscowy, drobny producent owoców swoje produkty będzie sprzedawał na rynku
  • Pytanie nr 5 - Usługą nie jest
  • Pytanie nr 6 - Źródłem kapitału własnego przedsiębiorstwa, prowadzonego w formie gospodarstwa rolnego nie jest...
  • Pytanie nr 7 - Do kapitałów obcych przedsiębiorstwa zalicza się
  • Pytanie nr 8 - Maria Nowak pracuje w zakładzie Przetwórstwa Spożywczego "Owocek" od 1.02.2000 r. W lipcu 2013 r....
  • Pytanie nr 9 - Dokumentem, który musi otrzymać każdy zwalniany z pracy pracownik, jest
  • Pytanie nr 10 - Który styl zarządzania charakteryzuje kierownika biernego w stosunku do jego podwładnych, nie kom...
  • Pytanie nr 11 - Demokratyczny styl zarządzania zakłada, że
  • Pytanie nr 12 - Elementami występującymi w tradycyjnym modelu marketingu mix, za pomocą których można oddziaływać...
  • Pytanie nr 13 - Publiczne kontakty, relacje z otoczeniem, które mają na celu dbałość o dobry wizerunek firmy, to...
  • Pytanie nr 14 - Reklama, która swym przekazem dąży do zmiany postaw i przekonań ludzi, to reklama
  • Pytanie nr 15 - Mąka wysoką wartość wypiekową zawdzięcza zawartości w niej
  • Pytanie nr 16 - Proces absorpcji tłuszczu przez organizm człowieka jest procesem skomplikowanym. Przyjmuje się, ż...
  • Pytanie nr 17 - Defekacja to proces zachodzący podczas przetwarzania
  • Pytanie nr 18 - Melasa to produkt uboczny powstający podczas produkcji
  • Pytanie nr 19 - Szponder uzyskuje się z mięsa
  • Pytanie nr 20 - Przechowywanie w wodzie wapiennej i w warunkach chłodniczych to metody przedłużania trwałości
  • Pytanie nr 21 - Najlepsza temperatura do przechowywania pasteryzowanych konserw mięsnych to
  • Pytanie nr 22 - Pasteryzacja to proces przedłużania trwałości produktów w temperaturze
  • Pytanie nr 23 - Mąka tortowa pszenna oznaczana jest symbolem
  • Pytanie nr 24 - Produktami końcowymi wirowania mleka jest
  • Pytanie nr 25 - System zapewniający bezpieczeństwo żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z pu...
  • Pytanie nr 26 - Podatek VAT to
  • Pytanie nr 27 - Stawka podatku liniowego w roku 2014 wynosi
  • Pytanie nr 28 - Dowód księgowy, występujący w gospodarce magazynowej, potwierdzający przyjęcie nowego towaru, sur...
  • Pytanie nr 29 - Do składników aktywów trwałych przedsiębiorstwa rolnego nie należy
  • Pytanie nr 30 - Do aktywów obrotowych zalicza się
  • Pytanie nr 31 - Środki pieniężne w kasie inwentaryzuje się metodą
  • Pytanie nr 32 - Środkiem trwałym, który nie podlega amortyzacji, jest
  • Pytanie nr 33 - Wysokość amortyzacji rocznej budynku o wartości początkowej 100 000 zł, którego okres użytkowania...
  • Pytanie nr 34 - Operację gospodarczą o treści "spłacono z rachunku bieżącego część zobowiązań wobec dostawców" ew...
  • Pytanie nr 35 - Zasada polegająca na tym, że całość posiadanych przez przedsiębiorstwo aktywów stałych jest finan...
  • Pytanie nr 36 - Zakładając, że miesięczne przychody firmy produkującej olej rzepakowy wynoszą 84 000 zł, koszty m...
  • Pytanie nr 37 - Do kosztów rodzajowych zalicza się
  • Pytanie nr 38 - Oblicz koszt jednostkowy oczyszczenia 1 tony żyta, jeżeli: - miesięczne koszty stałe wynoszą: 10...
  • Pytanie nr 39 - Agnieszka jest lektorką w prywatnej szkole językowej i otrzymuje wynagrodzenie brutto w wysokości...
  • Pytanie nr 40 - Przedsiębiorcy prowadzący podatkową księgę przychodów i rozchodów rejestrują w niej

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ