LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA ROL5 - CZERWIEC 2014
- Pytanie nr 1 - Przedsiębiorca uruchamiający jednoosobową działalność gospodarczą musi wypełnić wniosek
- Pytanie nr 2 - Wymagany niezbędny kapitał założycielski do uruchomienia spółki akcyjnej wynosi minimum
- Pytanie nr 3 - Która ze spółek posiada osobowość prawną?
- Pytanie nr 4 - Miejscowy, drobny producent owoców swoje produkty będzie sprzedawał na rynku
- Pytanie nr 5 - Usługą nie jest
- Pytanie nr 6 - Źródłem kapitału własnego przedsiębiorstwa, prowadzonego w formie gospodarstwa rolnego nie jest...
- Pytanie nr 7 - Do kapitałów obcych przedsiębiorstwa zalicza się
- Pytanie nr 8 - Maria Nowak pracuje w zakładzie Przetwórstwa Spożywczego "Owocek" od 1.02.2000 r. W lipcu 2013 r....
- Pytanie nr 9 - Dokumentem, który musi otrzymać każdy zwalniany z pracy pracownik, jest
- Pytanie nr 10 - Który styl zarządzania charakteryzuje kierownika biernego w stosunku do jego podwładnych, nie kom...
- Pytanie nr 11 - Demokratyczny styl zarządzania zakłada, że
- Pytanie nr 12 - Elementami występującymi w tradycyjnym modelu marketingu mix, za pomocą których można oddziaływać...
- Pytanie nr 13 - Publiczne kontakty, relacje z otoczeniem, które mają na celu dbałość o dobry wizerunek firmy, to...
- Pytanie nr 14 - Reklama, która swym przekazem dąży do zmiany postaw i przekonań ludzi, to reklama
- Pytanie nr 15 - Mąka wysoką wartość wypiekową zawdzięcza zawartości w niej
- Pytanie nr 16 - Proces absorpcji tłuszczu przez organizm człowieka jest procesem skomplikowanym. Przyjmuje się, ż...
- Pytanie nr 17 - Defekacja to proces zachodzący podczas przetwarzania
- Pytanie nr 18 - Melasa to produkt uboczny powstający podczas produkcji
- Pytanie nr 19 - Szponder uzyskuje się z mięsa
- Pytanie nr 20 - Przechowywanie w wodzie wapiennej i w warunkach chłodniczych to metody przedłużania trwałości
- Pytanie nr 21 - Najlepsza temperatura do przechowywania pasteryzowanych konserw mięsnych to
- Pytanie nr 22 - Pasteryzacja to proces przedłużania trwałości produktów w temperaturze
- Pytanie nr 23 - Mąka tortowa pszenna oznaczana jest symbolem
- Pytanie nr 24 - Produktami końcowymi wirowania mleka jest
- Pytanie nr 25 - System zapewniający bezpieczeństwo żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z pu...
- Pytanie nr 26 - Podatek VAT to
- Pytanie nr 27 - Stawka podatku liniowego w roku 2014 wynosi
- Pytanie nr 28 - Dowód księgowy, występujący w gospodarce magazynowej, potwierdzający przyjęcie nowego towaru, sur...
- Pytanie nr 29 - Do składników aktywów trwałych przedsiębiorstwa rolnego nie należy
- Pytanie nr 30 - Do aktywów obrotowych zalicza się
- Pytanie nr 31 - Środki pieniężne w kasie inwentaryzuje się metodą
- Pytanie nr 32 - Środkiem trwałym, który nie podlega amortyzacji, jest
- Pytanie nr 33 - Wysokość amortyzacji rocznej budynku o wartości początkowej 100 000 zł, którego okres użytkowania...
- Pytanie nr 34 - Operację gospodarczą o treści "spłacono z rachunku bieżącego część zobowiązań wobec dostawców" ew...
- Pytanie nr 35 - Zasada polegająca na tym, że całość posiadanych przez przedsiębiorstwo aktywów stałych jest finan...
- Pytanie nr 36 - Zakładając, że miesięczne przychody firmy produkującej olej rzepakowy wynoszą 84 000 zł, koszty m...
- Pytanie nr 37 - Do kosztów rodzajowych zalicza się
- Pytanie nr 38 - Oblicz koszt jednostkowy oczyszczenia 1 tony żyta, jeżeli: - miesięczne koszty stałe wynoszą: 10...
- Pytanie nr 39 - Agnieszka jest lektorką w prywatnej szkole językowej i otrzymuje wynagrodzenie brutto w wysokości...
- Pytanie nr 40 - Przedsiębiorcy prowadzący podatkową księgę przychodów i rozchodów rejestrują w niej