LOGOWANIE

Test KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2017

ROZWIĄŻ TEST TERAZ

  • Pytanie nr 1 - Które produkty są najlepszym źródłem białka pełnowartościowego?
  • Pytanie nr 2 - Do grupy energetycznych składników odżywczych zalicza się
  • Pytanie nr 3 - Źródłem kolagenu są
  • Pytanie nr 4 - Witamina K w organizmie człowieka zapewnia prawidłowy przebieg procesu
  • Pytanie nr 5 - Lipazy to enzymy trawiące
  • Pytanie nr 6 - Insulina to hormon, który we krwi reguluje poziom
  • Pytanie nr 7 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz średnie zapotrzebowanie na białko dla dorosłe...
  • Pytanie nr 8 - Na podstawie danych zawartych w tabeli, oblicz maksymalną wartość energetyczną kolacji dla osoby ...
  • Pytanie nr 9 - Z jadłospisu osoby chorej na celiakię należy wyeliminować produkty zawierające
  • Pytanie nr 10 - Która potrawa z zamieszczonego w ramce menu uzupełnia posiłek w niezbędne nienasycone kwasy tłusz...
  • Pytanie nr 11 - Osoby z nadciśnieniem tętniczym powinny unikać spożywania
  • Pytanie nr 12 - Zgodnie z zasadą zamienności produktów, mięso można zastąpić
  • Pytanie nr 13 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 450 g zupy fasolowej.
  • Pytanie nr 14 - Zalecane spożycie błonnika dla piętnastoletniego chłopca wynosi 19 g na dobę. Zawartość błonnika ...
  • Pytanie nr 15 - Ile białka znajduje się w 110 g pieczeni cielęcej, jeśli zawartość białka w 100 g tej potrawy wyn...
  • Pytanie nr 16 - Do oceny sposobu żywienia opartej na jakościowej analizie jadłospisów służy metoda
  • Pytanie nr 17 - Laktoowowegetarianie nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego z wyjątkiem
  • Pytanie nr 18 - Nadmierne spożywanie soli kuchennej może być przyczyną
  • Pytanie nr 19 - Instytucją odpowiedzialną za nowelizację norm żywienia dla populacji polskiej jest
  • Pytanie nr 20 - Ile kaszy należy pobrać z magazynu do ugotowania 60 porcji dodatku do dania głównego, jeśli na je...
  • Pytanie nr 21 - Zasada FIFO "first in, first out" dotyczy kolejności
  • Pytanie nr 22 - GHP to dobra praktyka
  • Pytanie nr 23 - Maksymalny czas magazynowania potraw w stanie zamrożonym w systemie "cook-freeze" produkcji potra...
  • Pytanie nr 24 - Ile świeżych filetów z dorsza należy przygotować do sporządzenia 30 porcji dorsza w sosie greckim...
  • Pytanie nr 25 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto jednej lampki wina czerwonego o pojemności 100 ml, jeżeli resta...
  • Pytanie nr 26 - Ile wyniesie cena gastronomiczna netto 1 porcji zupy krem z groszkiem ptysiowym, jeśli koszt wypr...
  • Pytanie nr 27 - Bistro to zakład gastronomiczny sieci otwartej z
  • Pytanie nr 28 - Wskaż punkt gastronomiczny.
  • Pytanie nr 29 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz zleceniodawców to działalność restauracji
  • Pytanie nr 30 - Który instrument promocji zastosowano zamieszczając nieodpłatnie w mediach pozytywne opinie o dzi...
  • Pytanie nr 31 - Cena brutto za usługi kelnerskie świadczone przez 1 kelnera dla 10 osób na przyjęciu okoliczności...
  • Pytanie nr 32 - Na podstawie danych zamieszczonych w cenniku usług cateringowych, oblicz ile zapłaci zleceniodawc...
  • Pytanie nr 33 - Kelner stosując serwis francuski obsługi gości powinien
  • Pytanie nr 34 - Na zamieszczonym schemacie przedstawiono ustawienie stołu na przyjęcie weselne. Miejsca dla uczes...
  • Pytanie nr 35 - Ile stołów o wymiarach 100 cm x 80 cm należy zestawić krótszymi bokami w kształt litery I na 20 n...
  • Pytanie nr 36 - Element bielizny stołowej o nazwie napperon oznaczono strzałką na rysunku
  • Pytanie nr 37 - Przedstawione na rysunku naczynie do zapiekania to
  • Pytanie nr 38 - Talerz płaski o średnicy 17 cm ma zastosowanie do
  • Pytanie nr 39 - Sprzęt przedstawiony na rysunku służy do
  • Pytanie nr 40 - Przedstawione na rysunku naczynie ma zastosowanie w bufetach do ekspozycji

  • ROZWIĄŻ TEST TERAZ