LOGOWANIE
- STRONA GŁÓWNA
- TWÓJ PAKIET PREMIUM
- TWOJE WYNIKI
- KWALIFIKACJE W ZAWODZIE
- NAUKA ZDALNA
- GENERATOR TESTÓW
- ARCHIWUM ARKUSZY
- WSPÓŁPRACA
- KONTAKT
Test KWALIFIKACJA HGT12 - CZERWIEC 2017
- Pytanie nr 1 - Które produkty są najlepszym źródłem białka pełnowartościowego?
- Pytanie nr 2 - Do grupy energetycznych składników odżywczych zalicza się
- Pytanie nr 3 - Źródłem kolagenu są
- Pytanie nr 4 - Witamina K w organizmie człowieka zapewnia prawidłowy przebieg procesu
- Pytanie nr 5 - Lipazy to enzymy trawiące
- Pytanie nr 6 - Insulina to hormon, który we krwi reguluje poziom
- Pytanie nr 7 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz średnie zapotrzebowanie na białko dla dorosłe...
- Pytanie nr 8 - Na podstawie danych zawartych w tabeli, oblicz maksymalną wartość energetyczną kolacji dla osoby ...
- Pytanie nr 9 - Z jadłospisu osoby chorej na celiakię należy wyeliminować produkty zawierające
- Pytanie nr 10 - Która potrawa z zamieszczonego w ramce menu uzupełnia posiłek w niezbędne nienasycone kwasy tłusz...
- Pytanie nr 11 - Osoby z nadciśnieniem tętniczym powinny unikać spożywania
- Pytanie nr 12 - Zgodnie z zasadą zamienności produktów, mięso można zastąpić
- Pytanie nr 13 - Na podstawie danych zamieszczonych w tabeli, oblicz wartość energetyczną 450 g zupy fasolowej.
- Pytanie nr 14 - Zalecane spożycie błonnika dla piętnastoletniego chłopca wynosi 19 g na dobę. Zawartość błonnika ...
- Pytanie nr 15 - Ile białka znajduje się w 110 g pieczeni cielęcej, jeśli zawartość białka w 100 g tej potrawy wyn...
- Pytanie nr 16 - Do oceny sposobu żywienia opartej na jakościowej analizie jadłospisów służy metoda
- Pytanie nr 17 - Laktoowowegetarianie nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego z wyjątkiem
- Pytanie nr 18 - Nadmierne spożywanie soli kuchennej może być przyczyną
- Pytanie nr 19 - Instytucją odpowiedzialną za nowelizację norm żywienia dla populacji polskiej jest
- Pytanie nr 20 - Ile kaszy należy pobrać z magazynu do ugotowania 60 porcji dodatku do dania głównego, jeśli na je...
- Pytanie nr 21 - Zasada FIFO "first in, first out" dotyczy kolejności
- Pytanie nr 22 - GHP to dobra praktyka
- Pytanie nr 23 - Maksymalny czas magazynowania potraw w stanie zamrożonym w systemie "cook-freeze" produkcji potra...
- Pytanie nr 24 - Ile świeżych filetów z dorsza należy przygotować do sporządzenia 30 porcji dorsza w sosie greckim...
- Pytanie nr 25 - Oblicz cenę gastronomiczną brutto jednej lampki wina czerwonego o pojemności 100 ml, jeżeli resta...
- Pytanie nr 26 - Ile wyniesie cena gastronomiczna netto 1 porcji zupy krem z groszkiem ptysiowym, jeśli koszt wypr...
- Pytanie nr 27 - Bistro to zakład gastronomiczny sieci otwartej z
- Pytanie nr 28 - Wskaż punkt gastronomiczny.
- Pytanie nr 29 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz zleceniodawców to działalność restauracji
- Pytanie nr 30 - Który instrument promocji zastosowano zamieszczając nieodpłatnie w mediach pozytywne opinie o dzi...
- Pytanie nr 31 - Cena brutto za usługi kelnerskie świadczone przez 1 kelnera dla 10 osób na przyjęciu okoliczności...
- Pytanie nr 32 - Na podstawie danych zamieszczonych w cenniku usług cateringowych, oblicz ile zapłaci zleceniodawc...
- Pytanie nr 33 - Kelner stosując serwis francuski obsługi gości powinien
- Pytanie nr 34 - Na zamieszczonym schemacie przedstawiono ustawienie stołu na przyjęcie weselne. Miejsca dla uczes...
- Pytanie nr 35 - Ile stołów o wymiarach 100 cm x 80 cm należy zestawić krótszymi bokami w kształt litery I na 20 n...
- Pytanie nr 36 - Element bielizny stołowej o nazwie napperon oznaczono strzałką na rysunku
- Pytanie nr 37 - Przedstawione na rysunku naczynie do zapiekania to
- Pytanie nr 38 - Talerz płaski o średnicy 17 cm ma zastosowanie do
- Pytanie nr 39 - Sprzęt przedstawiony na rysunku służy do
- Pytanie nr 40 - Przedstawione na rysunku naczynie ma zastosowanie w bufetach do ekspozycji